فهرست مطالب

آخرین مهلت ارسال صورت معاملات فصلی چه زمانی است؟

مطابق اعلام سازمان مالیاتی آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی 45 روز پس از پایان هر دوره مالیاتی است

آیا با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی تکلیف ارسال معاملات فصلی لغو شده است؟

خیر این تکلیف تا زمان راه اندازی کامل سامانه مودیان همچنان به قوت خود باقی است

آیا مهلت ارسال گزارشات فصلی قابل تمدید است؟

بله گاهی بنابر صلاحدید سازمان مالیاتی مهلت ارسال صورت معاملات فصلی تمدید میشود

مهلت ارسال معاملات فصلی سررسید یکی از مهم‌ترین تکالیف مودیان مالیاتی است. علیرغم اینکه ارسال معاملات فصلی، پرداختی برای مودیان به همراه ندارد، اما از آنجا که این گزارشات مبنای صحت سنجی ادعای مودیان در مورد درآمدها و هزینه‌های آنها است، ارسال صحیح و به موقع گزارشات از اهمیت زیادی برخوردار است؛ تا جایی که عدم تطابق این گزارشات با سایر اسناد و مدارک مودی می‌تواند یکی از نشانه‌های فرار مالیاتی و کتمان درآمد باشد. در این مطلب آموزش رایگان مالیات ما را همراهی کنید تا شما را با آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی سال 1402 آشنا نماییم.

مهلت ارسال معاملات فصلی پاییز 1402

مهلت قانونی ارسال صورت معاملات سه ماهه پاییز در هر سال، 15 بهمن ماه تعیین شده است.

تمدید مهلت ارسال معاملات فصلی پاییز 1402

سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: مهلت ارسال فهرست معاملات فصل پاییز 1402 تا پایان بهمن ماه سال جاری تمدید شد.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سازمان امور مالیاتی کشور به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر و در راستای تکریم مودیان مالیاتی، مهلت ارسال فهرست معاملات فصل پاییز 1402 را تا پایان بهمن ماه 1402 تمدید کرد.

به این ترتیب، آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی پاییز 1402، روز دوشنبه 30 بهمن سال 1402 است.

آیا با اجرای سامانه مودیان، همچنان مودیان موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند؟

بر اساس ماده 7 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، صورتحساب‌های الکترونیکی ثبت شده در سامانه مودیان مالیاتی به منزله ثبت آنها در سامانه فهرست معاملات موضوع ماده 169 ق.م.م است و فروشنده و خریدار تکلیف اضافی در این مورد نخواهند داشت.

اما به دلایلی نظیر موارد زیر

  • عدم راه اندازی کامل سامانه مودیان مالیاتی
  • عدم عضویت کلیه صاحبان کسب و کارها در سامانه مودیان
  • عدم امکان صدور صورتحساب الکترونیکی برای برخی مودیان به دلایل زیرساختی

تا زمان راه اندازی کامل سامانه مودیان و اعلام رسمی سازمان مالیاتی، تکلیف ارسال صورت معاملات فصلی برای مشمولین این تکلیف به قوت خود باقی است.

گزارشات فصلی چیست؟ و چگونه ارسال می شود؟

یکی از مسیرهای بررسی درآمدها و هزینه‌های مودیان جهت تعیین مالیات منصفانه، بررسی لیست معاملات انجام شده مودیان در بازه‌های زمانی کوتاه است. به این ترتیب قانون گذار در ماده 169 ق.م.م برخی اشخاص صاحب کسب و کار را موظف به ارسال فهرست معاملات خود در سامانه صورت معاملات در پایان هر فصل نموده است. معاملات فصلی به دو روش زیر ارسال می‌شود:

مهلت تعیین شده ارسال معاملات فصلی

بر اساس ماده 10 تبصره 3 آیین نامه اجرایی ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول ارسال صورت معاملات مکلفند، گزارش کلیه معاملات کسب و کار خود را حداکثر در مقاطع سه ماهه (فصلی) تهیه و تا یک ماه و نیم پس از پایان فصل موردنظر، در سامانه صورت معاملات فصلی ثبت و به سازمان مالیاتی ارسال نمایند.

مهلت ارسال معاملات فصلی
مهلت ارسال صورت معاملات فصلی، 45 روز پس از پایان فصل

مهلت زمان ارسال گزارشات فصلی برای هر فصل چقدر است؟

مهلت قانونی ارسال معاملات فصلی برای هر فصل، یک ماه و نیم پس از پایان آن فصل است. به عبارت دیگر، هر شخص (اعم از حقیقی و یا حقوقی) مکلف است نهایتا یک ماه و نیم (45 روز) پس از پایان هر فصل، گزارشات فصلی معاملات خود را به سازمان مالیاتی ارسال کند. در ادامه به بیان مهلت قانونی ارسال گزارشات فصلی فصول مختلف می‌پردازیم.

مهلت ارسال معاملات فصلی بهار 1402

مطابق اعلام سازمان مالیاتی، مهلت ارسال معاملات فصلی برای دوره بهار هر سال، 15 مرداد همان سال است. بر این اساس آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی بهار 1402، پایان روز یکشنبه 15 مرداد 1402 است.

تمدید مهلت ارسال معاملات فصلی بهار 1402

بر اساس اعلام سازمان مالیاتی در سامانه ارسال معاملات فصلی، مهلت ارسال گزارشات فصلی بهار 1402 تا 18 مرداد 1402 تمدید شد. متن اطلاعیه به شرح زیر است:

“به اطلاع می‌رساند که به منظور رفاه حال مودیان محترم مالیاتی، امکان ارسال فهرست معاملات موضوع ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم تا پایان روز چهارشنبه 1402/05/18 (با امکان بخشودگی 100% جرائم مربوطه) فراهم گردیده است.”

مهلت ارسال معاملات فصلی تابستان 1402

با توجه به مهلت تعیین شده از سوی سازمان، مهلت ارسال لیست خرید و فروش‌ها برای فصل تابستان در هر سال، 15 آبان ماه همان سال است. به این ترتیب مهلت ارسال معاملات فصلی دوره تابستان 1402 برای مودیان مشمول ارسال لیست معاملات، تا پایان روز دوشنبه، 15 آبان ماه 1402 خواهد بود.

تمدید مهلت ارسال معاملات فصلی تابستان 1402

با عنایت به پیشنهاد شماره 14847/200/ص مورخ 1402/08/14 این سازمان و موافقت وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی ، مهلت ارسال فهرست معاملات موضوع ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم در اجرای ماده (10) آیین نامه اجرایی موضوع ماده مذکور برای فصل تابستان سال 1402، تا پایان آبان ماه (1402/08/30) تمدید گردید.

مهلت ارسال معاملات فصلی زمستان 1402

مهلت ارسال معاملات فصلی برای فصل پاییز ، پایان روز 15 اردیبهشت ماه سال بعد است. به این ترتیب، آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی زمستان 1402، روز شنبه 15 اردیبهشت سال 1403 خواهد بود.

آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی برای سال 1401

دوره مربوطهآخرین مهلت قانونی ارسال معاملات فصلیآخرین مهلت ارسال اظهارنامه پس از تمدید
آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی بهار 140115 مرداد 1401
آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی تابستان 140115 آبان 140130 آبان 1401
آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی پاییز 140116 بهمن 1401 (به دلیل تعطیل رسمی روز 15 بهمن)
آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی زمستان 140116 اردیبهشت 1402 (به دلیل تعطیل رسمی روز 15 اردیبهشت)
جدول مهلت ارسال معاملات فصلی سال 1401

! نکته

لازم به ذکر است در صورتی که آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی (45 روز پس از پایان فصل)، مصادف با روز جمعه یا تعطیل رسمی باشد، آخرین مهلت ارسال لیست گزارشات به روز بعد از تعطیل رسمی موکول می‌شود.

توصیه می‌کنیم بخوانید: نحوه محاسبه مهلت‌های قانونی

آیا مهلت زمان ارسال صورت معاملات قابل تمدید است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. گاهی سازمان مالیاتی در شرایط خاصی مهلت ارسال صورت معاملات فصلی را تمدید می‌نماید؛ به عنوان مثال مهلت ارسال گزارشات فصلی برای زمستان 1398 به دلیل شیوع ویروس کرونا و با هدف همکاری با فعالان اقتصادی و صاحبان مشاغلی که در این دوره متضرر شدند، تا 15 تیر 1399 تمدید شد.

چه کسانی مشمول ارسال گزارشات فصلی هستند؟

سازمان مالیاتی در ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 169 ق.م.م، اشخاصی که موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند به شرح زیر معرفی نموده است:

♦️ تمامی اشخاص حقوقی

♦️ اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل که بر اساس نوع و حجم فعالیت خود جزو گروه اول موضوع ماده 2 آیین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات‌های مستقیم هستند

خوب است بدانید:

بر اساس دادنامه شماره 2461 تا 2463 دیوان عدالت اداری و همچنین بخشنامه 210/49357 مورخ 98/10/1، ارسال صورت معاملات فصلی صرفا برای اشخاص بند ج ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 169 ق.م.م (صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده) ابطال شد.

جریمه عدم ارسال گزارشات فصلی

از آنجا که ارسال گزارشات فصلی از اهمیت زیادی برخوردار است، عدم ارسال و یا تاخیر در ارسال آن و همچنین تخطی از استانداردهای اعلامی برای ارسال فهرست معاملات، مشمول جریمه است. مهم‌ترین جرایم معاملات فصلی مربوط به عدم ارسال صورت معاملات در مهلت تعیین شده است که جریمه‌ای معادل 1% معاملات ارسال نشده برای مودی به همراه دارد.

جریمه عدم ارسال معاملات فصلی در مهلت مقرر
عدم ارسال معاملات فصلی در مهلت مقرر مشمول جرایم مالیاتی است

چگونه مشکلات صورت معاملات فصلی خود را رفع کنیم؟

پرداخت مالیات را می‌توان یک مشارکت همگانی جهت تامین اهداف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور قلمداد نمود. این مشارکت همگانی با ارائه اطلاعات صحیح و کامل از سوی مودیان اجرایی می‌شود؛ در واقع ابراز واقعی کلیه درآمدها و هزینه‌های هر مجموعه، اساسی‌ترین رکن نظام مالیاتی جهت برنامه‌ریزی صحیح است. یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارائه اطلاعات صحیح، ارسال گزارشات فصلی است که می‌تواند باعث شفافیت در مبادلات اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی شود.

اهمیت ثبت دقیق و ارسال اطلاعات صورت معاملات فصلی از یک سو و امکان پذیرفته نشدن گزارشات معاملات مودی توسط سازمان مالیاتی از سوی دیگر، تنش‌هایی برای حسابداران ایجاد می‌کند؛ این تنش‌ها گاهی منجر به بروز اشتباه در ثبت فهرست معاملات می‌شود. اما جای نگرانی نیست؛ سازمان مالیاتی امکان اصلاح معاملات فصلی را حتی پس از ثبت نهایی فراهم نموده است. مودیان محترم تنها یک بار پس از ثبت نهایی فهرست معاملات خود قادر به ویرایش اطلاعات ارسالی خواهند بود.

خوب است بدانید:

در صورتی که ارسال صورت معاملات فصلی اصلاحی پس از پایان مهلت ارسال صورت معاملات انجام شود؛ مودی مشمول پرداخت جریمه تاخیر در ارسال صورت معاملات به میزان 1% مبلغ معاملات ارسال نشده خواهد بود.

کلام آخر

مهلت ارسال معاملات فصلی مطابق اعلام سازمان مالیاتی 45 روز پس از پایان فصل است. فهرست گزارشات فصلی را می‌توان گزارش درآمد و هزینه‌های یک واحد اقتصادی دانست از این رو ارسال به هنگام این گزارشات برای سازمان مالیاتی از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است؛ تا جایی که برای عدم ارسال معاملات در مهلت مقرر جرایم مالیاتی سنگینی در نظر گرفته است. از این رو آموزش صورت معاملات فصلی برای حسابداران و همچنین صاحبان کسب و کارها ضروری به نظر می‌رسد.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

57 پاسخ

  1. سلام با توجه به ارسال اطلاعات خرید وفروش درسامانه مودیان آیا نیاز به ارسال اطلاعات خرید وفروش درسامانه معاملات فصلی وجوددارد یا خیر

  2. با عرض سلام
    من ثبت اولیه معاملات فصلی تابستان رو 30 مهر ماه انجام دادم ولی ثبت نهایی از خاطرم رفته و در 28 آبان انجام دادم ولی فعلا در جلوی گزارش ثبت نهایی رو ننوشته .راهکار حل مشکل اینجانب چیست . ممنون از راهنماییتون

    1. سلام دوست عزیز
      نمایش عبارت “ثبت نهایی” ممکن است مدتی زمان ببرد. اما از آنجا که تاریخ ثبت نهایی اطلاعات در سامانه، تاریخ ارسال لیست محسوب می‌شود، تاخیر در ثبت نهایی اطلاعات مشمول جریمه تاخیر در ارسال اطلاعات خواهد بود.

  3. سلام . وقتتون بخیر
    ببخشید بر اساس کدام ماده قانونی یا بخشنامه ، ” در صورتی که آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی (45 روز پس از پایان فصل)، مصادف با روز جمعه یا تعطیل رسمی باشد، آخرین مهلت ارسال لیست گزارشات به روز بعد از تعطیل رسمی موکول می‌شود ” ؟
    الان ما سر همین موضوع حدود 300 میلیون تومان جریمه شدیم . دارایی میگه همچین قانونی برای معاملات فصلی نیست . میشه بخشنامه بذارین ؟

    1. سلام دوست عزیز
      مطابق تبصره 1 ماده 177 قانون مالیاتهای مستقیم، هرگاه آخرین روز مهلت یا موعد مقرر برای تسلیم‌ اظهارنامه یا “سایر اوراقی که مودی مالیاتی به موجب مقررات ‌مکلف به تسلیم آن می‌باشد”، مصادف با تعطیل یا تعطیلات رسمی‌ یا عمومی گردد اولین روز بعد از تعطیل یا تعطیلات مزبور برحسب‌ مورد جزء مهلت یا موعد مقرر جهت تسلیم اظهارنامه یا اوراق مذکور محسوب خواهد شد.
      با استناد به این تبصره از قانون مالیاتها می‌توانید نسبت به تنظیم لایحه مناسب جهت اعتراض به جریمه اقدام نمایید.

      1. ممنون از توجهتون . ممیزمون دقیقا به استناد به همین ماده میگه فقط اظهارنامه ها مشمول این قانون هستند . معاملات فصلی ربطی به این قانون نداره .

        1. لطفا به تبصره 1 ماده 177 را با دقت مطالعه نمایید: هرگاه آخرین روز مهلت یا موعد مقرر برای تسلیم‌ اظهارنامه یا سایر اوراقی که مودی مالیاتی به موجب مقررات ‌مکلف به تسلیم آن می‌باشد، مصادف با تعطیل یا تعطیلات رسمی‌ یا عمومی گردد اولین روز بعد از تعطیل یا تعطیلات مزبور برحسب‌ مورد جزء مهلت یا موعد مقرر جهت تسلیم اظهارنامه یا اوراق مذکور محسوب خواهد شد.
          در این خصوص توصیه میکنیم با مشورت یک مشاور مالیاتی نسبت به تنظیم لایحه‌ای مناسب و اعتراض به برگه صادره اقدام نمایید. در صورت تمایل با شماره 28111228-021 تماس حاصل نمایید.

  4. سلام و وقت بخیر بنده صورت معاملات فصلی زمستان خود را رد کردم و الان که یک مغایرت گیری انجام دادم و می خواهم صورت معاملات فصلی خود را اصلاح نمایم باید چه کار بکنم؟

  5. سلام
    ببخشید سوال داشتم
    من در اظهارنامه ارزش افزوده مبلغ خرید یک میلیون به اشتباه کمتر وارد کردم حالا در فصلی باید چیکار کنم یک میلیون روی فاکتورم نشون بدم اختلاف با ارزش افزوده ایجاد میشه؟؟

  6. سلام وقت بخیر
    زمان ارسال معاملات فصلی برای اشخاص حقیقی و حقوقی یکسان است ؟ یعنی 45 روز بعد از پایان فصل ؟

    1. سلام دوست عزیز
      مهلت ارسال صورت معاملات فصلی در سامانه ربطی به حقیقی یا حقوقی بودن ماهیت اشخاص ندارد و برای کلیه مودیان مشمول ارسال گزارشات 45 روز پس از پایان هر فصل است.

  7. سلام مقاله های سایتتون واقعا عالیه. خسته نباشید.
    ببخشید من 2 تا سوال داشتم. جواباش فقط دو سه کلمه هست.

    کار من تولید محتوا هست، یعنی مثلا هزار کلمه مشتری از سایت شخصیم سفارش میده که در رابطه با موضوع فلان بنویسید و فایل وردشو پس از نگارش و تحقیق از منابع اینترنتی، بهش تحویل میدم. فک کنم کل فروش سایتم زیر 200 میلیون یا 100 میلیون میشه در 365 روز.
    1- میخواستم بپرسم من شامل مالیات ارزش افزوده میشم؟
    نکته: بعضی سایتای مشابه کاریم این نوع مالیات میگیرن بعضی موارد نمیگیرن. نمیدونم من مشمولش هستم یا خیر. شاید به خاطر این باشه که اونا گروه دو یا سه هستن ولی من یک سایت شخصی دارم قاعدتا گروه سوم مالیاتی هستم. میتونید بگید من باید مالیات ارزش افزوده روی این کارم بدم یا نه؟

    2- و یک سوال کوتاه دیگه اینکه میشه بگید کد ایتنا من چند درصده؟ من یک تحقیقی کردم و طبق فایل های کد ایتنا، دو تا ردیف شغلی پیدا شد که یکیش 26 درصد بود یکیش 50 درصد. نمیدونم کدومشه. لینک عکسشو در ادامه میزارم یک نگاه بندازید. نمیدونم اصلا این دو مورد هست شغلم یا نه.
    https://s6.uupload.ir/files/sshot-1_mu80.png

    بابت جوابتون ممنونم.

    1. سلام دوست عزیز
      از اینکه مطالب سایت پرشین حساب رضایت خاطر شما را فراهم نموده است بسیار خوشحالیم.
      معمولا اشخاص حقیقی گروه سوم (خرده فروش ها) مشمول ثبت نام و انجام تکالیف ارزش افزوده نیستند.
      فعالیت شما به تالیف، ترجمه، تصنیف و نویسندگی نزدیکتر است. اما برای کسب اطلاعات دقیقتر در زمینه اینتاکد، ممیز مالیاتی در حوزه مالیاتی محل فعالیت شما بهتر می‌تواند به شما کمک نماید.

  8. سلام خسته نباشید بنده شغلم املاک هست برای فصلی کارکرد نداشته باشم بازهم باید معاملات فصلی اعلام کنم

  9. با سلام
    من از مشاغل گروه سوم هستم ولی متاسفانه مالیاتی که پرداخت میکنم خیلی زیاد هست نسبت به کسانی که هم شغل من هستند.
    اگر تمامی فاکتور های خریدم را ثبت صورت معاملات فصلی کنم برای اینکه ثابت کنم درآمدم کم است کار درستی میکنم یا بی فایده هست ؟

    1. سلام کاربر گرامی،
      مالیات هر فعالیت به میزان تراکنشها و درآمدو هزینه فعالیت تجاری بستگی دارد و در صورت ارسال اظهارنامه صاحبان مشاغل به نرخ ماده 131 ق م م و یا به صورت مقطوع ( در صورت ارسال فرم تبصره 100 مالیات) مشخص خواهد شد.
      اگر در گروه بندی مودیان مالیاتی جز گروه اول از صاحبان مشاغل هستید ملزم به ارسال صورت معاملات فصلی به صورت دقیق و کامل هستید در صورتی که جز گروه دوم و سوم هستید نکلیفی به ارسال صورت معاملات نخواهید داشت.

  10. سلام فایل اکسس فروش رو با نرم افزار ttmsبا موفقیت بارگزاری کردم ولی هنوز تو سامانه فصلی ننشسته تا تایید نهایی بزنم و تا چند ساعت دیگ مهلت تمام میشه
    تکلیف ما چی میشه؟
    ممنون

    1. سلام کاربر گرامی،
      به دلیل ایراداتی که ممکن است حین بارگذاری گزارشات پیش آید پیشنهاد میشود ارسال گزارش را به روزهای پایانی موکول نکنید.
      تاخیر در ارسال صورت معاملات فصلی مشمول 1% جریمه خواهد شد. البته این جریمه مالیاتی قابل بخشش است.
      بهتر است موضوع را به ممیز مالیاتی خود اعلام نمایید.

  11. سلام وقت بخیر
    من معاملات فصلی بهار سال 1400 جمع مبلغ رو تو قسمت تجمیعی زدم و یه بارم بعد ثبت نهایی اصلاح کردم و الان متوجه شدم که باید برای هر مبلغ مشخصات فاکتور مثل شناسه ملی و آدرس و… را وارد کنم .ولی امکان ویرایش دیگه وجود نداره باید چیکار کنم ؟آیا به اداره امور مالیاتی برم و اسناد فیزیکی ارائه بدم قابل تایید هست ؟

    1. سلام کاربر گرامی،
      اگر مودیان قصد اضافه نمودن مورد جدید را به گزارش ارسال شده داشته باشند نمی‌توانند آن را در گزارش خرید و فروش فصلی که ثبت نهایی شده است ارسال کنند. در این حالت برای اضافه کردن مورد جدید باید دوره ای را که مبالغ جا افتاده در آن بازه قرار دارد ایجاد کنند و بعد از آن مورد مد نظر را وارد کرده سپس ذخیره و ثبت نهایی کنند. در این حالت مودیان بابت آن فصل، دو مورد گزارش ثبت نهایی شده خواهند داشت که جمع آنها نشان دهنده مقدار خرید، فروش و …است.
      توجه کنید به دلیل اینکه رکورد مدنظر یکبار ویرایش شده مجدد امکان اصلاح معاملات فصلی ندارد و اگر بخواهید رکورد جدید برای این مورد ثبت کنید چون تکراری میشود ممکن است موقع رسیدگی دچار مشکل شوید.
      بهتر است طی یک نامه به حوزه مالیاتی موضوع را با مدارک و مستندات گزارش کنید تا توسط ممیز مالیاتی اصلاح لازم انجام شود.

  12. سلام با توجه به حذف ايتم عوارض در گزارش فصلي بهار ١٤٠١ ،٩درصد رو به طور يكپارچه در قسمت ماليات وارد كنيم ؟

    1. سلام کاربر گرامی،
      بله یکجا وارد کنید. در اجرای مفاد (7) و(26) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ جهت ارسال اطلاعات، مالیات و عوارض جمع شده و در فیلد مالیات وارد شود.

  13. سلام من شنیدم از اول اردیبهشت سامانه مودیان راه اندازی شده. با توجه به اینکه ما ثبت نام کردیم آیا هنوز هم الزامی به ارسال صورت معاملات هست؟

  14. سلام وقت بخیر
    با توجه به تغییر زمان رد کردن اظهارنانه ارزش افزوده زمسان ۱۴۰۰(تمدید تا ۲۴ فروردین)
    آیا زمان رد کردن معاملات فصلی هم تغییر کرده؟یا تا ۱۵ اردیبشهت میباشد؟

    1. سلام کاربر گرامی،
      مهلت ارسال صورت معاملات فصلی، 45 روز پس از پایان فصل مورد نظر است. مهلت ارسال معاملات فصلی زمستان 1400 تمدید نشده است و تا پایان روز 5 شنبه، 15 اردیبهشت ماه 1401 خواهد بود.

  15. سلام وقتتون بخیر ببخشید کلمهTTMSمخفف چه کلمه ای است؟ضمنا در نرم افزار TTMSقسمتی به نام قرارداد اجاره دارد می خواستم بدانم که آیا این قسمت با اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره املاک ارتباطی دارد؟اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره املاک و قرارداد اجاره در نرم افزار TTMSرا به ترتیب چه کسانی باید تهیه و ارسال کنند؟ممنون میشوم جواب بنده را به آدرس ایمیل اینجانب نیز ارسال نمایید

    1. سلام کاربر گرامی،
      این کلمه یه نوع فایلی ست که برای بارگذاری اطلاعات مالیات معاملات استفاده میشود. اطلاعات قسمت قرارداد اجاره در نرم افزار معاملات فصلی مشابه اظهارنامه مالیات بر درآمد است.
      صاحبان املاک و مستغلاتی چه اشخاص حقیقی یا حقوقی در ایران که املاک و مستغلاتی داشته و آن را اجاره داده اند، مشمول مالیات اجاره املاک هستند. اگر موجر شخص حقیقی باشد باید اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره املاک و اگر حقوقی باشد باید اظهارنامه عملکرد ارائه شود.
      صرفا کلیه اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغلی كه حسب نوع و یا حجم فعالیت جزو گروه اول موضوع ماده 2 آییننامه اجرایی ماده 95 قانون محسوب می‌شوند موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند.

    1. به طور کلی، اگر آخرین روز مهلت انجام وظایف قانونی مانند ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، ارسال لیست مالیات حقوق و پرداخت مالیات، ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و مواردی از این قبیل با تعطیل رسمی یا روز جمعه مصادف شود آخرین مهلت ارائه روز بعد از تعطیل رسمی خواهد بود.

  16. با سلام و وقت بخیر
    سازمان امور مالیاتی بعد از بررسی صورت معاملات فصلی یک سال مالی مبالغی را تحت عنوان مغایرت یا همان معاملات ارسال نشده درمیاره و 1 درصد آن را به عنوان جریمه میخاد حالا میگه اگه اون معاملات را دوباره ثبت بکنید از جریمه معاف میشید
    بنده میخام بدونم پس این مهلت 45 روزه چیه واسه ارسال معاملات فصلی وقتی میشه مثلا سال 98 رو اصلاح کرد و یا دوباره ثبت کرد و از جریمه معاف شد

    1. سلام کاربر گرامی،
      بعضی جرایم مالیاتی قابل بخشش هستن. این مورد هم با پر کردن فرم درخواست بخشش، و در صورتی که اطلاعات به صورت دقیق و درست وارد شود تا صد در صد بخشوده میشود.

  17. سلام وقتتون به خیر سوالی داشتم از خدمتتون تامین کنندگانی که فاکتور رسمی به مشتریان نمیدهند و اعلام کردند که برای مالیات رد نمیکنند ولی بعد در گزارشات فصلی، فصل بعد اون مشتری مشاهده میکنه که همان فاکتور را که قرار شده رد نکنه ولی رد کرده آیا خریدار می تواند در فصل بعدی همان فاکتور خریدش را در گزارشات فصلی رد کنه؟ واضحتر توضیح دهم که خریدی داشتیم فاکتور غیر رسمی ولی ما در گزارشات فصلی رد نکردیم ولی فصل بعد دیدم که طرف مقابل (فروشنده ) در گزارشات فصلی خودش رد کرده ایا من میتوانم اصلاحیه بزنم یا در فصل بعدی همان فاکتور را اعلام کنم؟ خواهشمندم سریع راهنمایی بفرمایید متشکرم

    1. سلام کاربر گرامی،
      بهتر است درآمد و هزینه هر دوره در همان دوره اعلام شود. در صورتی که شما برای دوره مد نظر فاکتور را ارسال نکرده اید و گزارش آن فصل نهایی شده میتوانید برای اصلاح گزارش فصلی دوره ای که نهایی شده و میخواهید اطلاعات جدید وارد کنید دوره مدنظر را ایجاد کرده، اطلاعات لازم را وارد و سپس ذخیره و ثبت نهایی کنید. در این حالت بابت آن فصل، دو مورد گزارش ثبت نهایی شده خواهید داشت که جمع آنها نشان دهنده مقدار خرید، فروش و …است.

  18. سلام
    وقت بخیر
    من به تازگی حسابدار یه رستوران شدم که موظف به ارسال ارزش افزوده و معاملات فصلی هست. اما تا الان معاملاتش رو گزارش نکرده حالا من میخام بدونم باید چیکار کنم و کارک رو از کجا شروع کنم؟

    1. سلام کاربر گرامی
      برای دوره فعلی معاملات فصلی را به موقع ارسال نمایید. همانطور که در مطلب عنوان شده مهلت ارسال معاملات فصلی 45 روز پس از فصل است. و برای دورههای قبلی نیز گزارش را ارسال نمایید اما در نظر داشته باشید برای دوره هایی که معاملات به موقع ارسال نشده جریمه تاخیر در ارسال فهرست گزارشات به میزان 1% مبلغ معاملاتی است که فهرست آنها در موعد مقرر ارسال نشده است. البته جرائم ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم از نوع جرائم قابل بخشودگی است.

      1. سلام
        مگه قبلا مهلت قانونی 15 روز نبوده؟ یعنی پس از پایان هرفصل 15 روز فرصت داشتین این گزارش‌ها رو بدیم
        الان شده 45 روز؟

        1. سلام دوست عزیز
          مطابق ماده 10 تبصره 3 آیین نامه اجرایی ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی را مکلفند، گزارش کلیه معاملات کسب و کار خود را حداکثر در مقاطع سه ماهه (فصلی) تهیه و تا یک ماه و نیم پایان فصل موردنظر، در سامانه صورت معاملات فصلی ثبت و به سازمان مالیاتی ارسال نمایند.
          مهلت ارسال 15 روزه، مربوط به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده است.

    1. سلام کاربر گرامی،
      به هر حال باید گزارش فصلی بهار خود را ارسال کنید حتی پس از گذشت مهلت قانونی. اگر مودیان فهرست گزارش های فصلی خود را در موعد مقرر ارسال نکنند، مشمول پرداخت جریمه ۱% خواهند بود و در صورت عدم پرداخت جریمه باید ماهانه جریمه ۲% از مبلغ معامله را به شکل ماهانه پرداخت کنند. البته جرائم ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم از نوع جرائم قابل بخشودگی است.

  19. سلام وقتتون بخیر یه سوال چرا ما نمیتوانیم گزارشات ارسالی دیگران در معاملات فصلی برای بهار 1400 را ببینیم ؟

    1. سلام
      اطلاعات ارسالی دیگران “گزارش اطلاعات ارسال شده برای شما” دیرتر از مهلت ارسال قابل دسترسی برای شماست. مثلا اطلاعات ارسالی دیگران در این زمان تا زمستان 99 قابل مشاهده است. اطلاعات بهار 1400 هنوز برای شما در سامانه بارگزاری نشده است.

  20. در قانون برای آن ۱ ماه زمان در نظر گرفته شده است از پایان هر فصل. در واقع مودیان باید تا ۱ ماه پس از پایان هر فصل این گزارش را ارائه نمایند و در غیر این صورت مشمول جریمه میشوند.

    1. سپاس بسیار از همراهی شما با پرشین حساب. برای بهار 96 تا 45 روز بعد از بهار تمدید شده است. یعنی تا 15/مرداد.موفق باشید

        1. سلام کاربر گرامی،
          در حال حاضر به علت بیماری کرونا در چند دوره مهلت ها تمدید شده است . درصورت وجود تمدید توسط ادارات مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد در غیر این صورت قانون حکمفرماست یعنی مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده حداکثر تا 15 روز پس از پایان فصل تابستان یعنی پایان ۱۵ مهر 1400 و مهلت قانونی ارسال معاملات فصلی دوره تابستان تا یک و ماه و نیم پس از تابستان ۱۴۰۰ یعنی تا ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :