فهرست مطالب

هدف از ارسال پیامک های مالیاتی چیست؟

سازمان مالیاتی با هدف اطلاع رسانی به مودیان و یا هشدار برای پیشگیری از جرایم مالیاتی اقدام به ارسال پیامک مالیاتی میکند.

سرشماره رسمی سازمان مالیاتی برای ارسال پیامک به مودیان چیست؟

تنها سرشماره قابل اعتماد برای پیامکهای مالیاتی 500051526 است.

پس از دریافت پیامک های مالیاتی چه کاری باید انجام دهیم؟

قبل از هر چیز باید به سامانه مای تکس مراجعه و از وضعیت پرونده مالیاتی خود مطلع شوید.

بسیاری از افراد تاکنون حداقل یک پیامک مالیاتی دریافت کرده‌اند. پیامکهای مالیاتی چیست و چرا ارسال می‌شود؟ برخورداری از امکانات و منابع طبیعی یک کشور مستلزم حفظ و نگهداری درست آن است؛ که تامین بخشی از هزینه‌های آن از طریق مالیاتهای دریافتی انجام می‌شود. از این رو سازمان مالیاتی با ارسال پیامکهایی مردم را به انجام تکالیف خود جهت ایفای نقش خود در حفظ منابع طبیعی دعوت می‌کند. به دلیل گسترش استفاده از پیامک های مالیاتی از سوی سازمان مالیاتی و با هدف اطلاع رسانی به شما همراهان گرامی، در این نوشته قصد داریم شما را با انواع پیامکهای مالیاتی، نمونه پیامک مالیاتی و پیامهای جعلی با هدف سوءاستفاده آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

هدف از ارسال پیامک مالیاتی چیست؟

پیامک های مالیاتی که با عنوان “اس ام اس مودی گرامی” نیز در بین عموم مردم شناخته شده است، با دو هدف از سوی سازمان مالیاتی برای مودیان ارسال می‌شود:

  • اطلاع رسانی به مودیان ناآگاه از تکالیف خود
  • هشدار به مودیان سهل انگار در اجرای وظایف و مهلت انجام آنها
  • ارائه گزارشات مورد نیاز

به این ترتیب در موارد بسیاری نظیر اظهارنامه مالیاتی، ارزش افزوده، خودرو و یا واحدهای مسکونی خالی از سکنه، از سوی سازمان برای مودیان پیامک ارسال می‌شود. در ادامه شما را با انواع پیامک های مالیاتی آشنا می‌کنیم.

پیامک مالیاتی
سازمان مالیاتی با هدف اطلاع رسانی برای مودیان پیامک ارسال میکند

انواع پیامک مالیاتی

همان گونه که گفته شد، سازمان مالیاتی با هدف یادآوری برخی تکالیف و یا اطلاع رسانی بابت تکالیف جدید پیامکهایی به مودیان ارسال می‌کند. از جمله مهم‌ترین این پیامک‌ها عبارتند از:

  • پیامک تشکیل پرونده مالیاتی
  • پیامک اظهارنامه مالیاتی
  • پیامک مالیات بر ارزش افزوده
  • پیامک مالیات بر خانه های خالی
  • پیامک مالیاتی خودرو
  • پیامک ابلاغ الکترونیکی مالیاتی
  • پیامک تعیین تکلیف پرونده مالیاتی

پیامک تشکیل پرونده مالیاتی

سازمان مالیاتی با هدف شناسایی مودیان مالیاتی، با ارسال پیامکی مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی، مشمولین پرداخت مالیات را از تشکیل پرونده مالیاتی و پرداخت مالیات آگاه نمود. این مودیان موظفند از زمان دریافت پیامک مالیاتی نسبت به ثبت نام در نظام مالیاتی و تکمیل پرونده مالیاتی و انجام تکالیف مالیاتی اقدام نمایند.

از جمله افرادی که پیامک تشکیل پرونده مالیاتی را دریافت می‌نمایند، می‌توان به دارندگان دستگاه‌های کارتخوان، صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و خریداران ارز و سکه اشاره نمود.

نمونه پیامک سازمان مالیاتی برای تشکیل پرونده

پیامک مالیاتی
نمونه پیامک مالیاتی جهت تشکیل پرونده مالیاتی

پیامک اظهارنامه مالیاتی

یکی از مهم‌ترین پیامک های مالیاتی، پیامک اظهارنامه مالیاتی است. این پیامکها معمولا با هدف اطلاع رسانی به مودیان در خصوص اعلام آغاز و یا پایان مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و هم‌زمان با بازه مذکور برای مودیان ارسال می‌شوند.

📌  نکته

مودیان مالیاتی که پیامک اظهارنامه مالیاتی دریافت می‌کنند، موظفند در اولین فرصت و با در نظر گرفتن متن هشدار ارسالی، اقدامات لازم را انجام دهند؛ در غیر این صورت ممکن است درگیر مشکلات بزرگی نظیر تعلق جرایم سنگین مالیاتی شوند.

نمونه پیامک امور مالیاتی برای اظهارنامه مالیاتی

اس ام اس مودی گرامی
نمونه پیامک مالیاتی برای اظهارنامه مالیاتی

پیامک مالیات بر ارزش افزوده

در صورتی که در اظهارنامه مالیاتی مشمولین ارزش افزوده مشکلی وجود داشته باشد و یا این افراد اظهارنامه مالیاتی خود را در مهلت مقرر ارائه ننموده باشند، از پیش شماره پیامک سازمان امور مالیاتی کشور پیامکی مبنی بر انجام اقدامات لازم دریافت خواهند نمود.

نمونه پیامک سازمان مالیاتی برای اظهارنامه ارزش افزوده

پیامک سازمان مالیاتی
نمونه پیامک مالیات بر ارزش افزوده

پیامک مالیاتی خانه های خالی

در راستای اجرای اصلاحیه ماده 54 مکرر ق.م.م (مصوب 1399)، برای صاحبان واحدهای مسکونی پیامک مالیاتی خانه های خالی ارسال شد. به این ترتیب واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان (موضوع تبصره 7 ماده 169 مکرر) در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از 120 روز ساکن یا کاربر نداشته باشند، خانه خالی شناخته شده، مشمول پرداخت مالیات خواهند بود.

📌  نکته

مطابق اعلام وزارت راه و شهرسازی، صاحبان واحدهای مسکونی که پیامک خانه های خالی دریافت کردند، موظفند، اطلاعات واحد مسکونی خود را در سامانه ملی اسکان و املاک کشور به ثبت برسانند. همچنین در صورت فروش و یا اجاره املاک خود، باید اطلاعات مربوط به آخرین تغییرات واحد مسکونی را در سامانه ثبت نمایند.

نمونه پیامک سازمان امور مالیاتی برای خانه های خالی

پیامک سازمان مالیات
نمونه پیامک سازمان مالیاتی برای خانه خالی

پیامک مالیاتی خودرو

تعمیر و مرمت جاده‌ها و معابر یکی از موارد مصرف مالیات است. این مالیات از مالکان خودروها در قالب مالیات و عوارض شهرداری دریافت می‌شود. به این ترتیب در صورتی که مالک خودرو در خصوص پرداخت مالیات خود قصوری نماید، سازمان مالیاتی با ارسال پیامک، تکالیف را به او یادآوری می‌نماید.

پیامک مالیاتی ابلاغ اوراق مالیاتی

سازمان مالیاتی در جدیدترین اقدام خود اقدام به ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی نموده است. همچنین هم‌زمان با ابلاغ الکترونیکی اوراق صادره، پیامکی جهت اطلاع رسانی به مودی ارسال می‌شود. به این ترتیب ارسال پیامک و بارگذاری اوراق در حساب کاربری مودی به منزله ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی است.

پیامک تعیین تکلیف پرونده مالیاتی

گاهی در زمان ثبت نام مالیاتی، مودی به اشتباه برای یک کسب و کار بیش از یک ثبت نام الکترونیکی مالیاتی انجام می‌دهد و در نتیجه برای او بیش از یک پرونده مالیاتی تشکیل می‌شود. در چنین مواردی سازمان مالیاتی با ارسال پیامک از مودی می‌خواهد نسبت به تعیین تکلیف پرونده‌ها و غیر فعال سازی پرونده مالیاتی اضافی اقدام نماید.

شماره پیامک سازمان مالیاتی

تا کنون با برخی از مهم‌ترین پیامک های مالیاتی و اهمیت انجام اقدامات لازم در خصوص تکالیف خواسته شده آشنا شدیم. اما قبل از انجام هر گونه اقدام در خصوص پیامک دریافتی، ابتدا باید از صحت محتوا و اصالت سرشماره ارسال پیامک مالیاتی مطمئن شوید. بر این اساس سازمان مالیاتی مسیرهای ارتباط با مودیان را به شرح زیر اعلام نموده است:

  • سرشماره پیامک 500051526
  • حساب کاربری مودی در سامانه سازمان مالیاتی به آدرس WWW.INTAMEDIA.IR
  • حساب کاربری مودی در درگاه ملی خدمات مالیاتی به آدرس MY.TAX.GOV.IR

اقدامات لازم هنگام دریافت پیامک مالیاتی

در صورت دریافت پیامک مالیاتی قبل از هر چیز باید از وضعیت تشکیل پرونده مالیاتی خود مطلع شوید تا بتوانید اقدامات لازم را اجرا نمایید. به این ترتیب پس از دریافت پیامکهای سازمان مالیاتی باید مراحل زیر را طی نمایید:

  • مراجعه به درگاه ملی خدمات مالیاتی
  • مراجعه به زبانه “ثبت نام” در این درگاه
  • تکمیل اطلاعات مورد نیاز و کلیک بر گزینه “ثبت نام” (در صورتی که قبلا ثبت نام نموده‌اید از بخش ورود به حساب کاربری خود وارد شوید)
  • بررسی وضعیت پرونده مالیاتی از بخش “پرونده‌های من”
  • انجام تکالیف و اقدامات خواسته شده در سریع‌ترین زمان ممکن
اقدامات لازم هنگام دریافت پیامک مالیاتی
قبل از هر چیز باید از تشکیل پرونده مالیاتی خود مطلع شوید

📌 دقت کنید که ورود به سامانه مای‌تکس به منزله تشکیل پرونده مالیاتی نیست. بلکه تنها برای اطلاع از وضعیت تشکیل و یا عدم تشکیل پرونده مالیاتی و هشدارهای مالیاتی برای هر یک از افراد جامعه استفاده می‌شود.

مراقب پیامک های مالیاتی جعلی باشید

بنا بر اعلام معاون سازمان مالیاتی، برخی سودجویان با ارسال پیامک‌هایی با مضمون انجام تکالیف مالیاتی و یا واریز وجوهی بابت مالیات و عوارض اقدام به کلاهبرداری از افراد می‌نمایند. بر این اساس مودیان باید با اطلاع از مسیرهای اعلام گزارشات و اخبار سازمان مالیاتی و آشنایی با سرشماره سازمان (500051526) مانع از اجرای اهداف شوم آنان شوند.

کلام آخر

ارسال پیامک مالیاتی ساده‌ترین مسیر جهت اطلاع رسانی سازمان مالیاتی به مودیان جهت اجرای تکالیف و یا رفع مشکلات مالیاتی آنها است. از این رو توجه به پیامکهای مالیاتی جهت پیشگیری از تعلق جرایم مالیاتی از یک سو و شناسایی سرشماره سازمان مالیاتی به منظور پیشگیری از کلاهبرداری از سوی دیگر حائز اهمیت زیادی است.

همان گونه که مشاهده می‌کنید رویارویی با چالش‌های مالیاتی بدون اطلاع از قوانین مالیاتی دشوار است؛ تا جایی که ممکن است منجر به بروز مشکلات فراوان و تعلق جرایم سنگین شود. توصیه ما به شما استفاده از تجربیات یک مشاور مالیاتی خبره در این مسیر است؛ بدین ترتیب با انجام دقیق و صحیح تکالیف مالیاتی در مهلت مقرر می‌توانید علاوه‌بر پرداخت مالیات کمتر، از تسهیلات قابل استفاده برای مودیان خوش حساب نیز بهره‌مند شوید.

با تکمیل فرم زیر مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. سلام و خداقوت
    ممنون از مطالب عالی و کاملتون
    من همیشه شما رو دنبال میکنم و از مطالبتون استفاده میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :