فهرست مطالب

در این مقاله، فریم ورک 5 مرحله‌ای Five Lands Model را معرفی می‌کنیم که 5 مرحله تقویت مهارت‌های درونی برای حسابدارها در بحران کرونا را آموزش می‌دهد تا در سمت‌های مختلف حسابداری، مهارت‌های درونی را کسب کنید و در واقعیت پیچیده و غیرقابل ‌پیش‌بینی بحران کرونا در حسابداری و محیط کار جدید موفق شوید.

ویروس کرونا یا COVID-19 همه دنیا را تسخیر کرده است، اقتصاد جهان را به هم ریخته و کسب‌وکارها را تعطیل کرده است.

واحد حسابداری هم به‌عنوان مهم‌ترین بخش هر کسب‌وکاری دچار تغییر و تحول پرشتاب شده است. تغییر و تحولی که شاید ازاین‌پس واقعیت جدید محیط کاری باشد! از دورکاری حسابداری و استفاده از تکنولوژی‌های آنلاین گرفته تا ارائه اظهارنامه مالیاتی در شرایط بحران، همه این تغییرات می‌توانند روی کیفیت عملکرد حسابدارها تاثیر بگذارند و چالش‌های زیادی به وجود بیاورند.

برای موفقیت در این چالش‌ها، شما حسابدارها علاوه بر مهارت‌های فنی به مهارت‌های درونی، ذهنی و شخصیتی (Soft Skills) هم احتیاج دارید تا در شرایط جدید محیط کاری موفق شوید.

برای عملکرد موثر باید بیش‌ازپیش در یادگیری و تقویت سریع مهارت‌های فردی تلاش کنید. باید خلاق باشید و راه‌های جدیدی پیدا کنید تا کارهای تکراری همیشگی را متفاوت انجام دهید و به‌سرعت با موقعیت جدید هماهنگ شوید.

5 مرحله تقویت مهارت‌های درونی برای حسابدارها در بحران کرونا!

  • ذهنیت توسعه محور
  • تعادل مغزی
  • هوش احساسی
  • توسعه پایدار
  • درک شرایط قرن 21

در ادامه مقاله هریک از مراحل 5 گانه تقویت مهارت‌های درونی را به‌تفصیل توضیح می‌دهیم:

مرحله اول: ذهنیت توسعه محور

برای موفقیت در بحران کرونا در حسابداری و انقلاب صنعتی چهارم که در حال وقوع است، به‌عنوان یک حسابدار باید ذهنیت توسعه محور داشته باشید و باور کنید که بسیاری از مهارت‌های درونی ثابت نیستند و از طریق تلاش مستمر تقویت می‌شوند.

برای برخورد موثر با بحران کرونا در حسابداری، باید بپذیرید که اگر واقعیت تغییر کرده است مهارت‌های درونی شما هم باید تغییر کنند تا از نظر جسمی و روانی دوام بیاورید.

ذهنیت توسعه محور برای پرورش هوش احساسی حسابدارها ضروری است تا استرس شرایط بحران را تحمل کنید، مهارت‌های مدیریتی پیدا کنید تا تیمتان را از راه دور تشویق کنید و به تکنولوژی‌های جدید دورکاری حسابداری هم عادت کنید.

ذهنیت توسعه محور برای روبرو شدن با واقعیت پس از بحران هم ضروری است تا عادت‌های گذشته را دوباره از سر نگیرید!

برای تقویت ذهنیت توسعه محور از خودتان سوال کنید:

  • امروز باید چه چیزی در مورد خودم یاد بگیرم؟ در مورد سایر افراد زندگی‌ام و محیط کارم، در مورد کارفرما و حرفه‌ام؟
  • امروز باید چه مهارت‌ها و توانایی‌هایی را تقویت کنم تا از بحران کرونا در حسابداری با قدرت عبور کنم؟
  • چگونه از محدوده آسایش (Comfort Zone) خارج شوم و خودم را به چالش بکشم؟
  • چه چیزی مانع موفقیت من است؟ چه عاملی به موفقیت من کمک می‌کند؟
  • امروز باید روی چه موضوعاتی تمرکز کنم تا مهارت‌ها و دانش لازم را به دست بیاورم؟

مرحله دوم: تعادل مغزی

این مرحله در مورد تعادل نیمه چپ و راست مغز است.

نیمه چپ مغز که بخش منطقی است، به توانایی‌ آنالیز کردن و قدرت حل مشکل با متد اصولی مربوط است که در واقع مانند یک مهندس عمل می‌کند؛ اما نیمه راست مغز که بخش احساسی است، به تخیلات، ارتباطات، استعاره، انتزاع، شهود، خلاقیت و طرز فکر جامع گرا ارتباط دارد که در واقع مانند یک هنرمند عمل می‌کند.

در عصر جدید محیط کاری شما حسابدارها نیاز دارید که از هر دو نیمه مغزتان استفاده کنید و در واقع هنرمند-مهندس باشید! اما در این روزهای کرونایی باید بیش از همیشه این توانایی دوگانه هنرمند-مهندس را داشته باشید تا با موفقیت با بحران روبرو شوید.

از یک طرف باید خلاق باشید و راه‌حل‌های جدید برای مشکلاتی که از این بحران سر برمی‌آورند، ابداع کنید. باید راه‌های تازه‌ای پیدا کنید تا در دوران فاصله‌گذاری اجتماعی ارتباط مردم-محور را ایجاد و حفظ کنید. باید از تخیلات و غریزه‌تان استفاده کنید تا تصویری از آینده پس از کرونا بسازید و برایش آماده شوید.

از طرف دیگر، باید عمل‌گرا و واقع‌بین هم باشید. درحالی‌که قوانین و مقررات جدید را رعایت می‌کنید باید از قدرت تفکر منطقی در مرور اخبار و وقایع استفاده کنید و بخشی را که روی کار شما تاثیر می‌گذارد تشخیص دهید و بلافاصله اقدام کنید.

برای استفاده از هر دو نیمه مغزتان، از خودتان سوال کنید:

امروز در چه موقعیت‌هایی باید خلاقیتم را به نمایش بگذارم؟

چه چیزی مرا هیجان‌زده می‌کند؟ امروز چگونه می‌توانم حداقل یک کار در مورد این هیجان انجام دهم؟

دوست دارم چگونه آینده پس از کرونا را برای خود و کسب‌وکارم تصور کنم؟ امروز چه کاری انجام دهم تا آن تصویر را محقق کنم؟

چگونه می‌توانم یک برنامه روزانه ترتیب دهم تا دوباره احساس «نرمال بودن» داشته باشم؟

از آنچه امروز متخصصان بحران اعلام کرده‌اند، چه چیزی قابل درک است و چه چیزهایی شفاف نیست؟

پیشنهاد میشود بخوانید: محاسبه 2 شاخص کلیدی عملکرد جدید فرانشیز در بحران کرونا

مرحله سوم: هوش احساسی (Emotional Intelligence)

مرحله سوم از 5 مرحله تقویت مهارت‌های درونی برای حسابدارها در بحران کرونا به احساسات و هیجانات اشاره می‌کند.

هوش احساسی مجموعه‌ای از مهارت‌های اجتماعی و احساسی است که رفتار و عملکرد مناسب را ممکن می‌کند تا نتایج دلخواه حاصل شوند. بازده فردی و گروهی، مشارکت، تشخیص چالش‌ها و راه‌حل‌ها بخشی از پرورش هوش احساسی حسابدارها هستند.

Klaus Schwab رییس فورم جهانی اقتصاد در کتاب «انقلاب صنعتی چهارم» معتقد است که پرورش هوش احساسی حسابدارها امروز بیش از هر زمانی مورد نیاز است. رهبران و کارکنان باید در مورد ناشناخته‌ها آرامش داشته باشند و در عین اینکه امیدوار هستند هوشیار هم باشند و برای پدیده بعدی آماده شوند.

فقط حسابدارهایی که از تکنیک‌های پرورش هوش احساسی حسابدارها استفاده می‌کنند، می‌توانند در محیط کاری جدید خوب عمل کنند برای اینکه از هیجاناتشان آگاه هستند و روند فکری‌شان در موقعیت‌های مختلف را تشخیص می‌دهند.

خودآگاهی از احساسات و افکار، پایه پرورش هوش احساسی حسابدارها است!

حسابدارهای خودآگاه درک بهتری از احساساتشان دارند و می‌توانند با موفقیت مدیریتشان کنند. آن‌ها فعال هستند و کنترل خوبی بر خودشان دارند، بر اساس انتخاب رفتار می‌کنند به‌جای اینکه توسط احساساتشان به اسارت گرفته شوند!

برای اینکه بحران کرونا در حسابداری را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید از تکنیک‌های پرورش هوش احساسی حسابدارها استفاده کنید، استرس و تردید را کنترل کنید، انعطاف‌پذیر باشید، احساساتتان را درک کنید و هیجانات را با موفقیت مدیریت کنید تا خود و دیگران را آزار ندهید!

از حس همدردی استفاده کنید و مهارت‌های درونی را به کار بگیرید تا از دیگران کمک بخواهید یا کمک بپذیرید. متواضع باشید و این واقعیت را قبول کنید که همه مردم در این روزهای کرونایی در توانایی «خوب بودن» محدودیت دارند!

با کنترل ترس و تردید می‌توانید با امید به آینده پس از کرونا نگاه کنید و شکل‌گیری واقعیت جدید محیط کاری را ببینید و برایش آماده شوید.

پیشنهاد میشود بخوانید: ۴ درس مهم که حسابدارها باید از بحران کرونا یاد بگیرند

برای پرورش هوش احساسی حسابدارها، از خودتان سوال کنید:

  • امروز به چه راه‌هایی می‌توانم انعطاف‌پذیری نشان دهم؟
  • امروز به چه راه‌هایی ممکن است مهارت‌ همدردی به من کمک کند؟
  • در مقاطع مختلف روز سوال کنید: چه احساسی دارم؟ چه چیزی باعث این احساس شد؟ اگر ممکن است، احساساتتان را به نزدیکان ابراز کنید.
  • نقاط قوت من چیست و چگونه کمک می‌کنند تا روز را با بازده بالا سپری کنم؟
  • پس از یک مناسبت یا تعامل، چند دقیقه در یک مکان خلوت تمرکز کنید و دقت کنید که در مورد خودتان، موقعیت و افراد حاضر در مناسبت چه احساسی دارید؟
5 مرحله تقویت مهارت‌های درونی برای حسابدارها در بحران کرونا!

مرحله چهارم: توسعه پایدار (Sustainability)

واقعیت پرشتاب و اختلال گرای محیط کار امروزی مانند یک آب‌وهوای طوفانی سرکش است. توسعه پایدار به توانایی حسابدار برای «ماندن در قایق» اشاره دارد وقتی در طوفان تغییرات، احتمال «افتادن در آب‌های خروشان» خیلی زیاد است!

پس همه مهارت‌ها و توانایی‌هایی که دارید و یاد می‌گیرید باید پایدار شوند تا در عبور از بحران به کار بیایند.

این مرحله 5 بعد دارد:

  • هدف والا
  • مثبت‌گرایی
  • مدیریت فعال حرفه و شغل
  • سرمایه اجتماعی
  • سلامت

این ابعاد که برای موفقیت حسابدارها در عصر جدید محیط کار ضروری هستند، برای عبور موفقیت‌آمیز از بحران کرونا در حسابداری هم لازم هستند.

پیدا کردن یک هدف والا برای کار و زندگی در عبور از بحران شما را به جلو هدایت می‌کند، همان‌طور که در عبور از مراحل پیچیده و پراسترس زندگی کمک می‌کند. این هدف شاید در امور به‌ظاهر ساده مانند دوستان، اعتقادات و شغل و حرفه‌تان باشد!

مثبت اندیشی کلید عبور از هر چالشی است پس باید به نیمه پر لیوان نگاه کنید و به دیگرانی که ممکن است همکارتان باشند یا کارکنان کسب‌وکارتان باشند کمک کنید.

مدیریت فعال حرفه و شغل، توانایی شما برای مالکیت تمام و کمال حرفه انتخابی‌تان است که با ایجاد و حفظ یک ارزش پیشنهادی شخصی شروع می‌شود. شرایط فعلی بهترین زمان برای آموزش آنلاین است تا حرفه‌ای‌تر شوید.

پرشین حساب دوره‌های آموزشی کاربردی و مفید برای حسابدارها دارد.

سرمایه اجتماعی شامل شبکه‌ای از افراد است که رابطه مستمر خوبی با آن‌ها دارید و حمایتشان را کسب کرده‌اید. این شبکه اجتماعی یک سرمایه باارزش در هر دو زمان موفقیت و چالش است و حتی در دوران فاصله‌گذاری اجتماعی هم به‌شدت مفید است تا در صورت لزوم درخواست کمک کنید یا پیشنهاد کمک بدهید.

برای سلامتی هم باید حداقل چند کار را هر روز انجام دهید، حتی اگر در خانه قرنطینه شده‌اید: با دوستان صحبت کنید، خوب بخورید، ورزش کنید و در فعالیت‌هایی که موجب شادی‌تان می‌شود شرکت کنید.

برای اینکه در طوفان کرونا «در قایق بمانید»، از خودتان سوال کنید:

  • مفهوم اختلال ایجاد شده توسط کرونا چیست و چگونه می‌توانم از آن به نفع خود یا دیگران استفاده کنم؟
  • در زندگی چه چیزهایی دارم که بابتشان سپاس گذار باشم؟
  • امروز به چه کسی می‌توانم چیزی را ببخشم؟ به چه کسی کمک کنم؟
  • امروز چه نوع کمکی می‌توانم دریافت کنم؟ از چه کسی؟
  • در هفته‌های آینده چه چیزی یاد بگیرم تا در ارزش پیشنهادی شخصی‌ام پیشرفت کنم؟

پیشنهاد میشود بخوانید: ۷ راه توسعه کسب‌وکار حسابداری در اقتصاد بحرانی

مرحله پنجم: درک شرایط قرن 21

درک شرایط قرن بیست و یکم سمبل توانایی یک حسابدار برای خلق فرصت‌های جدید است تا خودش را دوباره بسازد و از مهارت‌ها و توانایی‌هایی که در زندگی به دست آورده‌ استفاده کند.

حسابدارهایی که قادر هستند خودشان را بازسازی کنند می‌توانند در محصولات و خدمات کسب‌وکارشان هم نوآوری کنند تا ماندگاری و موفقیتش را تضمین کنند و حتی آن را به یک پیشرو در بازار جهانی تبدیل کنند.

قرن بیست و یکم مظهر تکامل هوش و قدرت بشری است چراکه خلق کامپیوتر و اینترنت کسب‌وکارها را متحول کردند و تکنولوژی‌های مدرن و هوشمندی مانند هوش مصنوعی، شبکه عصبی، بلاک چین و ارزهای دیجیتال این تحول را شتاب داده‌اند. اپلیکیشن‌های ریسپانسیو و سفارشی شده، گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای کوانتومی ابزارهایی هستند که در محیط کار حسابداری انقلاب ایجاد خواهند کرد و شما به‌عنوان حسابدار باید برای این انقلاب آماده شوید!

قرن بیست و یکم تبلور خودآگاهی بشریت و پرورش مهارت‌های فردی هم بود که به ساخت و گسترش کسب‌وکارهای چندملیتی و پدیده جهانی‌شدن منجر شد. حسابدارها تماس مستقیمی با معاملات جهانی دارند و به همین دلیل بیش از همیشه به مهارت‌های فردی و فناوری نیاز دارند تا در دنیای آنلاین و آفلاین اهداف کسب‌وکارشان را محقق کنند.

البته قرن حاضر زمان ظهور و گسترش ویروس‌هایی مانند کرونا هم هست که با ابعاد کوچکش می‌تواند تمام دنیا را به هم بریزد! خوشبختانه استفاده از همه پیشرفت‌های فردی و فناوری می‌تواند به شما در عبور از بحران و ساخت آینده پس‌ازآن کمک کند.

برای اینکه رابطه‌تان با قرن بیست و یکم را درک کنید، از خودتان سوال کنید:

  • امروز چگونه می‌توانم خودم را دوباره بسازم؟
  • چگونه می‌توانم از نوآوری‌های قرن بیست و یکم برای توسعه پایدار فردی استفاده کنم؟
  • چه مهارت‌هایی برای محیط کاری مدرن نیاز دارم؟
  • چگونه می‌توانم در شغل خودم نوآوری ایجاد کنم؟
  • جدیدترین تکنولوژی موجود برای حرفه من کدام است؟

کلام آخر

بحران کرونا با همه صدماتی که به جامعه انسانی زده و جان‌های بسیاری که گرفته است، تلنگری بود تا بشریت بیدار شود و برای مدیریت بحران در همه ابعاد آماده شود و پاسخ موثر‌تری فراهم کند.

بحران کرونا در حسابداری بیش از هر شخص دیگری حسابدارها را تحت فشار گذاشته است چراکه بخش مالی و اقتصادی بیشترین تغییر و تحولات را داشته است.

در عبور از بحران فقط مهارت‌های درونی، شخصیتی و ذهنی یک حسابدار می‌توانند کمک کنند تا مهارت های اجرایی حسابداری را با آموزش رایگان حسابداری به‌درستی و با خلاقیت استفاده شوند و کسب‌وکارها را نجات دهند.

با استفاده از مدل 5 مرحله‌ای معرفی شده در این مقاله، مهارت‌های درونی‌تان را تقویت کنید تا به‌سلامت از بحران عبور کنید و برای محیط کاری پس از بحران آماده شوید که تغییر در راه است!

برای اجرای 5 مرحله تقویت مهارت‌های درونی برای حسابدارها در بحران کرونا، ابتدا باید درک کنید کدام‌یک از مهارت‌ها و توانایی‌های ضروری را دارید که همین حالا هم به شما کمک می‌کنند. سپس باید روی ذهنیت توسعه محور کار کنید تا تشخیص دهید کدام‌یک از مهارت‌ها را توسعه دهید. پس‌ازاینکه مهارت‌ها را انتخاب کردید باید در موردشان مطالعه کنید و یاد بگیرید. سپس مهارت‌ها را تمرین کنید تا زمانی که مسلط شوید و آماده باشید که به دیگران هم آموزش دهید!

شما چگونه از بحران کرونا در حسابداری استفاده کرده‌اید؟ آیا مهارت‌های جدیدی یاد گرفته‌اید؟

منبع: accountingtoday.com

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :