فهرست مطالب

وظیفه یک شرکت حسابداری چیست؟

شرکت حسابداری موظف است امور مربوط به حسابداری، مالی و مالیاتی یک مجموعه را طبق قرارداد انجام دهد.

شرکتهای حسابداری به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

شرکتهای حسابداری به سه دسته تقسیم می‌شوند: 1- خدمات مشاوره‌ای 2- خدمات نظارتی 3- اجرای کلیه امور حسابداری و مالیاتی

تفاوت های شرکت حسابداری و موسسه حسابداری چیست؟

شرکت حسابداری و موسسه حسابداری در نوع فعالیت، ساختار سرمایه، مجوزهای مورد نیاز و اساسنامه با یکدیگر متفاوتند؛ اما نحوه عملکرد و خدمات قابل ارائه آنها تفاوتی با هم ندارد.

شرکت خدمات مالی و حسابداری یکی از انواع شرکت‌های تخصصی است که در سال‌های اخیر به دلیل نیاز به استفاده از متخصصان مالی و مالیاتی جایگاه ویژه‌ای در این حوزه یافته است. با پیشرفت جوامع انسانی و انتظار دریافت خدمات تخصصی و حرفه‌ای در هر حوزه، مدیران کسب و کارها به دنبال برون سپاری امور غیرتخصصی فعالیت خود، نظیر امور حقوقی و مالی خود هستند؛ تا بتوانند تمامی توان و تمرکز خود را بر روی فعالیت تخصصی کسب و کار خود سرمایه‌گذاری نمایند. از این رو امور مالی و مالیاتی خود را به شرکت‌ها یا موسسات حسابداری واگذار می‌کنند. در این مطلب برای آشنایی بیشتر شما با بازار کار حسابداری، به تعریف شرکت حسابداری، موسسه حسابداری و بیان تفاوت آنها می‌پردازیم؛ همچنین با توجه به معیارهای یک شرکت بیان می‌کنیم که کدام یک از این دو گزینه، برای کسب و کار شما مناسب هستند، همراه ما باشید.

شرکت حسابداری چیست؟

شرکت خدمات مالی و حسابداری، مسئول اجرای کلیه امور مالی یک شرکت اعم از امور حسابداری، حسابرسی و مالیاتی است. این شرکت که توسط متخصصان امور حسابداری و مالیاتی هدایت می‌شود، مسئولیت انجام کلیه خدمات مالی نظیر

  • خدمات جاری حسابداری
  • تهیه صورت‌های مالی مورد نیاز
  • خدمات مربوط به ارزش افزوده و معاملات فصلی
  • اظهارنامه‌های مالیاتی

را برعهده دارند و در ازای این کار حقوق و دستمزد می‌گیرند.

ضرورت استفاده از خدمات شرکت های حسابداری

امور مالی هر فعالیت اقتصادی پیچیدگی‌ها و نکات خاص خود را داراست؛ به صورتی که گاهی حتی یک حسابدار باتجربه در انجام این امور دچار چالش می‌شود؛ فقط اشخاصی که علاوه‌بر تخصص، بینش قوی در تجزیه و تحلیل مسائل حسابداری و مالیاتی دارند، از عهده مدیریت مسائل شرکت‌های مختلف بر می‌آیند.

استخدام چنین افرادی به عنوان سرپرست حسابداری یا مدیر مالی برای یک کسب و کار با دشواری‌های زیادی از جمله صرف زمان و هزینه زیاد روبه‌رو است. از این رو برون سپاری حسابداری و امور مالی علاوه‌بر افزایش دقت و کیفیت انجام این امور، در کاهش زمان تلف شده و هزینه‌های مجموعه نیز تاثیرگذار است.

انواع شرکت های حسابداری

شرکت های حسابداری از بعد ارائه خدمات، به 3 دسته تقسیم می‌شوند:

✔️ شرکت های حسابداری که خدمات مشاوره ای ارائه می دهند

خدمات این شرکت‌ها در دو حوزه به صورت زیر انجام می‌شود:

🔸 مشاوره حسابداری مانند مشاوره در زمینه حسابرسی، تهیه نرم افزار حسابداری و سایر خدمات حسابداری

🔸 مشاوره مالیاتی نظیر دادرسی مالیاتی، لایحه نویسی و دفاعیات مالیاتی

کاربرد: برای کسب و کارهایی که بخش حسابداری مستقل مجهز به سیستم حسابداری اصولی و یا سرپرست حسابداری هستند؛ این گروه برای اطمینان هر چه بیشتر و برای حل مشکلات از خدمات شرکت های حسابداری کمک می‌گیرند.

✔️ شرکت های حسابداری که خدمات نظارت مالی ارائه می دهند

این شرکت‌ها به صورت مستمر بر فعالیت‌های حسابداری و مالیاتی شرکت نظارت می‌کنند و در زمان تکالیف مهم مالیاتی و یا هنگام بروز مشکل، اقدامات لازم را انجام می‌دهند. این شرکت ها معمولا خدمات خود را به شکل سالانه یا چند ماه یک بار انجام می‌دهند.

کاربرد: برای شرکت‌های کوچک که بخش حسابداری فعال دارند، اما سرپرست حسابداری یا مدیر مالی ندارند، استفاده از خدمات این گونه شرکت‌ها مناسب است.

✔️ شرکت های حسابداری که اجرای کلیه امور حسابداری و مالیاتی یک شرکت را بر عهده می گیرند

این قبیل شرکت‌های حسابداری اجرای کلیه امور حسابداری و مالیاتی یک شرکت را از ثبت اسناد حسابداری تا ارائه اظهارنامه عملکرد بر عهده می‌گیرند؛ حتی در صورت نیاز یکی از نیروهای خود را به صورت مقیم (پاره وقت یا تمام وقت) در مجموعه قرار می‌دهند.

کاربرد: برای مجموعه‌هایی که تیم حسابداری و یا حتی حسابدار ندارند و علاقه‌ای به درگیری در این امور نیز ندارند، استفاده از خدمات این گروه توصیه می‌شود.

شرکت حسابداری چیست و چه تفاوتی با موسسه حسابداری دارد؟
شرکت‌های حسابداری خدمات مالی متنوعی را ارائه می‌دهند

خدمات شرکت خدمات مالی و حسابداری

یک شرکت خدمات مالی و حسابداری خدمات خود را در حوزه‌های زیر ارائه می‌دهند:

خدمات حسابداری شرکت

اولین وظیفه شرکت‌های خدمات حسابداری، انجام امور جاری حسابداری و مالی شرکت است؛ از جمله این امور می‌توان به تهیه صورت‌های مالی، بستن حساب‌ها و کنترل و تجزیه و تحلیل حساب‌ها اشاره نمود.

خدمات مالیاتی شرکت

به جرات می‌توان گفت اصلی‌ترین وظیفه یک شرکت خدمات مالی و حسابداری، انجام تکالیف مالیاتی در موعد مقرر است؛ برخی از این تکالیف عبارتند از تهیه و ارسال اظهارنامه عملکرد و یا ارزش افزوده و ثبت و ارسال گزارش معاملات فصلی.

خدمات حسابداری کارکنان

در کنار خدمات فوق، شرکت‌های حسابداری به امور اداری کارکنان نظیر انعقاد قرارداد، ثبت نام و ارسال لیست بیمه کارکنان و محاسبه کارکرد و اضافه کاری آنها نیز می‌پردازد.

مزایای استفاده از خدمات شرکت های حسابداری

شرکت‌ها به دلایل مختلف از خدمات شرکتهای حسابداری استفاده می‌کنند؛ این دلایل عبارتند از:

🔹 افزایش دقت و کیفیت انجام خدمات

🔹 واگذاری مسئولیت امور حسابداری و مالیاتی به یک شرکت متخصص جهت پاسخ‌گویی در برابر سازمانهای ذی‌ربط نظیر سازمان مالیاتی

🔹 عدم درگیری در چالش‌های استخدام نیروی متخصص مالی و حسابداری

🔹 مدیریت هزینه‌های مربوط به بخش حسابداری و مالی

🔹 عدم اختصاص نیروی انسانی و بودجه شرکت به بخش حسابداری در صورت کم بودن حجم عملیات مالی و حسابداری شرکت

نکته

در کنار موارد فوق، ممکن است حسابدار استخدام شده از تخصص کافی برخوردار نباشد؛ همین امر موجب به وجود آمدن مشکلات زیادی برای کسب و کار اشخاص می‌شود.

شرکت حسابداری چیست و چه تفاوتی با موسسه حسابداری دارد؟
شرکتهای حسابداری در کنار خدمات حسابداری و حسابرسی، خدمات مالیاتی هم انجام میدهند.

موسسه حسابداری چیست؟

موسسه حسابداری مجموعه‌ای از افراد است که با هدف انجام فعالیت غیرانتفاعی حسابداری دور هم جمع می‌شوند.

خدمات موسسه حسابداری

یک موسسه حسابداری درست همانند یک شرکت حسابداری، به کسب و کارها خدمات مالی و حسابداری ارائه می‌دهند. از جمله این خدمات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

🔸 انجام امور جاری و روزانه شرکتها

🔸 انجام خدمات عملیاتی حسابداری نظیر تنظیم صورت های مالی

🔸 انجام خدمات مالیاتی

🔸 انجام امور ورشکستگی مالی

🔸 انجام امور مربوط به حسابرسی

🔸 ارائه مشاوره

📌 در واقع از نظر ارائه خدمات تفاوتی بین شرکت حسابداری و موسسه حسابداری وجود ندارد.

پیشنهاد میشود بخوانید: آموزش بستن حسابها

تفاوت شرکت خدمات حسابداری با موسسه حسابداری

علیرغم شباهت در ارائه خدمات شرکتهای حسابداری و موسسات حسابداری، این دو مجموعه از برخی جهات با هم متفاوت هستند. در ادامه به بیان تفاوت این دو مجموعه می‌پردازیم:

✔️ تفاوت در نوع فعالیت

در نگاه اول موضوعی که باعث تفاوت میان شرکت حسابداری و موسسه حسابداری است، مسیر مربوط به اخذ و ثبت مجوزهای مورد نیاز برای هر کدام است. در یک شرکت حسابداری، هدف اصلی کسب سود است؛ اما موسسات حسابداری می‌توانند در کنار کسب سود از عملیات تجاری خود، به ارائه خدمات، فعالیت‌های آموزشی یا امور خیریه نیز بپردازند.

✔️ تفاوت در نوع ثبت مجموعه (شرکت یا موسسه) و اساسنامه تنظیمی

شرکت حسابداری در قالب یک شرکت با مسئولیت محدود و یا سهامی خاص ثبت می‌شود؛ در صورتی که موسسه حسابداری در قالب یک مجموعه غیرانتفاعی ثبت می‌شود.

همچنین برای به ثبت رساندن یک شرکت حسابداری لازم است حداقل یکی از اعضای رسمی شرکت مدرک کارشناسی رشته حسابداری داشته و عضو هیئت مدیره شرکت باشند؛ ولی یک موسسه حسابداری این چنین نیست.

✔️ تفاوت در تعداد اعضا جهت ثبت در سازمان ثبت شرکتها

برای ثبت شرکت حسابداری حداقل 5 نفر (سهامی خاص) و یا 2 نفر (مسئولیت محدود) عضو نیاز است؛ در صورتی که مجوز موسسه حسابداری را حتی یک نفر هم می‌تواند دریافت نماید.

نکته

به این ترتیب شرکت حسابداری و موسسه حسابداری در نوع فعالیت، ساختار سرمایه، مجوزهای موردنیاز و اساسنامه با یکدیگر متفاوتند؛ اما نحوه عملکرد و خدمات قابل ارائه آنها تفاوتی با هم ندارد.

شرکت حسابداری چیست و چه تفاوتی با موسسه حسابداری دارد؟
یکی از تفاوتهای شرکت و موسسات حسابداری در انتفاعی و غیرانتفاعی بودن آنهاست.

برای انجام امور مالی شرکت حسابداری مناسبتر است یا موسسه حسابداری؟

همان گونه که پیشتر گفته شد شرکت حسابداری و موسسه حسابداری از نظر نوع خدمات قابل انجام، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. آنچه یک شرکت یا موسسه را از دیگری متمایز می‌کند، کیفیت ارائه خدمات و تخصص مجریان آن است. از این رو پیش از برون سپاری امور مالی خود، در مورد سابقه مجموعه مورد نظر، مجریان آن و نحوه اجرای خدمات آنها تحقیق گسترده‌ای انجام دهید و صرفا بزرگی یا کوچکی مجموعه و یا شرکت یا موسسه بودن آن را مد نظر قرار ندهید.

سخن پایانی

شرکت خدمات مالی و حسابداری رفته رفته به یکی از ارکان خدمت رسانی به شرکت‌ها تبدیل شده است؛ از این رو بحث آموزش حسابداری و پرورش نیروی انسانی برای انجام امور حسابداری و مالیاتی به بهترین نحو، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. پس شما قبل از ورود به یک شرکت حسابداری باید به یک نیروی قابل اطمینان و متخصص تبدیل شوید. زیرا یک اشتباه در این زمینه باعث به وجود آمدن مشکلات و ضرر و زیان مالی در کسب و کار می‌شود.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :