فهرست مطالب

تسهیلات بانکی

به نام خدا و عرض سلام تسهیلات بانکی با استعلام مفاصاحساب مالیاتی انجام می پذیرد، طبق تبصره 1 ماده 186 قانون مالیاتها، اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل از طرف بانکها و سایر موسسات اعتباری منوط به اخذ گواهی‌های ‌ذیل خواهد بود:

1- گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده.

2- گواهی اداره امور مالیاتی مربوط مبنی بر وصول نسخه‌ای از صورت‌های مالی ارائه شده به بانکها و سایر موسسات اعتباری.

دو نکته مهم در این دو گواهی را باید مودیان در نظر بگیرند و آن هم تطبیق و تایید صورتهای مالی با دفاتر قانونی و اظهارنامه مالیاتی و دیگر، دریافت مفاصاحساب مالیاتی است. من تصمیم دارم در پست امروز نکاتی را در ارتباط با مفاصاحساب مالیاتی عرض کنم. مشکل اصلی بیشتر مودیان هنگام دریافت مفاصاحساب، عدم تطابق 2 محور سامانه امور مالیاتی با عملکرد یکساله آنهاست.

سامانه مالیات بر ارزش افزوده و سامانه گزارش معاملات فصلی و سایلانه با دفاتر و عملکرد سالیانه است.حتی این مشکل در مشمولین معافیت مالیاتی بیشتر دیده می شود. چون هنوز بطور کامل معنا و مفهوم معافیت و نرخ صفر بین این دسته از مودیان جا نیافتاده است. در مورد معافیت هم حوزه مالیاتی تمامی تکالیف الزامی را از مشمولین معافیت درخواست می کند و فقط الزام به پرداخت مالیات محاسبه شده را حذف می کند.

یکی از منابع تامین مالی اشخاص حقیقی و حقوقی سپرده گذاری و اخذ تسهیلات بانکی است. در این امر مهم صاحبان شرکتها و مدیران باید به خوبی تکالیف مرتبط مالیاتی مانند اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، سامانه خرید و فروش فصلی و اظهارنامه مالیات بر عملکرد را ارائه کرده باشند تا مثلا در سال مورد نظر با بن بست عدم دریافت مفاصاحساب یا گواهی پرداخت مواجه نشوند.

سازمان امور مالیاتی کشور متن اصلاحی ماده یک ضوابط اجرایی موضوع تبصره 1 ماده 186 قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند 1366 واصلاحات بعدی آن به شرح ذیل جهت اجراء ابلاغ می­گردد:

ماده یک: اعطای هرگونه تسهیلات و یا ایجاد تعهدات نظیر گشایش اعتبارات اسنادی یا صدور ضمانت نامه های بانکی اعم از ارزی یا ریالی، توسط بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی، که از این پس به اختصار موسسه اعتباری نامیده می­شوند، به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی (صاحبان مشاغل) موضوع قانون مالیات های مستقیم، برای اشخاص حقوقی از مبلغ سه میلیارد ریال و بالاتر و برای اشخاص حقیقی از مبلغ یک میلیارد ریال و بالاتر ظرف مدت یکسال شمسی، مشمول مقررات تبصره یک ماده 186 قانون مذکور می­باشد.

اگر بخواهم این پاراگراف مهم را به چند بخش مهم برای درک بیشتر طبقه بندی کنم، می توانم به موارد زیر اشاره کنم :

به جز تسهیلات بانکی در گشایش اعتبارات اسنادی و صدور ضمانت نامه بانکی نیز منوط به دریافت گواهی پرداخت مالیات می باشد.سازمان ماور مالیاتی در اینجا یک پرانتز قرارداده و آن هم مشمولیت شرکتها و موسسات با مبلغ  3 میلیارد ریال و سقف اشخاص حقیقی را مبلغ یک میلیارد ریال مشخص نمده است. و منظور از این مبلغ میزان درآمد سال مدنظر می باشد.

نتیجه ای که از این ابلاغیه می توان گرفت، حساسیت بیش از پیش صورتهای مالی با دفاتر و کنترل همزمان در دو سامانه مالیات بر ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی است. در اینجا پیشنهاد میکنم همکاران گرانقدر و حسابداران فرهیخته جامعه مالی کشور، کنترل و بروزرسانی اقدامات مقدماتی مانند ثبت های استاندارد حسابداری را به بهترین شکل ممکن، سازگار با سامانه های مالیاتی فصلی اجرا کنند تا در ادامه تهیه صورتهای مالی میان دوره ای و یکساله با خطر ردشدن مواجه نشود و تمام برنامه ریزی شرکتها را در اخذ تسهیلات با اختلال مواجه نکند.

سربلندی شما را آرزومندم – میثم حاجی محمدی

تسهیلات بانکی

انحلال شرکت و اقدامات پس از انحلال شرکت چیست؟

نقش تراکنش های بانکی در حسابداری مالیاتی

چگونه از بیمه ها برای کاهش مالیات کمک بگیرید؟

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :