فهرست مطالب

باسلام خدمت پرشین حساب محترم
این روزها شاهد روند افزایشی اجاره ها در سطوح شهرها هستیم.این مساله موجب این شده که کلا مسائل مربوط به اجاره و حسابداری آن نیز پررنگ تر شود. کاربران زیادی در زمینه های مختلفی از جمله حسابداری اجاره ها، نحوه تنظیم اظهارنامه اجاره املاک، مالیات اجاره و معافیت های آن سوالات متعددی پرسیدند. اجاره موضوعی مهم بوده لذا در این متن تلاش نمودیم که با ذکر نکات مربوط به معافیت،اجاره ها را برایتان ارائه دهیم.

هر فردی که ملک یا املاکی را اجاره میدهد و درآمد از این طریق کسب می نماید بایستی مالیات پرداخت نماید و تا تاریخ مقرری که خود سازمان اعلام مینماید با تکمیل اظهارنامه اجاره مالیات آن را پرداخت نماید. همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر اظهارنامه مالیات بر درامد اجاره املاک را مطالعه نمایید.

انواع معافیتها ی موجود

در بحث اجاره ها قانون نیز معافیت های مختلفی لحاظ نموده است که با دانستن آنها می توان از پرداخت مالیات معاف شوید.

معافیت زیربنا:

اگر در تهران ساکن می باشید و زیربنای ملک شما زیر 150 مترمربع باشد از پرداخت مالیات معاف می باشید و مازاد بر آن مشمول مالیات می باشد.در صورتی که برای سایر شهرها این معافیت 200 مترمربع می باشد.ولی اگر ملک مسکونی خود را برای استفاده تجاری و اداری اجاره دهید دیگر مشمول این معافیت نخواهد شد.

معافیت افراد تحت تکفل:

یادمان باشد هر واحد مسکونی که در اختیار پدر یا مادر،همسر یا فرزند یا اجداد و نیز افراد تحت تکفل فرد، اجاری تلقی نمی شود مگر اینکه به موجب اسناد و مدارک ثابت شود که اجاره پرداخت می شود.در صورتی که برای هر یک از افراد ذکر شده بیش از یک واحد جهت سکونت اختصاص داده باشید فقط یک مورد آن مشمول معافیت مالیاتی می شود.

پیشنهاد میشود بخوانید: نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مالیات املاک

معافیت ماده 57 ق.م.م:

اگر فردی تنها راه درآمدی اش از طریق اجاره باشد درآمد حقوق اجاره دریافتی این فرد تا میزان معافیت مالیات درآمد حقوق از پرداخت مالیات معاف می باشد و نسبت به مازاد آن مشمول مالیات می شود.فقط ذکر این نکته ضروری است که فردی که از این معافیت استفاده می نماید بایستی حتما اظهارنامه پر کند و اگر احیانا زمانی مشخص شود که اظهارنامه ای که شما ارسال نموده اید خلاف واقع بوده مشمول جریمه خواهید شد. یعنی مالیاتی که میخواستید پرداخت نمایید به اضافه یک برابر آن به عنوان جریمه از فرد متخطی وصول خواهد شد.

معافیت وزارت راه و شهرسازی:

هر مالکی که با رعایت الگوی مصرف مسکن اعلامی وزارت راه و شهرسازی ملکی را ساخته باشد و یا در شرف ساخت باشد و بیش از سه واحد استیجاری داشته باشد در طول مدت اجاره از 100% مالیات معاف خواهد شد.

معافیت موعد زمانی:

همچنین منازل نوسازی که طبق برآورد سازمان مسکن و شهرسازی در موعد زمانی خود احداث شده باشند و تاخیری نداشته باشند در اولین نقل و انتقال خود از مالیات معاف می باشند.

معافیت تخلیه:

فرض نمایید مالک محل سکونت خود را بفروش رساند و در سند انتقال بدون اجاره بها، زمانی برای تخلیه ملک داده شود به موجب قانون مالک به مدت 6 ماه فرصت دارد تا محل سکونت تخلیه شود و در اظهارنامه مالیاتی معاف از مالیات بر درآمد است.

پیشنهاد میکنیم برای تسلط بر امور مالیاتی، از دوره آموزش مالیات سایت پرشین حساب بررسی نمایید.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. با سلام و تشکر از مطلب آموزنده شما
    اگر شخصی 10 واحد مسکونی 50 متری داشته باشد مشمول معافیت زیر 200 متر در شهرستان می شود یا خیر ؟

    1. باسلام خدمت شما کاربر محترم
      در مورد معافیت درآمد اجاره در شهرستان ها نظر به اینکه زیر 200 متر می باشد،مجموع متراژ ملاک عمل برای سازمان امور مالیاتی می باشد.یعنی برای 10 واحد مسکونی 50 متری که معادل 500 متر می شود تا 200 متر معاف و مابقی مشمول مالیات می شود.موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :