فهرست مطالب

شاید مدیران کسب و کارها بهتر بدانند پرداخت مالیات قطعی مالیات عملکرد سالانه به هیچ عنوان حکم مفاصا حساب مالیات را ندارد و برخی از مدیران و حتی حسابداران برداشت اشتباه از این موضوع دارند، به‌طور واضح و مشخص باید عرض کنم پرداخت مالیات قطعی، مفاصا حساب مالیاتی محسوب نشده و اگر تاکنون اقدامی برای دریافت برگه مفاصا حساب مالیاتی انجام نداده‌اید باید مطابق ماده ۲۳۵ قانون مالیاتهای مستقیم عمل نمایید. در این نوشتار قصد داریم مراحل دریافت مفاصا حساب مالیاتی را توضیح دهیم اما نیاز است که ابتدا معنی کلمه مفاصا را بدانید.

مفاصا حساب مالیاتی چیست؟

مفاصا حساب مالیاتی به معنی دریافت برگه تصفیه بدهی مالیاتی است. مودبان بعد از ارائه صورتحساب‌های سود و زیان، مدارک و اظهارنامه مالیاتی خود به اداره دارایی می‌کنند و با بررسی های صورت گرفته صورتحسابی را مبنی بر میزان بدهی مالیاتی دریافت می‌کنند و این بدهی را تصفیه می کنند می توانند برای دریافت تصفیه حساب خود یا همان مفاصا حساب مالیاتی اقدام نمایند.

تکلیف اداره امور مالیاتی جهت صدور مفاصا حساب مالیاتی

مطابق ماده ۲۳۵ ق م م، اداره امور مالیاتی مکلف است نسبت به مودیانی که‌ بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت نموده‌اند حداکثر ظرف پنج‌ روز از تاریخ وصول تقاضای مودی مفاصا حساب مالیاتی تهیه و به ‌مودی تسلیم کند. مفاصاحساب مالیاتی می‌تواند همه جوره خیال دارنده کسب و کار را راحت کند که آیا تاکنون بدهی معوقه در پرونده خود داشته یا نه؟

و کلا کارنامه تعهد پرداخت خود را از حوزه مالیاتی دریافت می‌نماید. اگر قرار باشد شما از یک مشاور مالیاتی جهت همکاری دعوت به‌عمل آورید اولین موضوعی که بررسی خواهد کرد اقدام لازم جهت اخذ مفاصاحساب مالیاتی توسط شرکت است چون وقتی تکلیف مشخص باشد بهتر می‌توانند در خصوص ادامه روند مالیاتی تصمیم‌گیری و مشاوره نمایند.

مراحل دریافت مفاصا حساب مالیاتی

  1. پرداخت اصل بدهی مالیاتی به اداره دارایی و دریافت رسید
  2. تنظیم درخواست کتبی با موضوع دریافت مفاصا حساب مالیاتی و ارسال آن به اداره مالیاتی
  3. بررسی موضوع درخواست، تائید رئیس امور مالیاتی و یا رئیس گروه مالیاتی و ارسال درخواست به واحد مالیاتی
  4. بررسی پرونده و تهیه خلاصه پرونده مالیاتی مودی توسط کارشناسان امور مالیاتی
  5. تائید خلاصه وضعیت مالیاتی و تسویه حساب مالیاتی مودی توسط رئیس اداره مالیات و یا رئیس گروه مالیاتی
  6. ثبت خلاصه وضعیت پرونده مالیاتی تائید شده در واحد مالیاتی
  • در صورتی که مودی بدهی قطعی داشته‌باشد این موضوع باید به مودی مالیاتی یا وکیل مالیاتی او ابلاغ گردد. سپس در صورت دریافت ابلاغیه بدهی باید این بدهی  توسط خود مودی و یا وکیل قانونی آن پرداخت گردد.
  • در صورتی که مودی بدهی قطعی نداشته‌باشد برگه عدم بدهی صادر شده و برگه‌ای مبنی بر تسویه حساب مالیاتی به مودی و یا وکیل وی تحویل داده می‌شود.

شرط دریافت مفاصا حساب مالیاتی در ابتدا پرداخت بدهی های قطعی مالیاتی است.

گواهی مفاصا حساب ماده 235 ق م م

مفاصا حساب ماده235 ق م م

درخواست مفاصا حساب مالیاتی به هیچ استعلامی نیاز ندارد

طبق بخشنامه 230/5939/11590 مورخ 1382/11/19، تهیه و صدور مفاصاحساب موضوع تبصره ماده 28 و ماده 235 مقید به ارائه هیچ‌گونه استعلامی نمی‌باشد و کلیه واحدهای مالیاتی مکلفند برای مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت کرده و در قبال آن تقاضای مفاصاحساب دارند نسبت به تهیه و تسلیم مفاصاحساب اقدام نمایند.

گواهی عدم بدهی مالیاتی متقاضیان خروج از تابعیت ایران

معمولا صدور گواهی عدم بدهی مالیاتی متقاضیان خروج از تابعیت ایران همیشه در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار دارد و در قالب یک دستورالعمل قابلیت اجرا دارد. این دستورالعمل شامل موارد زیر است:

  1.  دریافت نامه درخواست ترک تابعیت متقاضی از وزارت امور خارجه به همراه اسناد و مدارک مربوطه
  2. بررسی اسناد و مدارک دریافتی و در صورت نیاز، درخواست سایر اطلاعات و مدارک تکمیلی متقاضی
  3.  استعلام بدهی مالیاتی متقاضی از سامانه وصول و اجرای تحت وب سازمان و همزمان استعلام سوابق مالیاتی از ادارات کل مالیاتی در خصوص بدهی¬های قطعی نشده سنوات قبل و دوره جاری توسط دفتر قراردادها و امور بین¬الملل
    توضیح: در اجرای مفاد بند 3 این دستور¬العمل، با توجه به فرصت محدود سازمان برای پاسخگویی به استعلام ترک تابعیت، ادارات کل موظفند ظرف مدت ده روز از تاریخ استعلام، نسبت به ارایه پاسخ به دفتر مزبور اقدام لازم را بعمل آورند. در غیر اینصورت فرد مزبور فاقد بدهی مالیاتی قلمداد شده و مسئولیت ناشی از آن به عهده مدیران کل مربوطه خواهد بود.
  4. در موارد وجود بدهی، اعم از قطعی شده یا نشده، اعلام مراتب توسط دفتر قراردادها و امور بین¬الملل به وزارت امور خارجه
  5.  در صورت احراز عدم بدهی، تهیه گواهی عدم بدهی مالیاتی توسط دفتر قراردادها و امور بین¬الملل، عنوان اداره امور سجلات و احوال شخصیه وزارت امور خارجه

۴ گام برای رهایی از بن‌ بست‌های مالیاتی

  • ایمنی امور مالی خود را افزایش دهید

تغییر در روند مالی وقتی الزامی می‌شود که شما تصمیم جدی گرفته‌اید تا تمامی نقاط ضعف سالهای گذشته را بهبود دهید. مثلا در برگ مبانی تشخیص متوجه یک سری اشتباهات شده‌اید که قابلیت دفاع ندارد ولی قابلیت اصلاح را دارند. پس سند افتتاحیه در سال مورد نظر باید تعدیل گردد. حتی در صورتی که تسلط کامل ندارید حتما از یک کارشناس خبره دعوت کنید تا با بررسی و ایجاد شوک، میزان صلابت و چالاکی آن را تشخیص دهد.مشکل بزرگ بسیاری از فعالان عادت محوری در امور مالی است و این بسیار خطرناک است.چون برخی از حوادث به یکباره بروز می کند و ممکن است در سنوات قبلی خود را خیلی نشان نداده است.

  • دفعات رد دفاتر را به حداقل ممکن برسانید

با اصلاحیه قانون مالیاتها از ابتدای سال ۱۳۹۵ دیگر نمی‌توانید به سادگی رد دفاتر شوید و اگر برای حل ان اقدام نکنید خیلی دفاعیات قابل قبولی در دو سامانه دیگر مالیاتی یعنی مالیات بر ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی نخواهید داشت.

  • قبولی اظهارنامه مالیاتی یک مزیت معتبر در پرونده شماست

به قدری اظهارنامه های مالیاتی الکترونیکی مهم هستند که ارزش آن‌ها با ارزش یک سند ملکی و حتی خودرویی برابر است. چرا که اگر یک حرکت کوچک اشتباه در داخل آن مرتکب شوید باعث وقوع حوادث خطرسازی خواهید شد. اگر ارزش آن برای شما ملموس شود برای ارائه و حفظ آن برنامه ریزی خواهید داشت.

  • تسلط خود را در نحوه اجرای تکالیف مالیاتی بالا ببرید

اجرای تکالیف مالیاتی فقط شامل تکمیل در سامانه‌ها نمی‌شود هر عدد و رقمی که وارد می‌شود باید با سیستم شما تطابق داشته‌باشد وقتی سیستم هم‌خوانی دارد یعنی مشکل زیادی در اجرای دیگر تکالیف موازی مالیاتی مانند مالیات بر ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی نخواهید داشت.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

4 پاسخ

  1. از مطالبتون استفاده کردم به ویژه روش های را که برای رهایی از بن بست های مالیاتی بیان کردید خیلی راهگشا بودند از شما کمال تشکر را دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :