فهرست مطالب

باسلام پرشین حساب محترم
همه شما می دانید که بدون نقدینگی هیچ شرکتی نمیتواند پابرجا باشد.امروز می خواهم در مورد صورت حساب های بانکی اندکی صحبت نمایم.شاید به نظر شما صورتحساب بانکی یکی از موارد بسیار پیش افتاده در حسابداری باشد ولی واقعا اینطور نیست.صورتحساب بانکی از دو دیدگاه قابل بررسی است:یکی اینکه متصدیان بانکی بر اساس ورود و خروج نقدینگی صورتحساب های بانکی را تهیه می نمایند و نیروی انسانی در تهیه آن دخالت دارند و از سویی دیگر حسابداران مقید هستند تمام تراکنش ها را ثبت نموده و با مانده بانک مطابقت نمایند و در صورت وجود مغایرت نسبت به رفع آن اقدام نمایند.صورتحساب بانک از دیدگاه حسابرسان و ممیزان نیز حائز اهمیت می باشد ولی چگونه؟

داستان صورت حساب بانکی

هر حسابداری ملزم می باشد که تمام تراکنش های مالی را با دقت تمام ثبت نماید برای هر ثبتی طرف بدهکار و طرف بستانکار وجود دارد.یک ثبت اشتباه ممکن است دردسرهای بزرگی ایجاد نماید،ممکن است باعث برگشت هزینه شده که این امر موجب تغییر قابل توجهی در سود و زیان و به تبع آن مالیات شود. امروز می خواهم در مورد داستان صورتحساب بانکی یکی از شرکت هایی که در آن مشغول به فعالیت بودم برایتان توضیح دهم.

شرکتی که در آن مشغول بودم متاسفانه یا خوشبختانه با توجه به اینکه خانوادگی بوده و هر کدام از اعضا به طور مجزا دارای شرکت بودند یعنی یک شرکت مادر و چندین شرکت دیگر که همه این شرکت ها را اعضا اداره می نمودند شرکت مادر یک شرکت تولیدی بزرگ بود و شرکت های دیگر نیز بازرگانی بودند.حجم تولید بالا و حسابداری صنعتی، سفارشات بسیار،ثبت و پیگیری چک ها،ثبت های روزانه،… اداره چندین شرکت با این پیچیدگی ها و حجم بالای فعالیتهای مالی مطمئنا به وجود چندین حسابدار نیاز بود.

ولی در کل با 3 نفر حسابدار شرکتها اداره می شد و واحد مالی همیشه بعنوان شلوغترین واحد از نظر حجم کاری بود!زمان ارسال اظهارنامه های ارزش افزوده،گزارشات فصلی،بیمه،مالیات،اظهارنامه عملکرد،تهیه لیست های حقوق و…بیشترین استرس ممکن را حسابداران واحد داشتند.
در بین این همه مشغله فرض نمایید که به علت خطای مسئول پرداخت در ارائه پرینت بانکی از سیستم بانکی چه مشکلی ممکن است پیش آید؟

خطای مسئول پرداخت

برخی از حساب های بانکی هم جاری و هم پشتیبان دارند و جهت اطلاع از مبلغ کل مانده بانک بایستی هم مانده جاری و هم مانده پشتیبان جمع شود.فرض نمایید مانده جاری A تومان و مانده پشتیبان B تومان بوده مانده کلی بانک شما A+B در حسابها لحاظ می گردد.متاسفانه به علت حجم بالای صورتحساب ها و انواع مختلفی از بانک ها و تراکنش های متعدد فردی که مسئول ارائه صورتحساب ها به واحد مالی بود در مورد یکی از حساب های بانکی یکی از شرکت های ذکر شده اشتباهی انجام داد.

شرکت فوق به تازگی تاسیس شده بود و تا پایان سال برای یک یا دو ماه فعالیت داشته و تراکنش آنچنانی نداشت و سال اولی بود که اظهارنامه عملکرد به دارایی ارائه می نمود.یکی از حساب های بانکی بدون پشتیبان در اختیار حسابدار مجموعه قرار گرفت و بر اساس تراکنش ها و انجام مغایرت گیری با صورتحساب، مورد خاصی دیده نشد. ولی در پشتیبان حساب مبلغی به عنوان سود از سوی بانک واریز شده بود که در حساب ها درج نشد.فرد حسابدار تنها با رویت صورتحساب ها متوجه این واریزی می شد البته در حساب پشتیبان.

این مساله بعد از ارسال اظهارنامه عملکرد مشخص گردید و همین اشتباه بسیار ناچیز مشکلاتی را برای مجموعه و حسابدار آن شرکت ایجاد نمود. جالب اینکه حسابدار مجموعه از مسئول پرداخت پرسیده بود که این حساب پشتیبان دارد یا خیر!شاید حسابدار بایستی پرینت کلی حسابها را از بانک دریافت می نمود و با آنها مغایرت گیری انجام می داد.

زنجیره حسابداری

انجام کارهای مالی زنجیروار به هم مربوط می باشند و اگر فردی در مجموعه مالی سهل انگاری نماید متاسفانه مجموعه را درگیر می نماید. لذا بایستی این را در نظر داشته باشید که شاید برخی در این اندیشه باشند که انجام امور مالی فقط به ثبت در دفاتر و تهیه حقوق و دستمزد و..منتهی می شود در صورتی که انتخاب افراد متعهد و مسئول و کوشا سبب کاهش بسیاری از مشکلات مالی خواهد شد.اگر فرد مسئول ارائه صورتحسابهای بانکی، با دقت نظر بیشتری امور محوله اش را انجام می داد حسابدار مجموعه و اظهارنامه عملکرد و شرکت زیر سوال نمی رفت!

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :