فهرست مطالب

به نظر شما کارمند خطر آفرین کیست؟ آیا همیشه باید به دستورات مدیران عمل کرد؟
همه میدانیم که وقتی یک کارمند استخدام میکنیم در قبال حقوقی که دریافت میکند باید وظایف محوله اش را به درستی انجام دهد. و یا وقتی به عنوان کارمند وارد شرکتی میشویم تمام تلاش خود را انجام میدهیم که به درستی و قانونی کار کنیم تا در کنار آن جایگاهی را که به دست آورده ایم حفظ کنیم و ارتقا بخشیم.

ولی گاهی اوقات به دلیل شرایط محیطی و کاری ممکن است از ما خواسته شود کاری انجام دهیم که شاید قانونی نیست. در حرفه های مختلف رشوه گرفتن شاید یکی از این موارد باشد. در حرفه حسابداری نقش حسابدار بسیار مهم قلمداد میشود. به نظذ من، حسابدار پاسدار نظام مالی و اقتصادی کشور است. درواقع حسابداری که تمام امور خود را با استفاده از قوانین انجام دهد توانسته قدم خوبی برای پیشرفت اقتصادی کل کشور بردارد.

زمانی که مدیر به هر دلیل قصد این را داشته باشد که از پرداخت مالیات سرپیچی کند و از حسابدار خود بخواهد به نوعی سند سازی انجام دهد، حسابدار نباید بپذیرد زیرا در این صورت مجرم مالیاتی خواهد بود و مجازات او را در پی دارد.

جرم مالیاتی

چه کسی بر کار حسابدار نظارت کند؟

ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص الزام مودیان بر ارائه صورت های مالی حسابرسی شده تاکید کرده است که درواقع بیانگر این است که اطلاعات مالی باید رسیدگی شود که این مورد به سازمان حسابرسی و یا موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران واگذار شده است.

تفاوت حسابرسی مالی و حسابرسی مالیاتی

حسابرسی مالی بر اساس استانداردهای حسابداری و حسابرسی انجام میشود و صرفا اظهار نظر درباره صورت های مالی است ولی حسابرسی مالیاتی تلفیقی از استاندارهای حسابداری و حسابرسی با مقررات مالیات های مستقیم و بخش نامه های مربوطه است. درواقع در حسابرسی مالیاتی حسابرس علاوه بر اظهار نظر در باره رعایت موازین حسابداری و حسابرسی، در مورد رعایت قوانین مالیاتی و درآمد مشمول مالیات و معافیت ها هم صحبت کند.

بر اساس ماده 274 قانون مالیاتهای مستقیم موارد تخلف حسابدار در خصوص مواردی همچون تنظیم مدارک بر خلاف قانون، و موارد متعدد دیگر (که در ادامه قرار خواهم داد) مجرم شناخته شده و محکوم به مجازات درجه شش خواهند شد.

جزئیات کامل ماده قانونی که از جرم حسابدار صحبت کرده است

ماده 274- موارد زیر جرم مالیاتی محسوب می‌شود و مرتکب یا مرتکبان حسب ‌مورد، به مجازات‌های درجه شش محکوم می‌گردند:

1ـ تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن

2ـ اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن (آیا با حکم و قوانین مالیاتی کتمان درآمد آشنایی دارید؟)

3ـ ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده (181) این قانون و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی‌ بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد(169) و (169 مکرر) به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام

4ـ عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مودیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین‌شده

5 ـ تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مودیان دیگر به نام خود برخلاف واقع

6 ـ خودداری از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه‌ای در سه‌ سال متوالی

7ـ استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی

تبصره1- اعمال این مجازات نافی اعمال محرومیت‌های مندرج در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب 07/08/1390 مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست.

تبصره2- اعلام جرائم و اقامه دعوی علیه مرتکبان جرائم مزبور نزد مراجع قضائی از طریق دادستانی انتظامی مالیاتی و سایر مراجع قانونی صورت می‌پذیرد.(1)

1 . به موجب بند 60 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، مصوب 31/4/ 1394، مواد ( 274 الی 282 ) به قانون الحاق شد.

جرم مالیاتی

مجازات درجه شش چیست؟

حبس بیش از شش ماه تا دو سال

– جزای نقدی بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال

– شلاق ازسی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرائم منافی عفت

– محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش  ماه تا پنج  سال

– انتشار حکم قطعی در رسانه ها

– ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال

– ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال

– ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

9 پاسخ

    1. با سلام
      از طریق مواردی همچون بررسی تراکنشات بانکی و ارسال گزارشات معاملات توسط شخص دوم و … این تخلف قابل ردیابی می باشد .. برای دریافت راهنمایی بیشتر می توانید به شماره واتساپ ۰۹۹۰۰۰۷۹۵۳۴پیام ارسال نمایید .

  1. با سلام
    مدیر مالی که تو گردش کالا و فاکتورهای مربوطه رو بباد اقلام رو اسمش تغییر بده مرتکب چه جرمی شده و این جرم گریبان کی خواهد شد؟

    1. با سلام خدمت کاربرگرامی پرشین حساب
      در صورتیکه در قرارداد مسئولیت انجام کلیه امور مالی به عهده مدیر مالی یا حسابدار قید شده باشد جبران آن به عهده فرد مسئول در قبال تعهداتش می باشد.
      لطفا جهت پاسخگوئی سریعتر سوالات خود را در سامانه پرسش و پاسخ مطرح فرمایید. متشکرم

  2. با سلام و سپاس از مطلب بسيار مفيدتان
    سوالي كه از حضورتان داشتم اين است كه آيا ماده ي قانوني در خصوص جرايم حسابدار عليه كارفرما بطور خاص وجود دارد ؟
    در موارد قانوني فوق بيشتر مخاطب جرايم دولت است و قانون ماليات هاي مستقيم به اداره دارايي مرتبط است. در قانون اساسي يا مدني يا … صحبتي از جرايم حسابداران در مقابل كارفرمايان شده است ؟

    با تشكر و احترام

    1. سلام دوست عزیز. در ماده 274 قانون مالیات های مستقیم اشاره به جرم مالیاتی شده است و موارد آن را مطرح کرده است در ادامه در ماده 276 همان قانون حسابداران و حسابرسان و همچنین موسسات حسابرسی (و موارد دیگر که در قانون تشریح شده) به تعبیری مجری تکالیف مالیاتی قلمداد شده اند. پس میتوان گفت ماده 276 اجرای جرم مالیاتی ماده 274 را به حسابداران مرتبط ساخته است.
      سپاس فراوان از همراهی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :