فهرست مطالب

مدیریت حسابداری یعنی چه؟

مدیریت حسابداری واژه ای بر عکس حسابداری مدیریت است و بیشتر از آنکه یک رشته یا گرایش تحصیلی باشد، نوعی عملیات اجرایی محسوب می شود. مشکل بزرگی که شاغلین حسابداری بطور ناخواسته با آن روبرو هستند. مدیریت حسابداری به معنی ساده تر یعنی اجرای کار حسابداری بر اساس نوع، حجم و زمان. در مدیریت حسابداری سرعت شما افزایش پیدا میکند و خیلی سریعتر به سوی مدیر مالی شدن گام بر می دارید!

پیشنهاد من این است که  لحظه ای کوتاهی نکنید و تمامی حس و هوش و هواس خود را به ساعتی که می توانند کار انجام دهند اختصاص دهند . تجربه به خوبی ثابت کرده است ، اشخاصی که برای کار خود برنامه ریزی داشته اند و توانسته اند به بهترین شکل ممکن از ساعات خود استفاده کنند ، در ادامه با موفقیت های باور نکردنی و حتی پیشی گرفتن از رقبا مواجه شده اند.

یک مثال ساده در بروزرسانی گزارشات است. گاهاً برخی از حسابداران با عملیاتی خاص آشنا هستند و اجرا هم نموده اند ولی وقتی از جزئیات گزارش سوال می پرسیم طوری پاسخ می دهند که انگار تا به حال انجام نداده اند، علت این است که اطلاعات خود را بدون برنامه ریزی به اجرا می گذارند.

با برنامه، فرمان اجرا را در دست بگیرید 

همانطور که می دانید در حسابداری پیاده سازی نظم یکی از ارکان بسیار مهم محسوب شده و کسانی که این رویه را بصورت اصولی در پیش گرفته اند توانسته اند تمامی کارهای خود را مدیریت کنند و زمان بیشتری را برای خود خریداری کنند. من در اینجا در مور د گرایش و یا شاخه خاصی صحبت نمی کنم. یعنی برنامه ریزی و داشتن نظم یک موضوع کلی برای همه است.

چه دوستان عزیزی که شرکت داری می کنند و چندین پروژه را در دست گرفته اند و چه دوستانی که بصورت انفرادی در امور مالی سازمان و یا یک شرکت مشغول به فعالیت هستند ، مهم این است برای یک یا چند پروژه مالی برنامه ریزی داشته باشید.

مثال واقعی و ملموس آن برنامه ریزی تا پایان دوره ارائه اظهارنامه هاست. شما به عنوان یک کارشناس حسابداری و نه یک فرد عادی غیر از تمرکز بر روی اظهارنامه مالیات بر عملکرد چندین برنامه مالیاتی را پیش روی خود دارید که اگر برنامه مناسب و صحیحی نداشته باشید با مشکلات و سردرگمی مواجه می شوید. یک نمونه برنامه ریزی خیلی ساده که می توانید تمرکز شما را افزایش دهد، موارد زیر است :

  1. رسیدگی به وضعیت مانده حسابها از نظر طبقه بندی ، بررسی ماهیت و کدینگ نهایی سیستم حسابداری جهت بستن حسابها در حسابداری
  2. بررسی گزارشات سیستمی و دستی صورتهای مالی ( ترازنامه و سود و زیان )
  3. تعیین تکلیف حسابهای بلاتکلیف و انتقال داده شده در سند افتتاحیه
  4. تهیه و تنظیم جدول استهلاک دارایی ها
  5. جمع بندی و کنترل اطلاعات مربوط به اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده 3 ماهه چهارم
  6. جمع بندی و کنترل اطلاعات مربوط به گزارشات فصلی 3ماهه چهارم
  7. جمع بندی مالیات تکلیفی اسفند ماه ( حقوق – اجاره – پیمانکاران )
  8. پیگیری جلسات و کمیسیون های اجرایی اداره دارایی ( بخشش – اعتراض )
  9. کنترل نهایی اسناد حسابداری جهت قطعی کردن حسابها
  10. پیگیری نام کاربری و رمز عبور شماره اقتصادی و …

پیاده سازی مدیریت حسابداری به ساده ترین شکل : یک دفترچه یادداشت با نام مدیریت حسابداری تهیه کنید و این روال را داخل آن فهرست کنید و ببینید در کدامیک نقاط ضعف دارید، همان نقاط را بررسی کنید و سعی کنید اشتباهات یا سوالات خود را در دفتر بنویسید و پس از دستیابی به پاسخ و حل مشکل مجدداً اجرا کنید.

میثم حاجی محمدی

مطالب زیر با این موضوع مرتبط است و اطلاعات شما را کامل تر خواهد کرد 

علائم موفقیت در حسابداری

حسابداری در ایران: کارمندی یا مدیریتی؟

روش تامین نیرو در یک شرکت حسابداری

آموزش حسابداری ویدئویی: درس دوم (نحوه آنالیز محیط حسابداری)

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :