فهرست مطالب

حسابداری هتل ها

حسابداری به عنوان یکی از پردرآمد ترین رشته های تحصیلی در سراسر دنیا علاقه مندان زیادی  را به سمت خود جذب می نماید. این رشته به قدری کاربردی است که از یک بقالی ساده تا بزرگترین مبادلات تجاری را در گستره رسیدگی های خود قرار می دهد. آموزش های حاضر در زمینه حسابداری برای آنان که با این رشته آشنایی دارند به گونه ایی است که با آنچه در بازار کار مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت خواهد بود.

آموزش حسابداری مشاغل در حیطه هیچ مرجعی نیست در واقع دانشگاه ها و موسسات آموزشی بیشتر به آموزش تئوریک اصول حسابداری می پردازند و حسابداری کاربردی، آن هم به طور خاص حرفه های مختلف  را، در برنامه های آموزشی خود قرار نمی دهند. عقیده دارند که ما اصول حسابداری را آموزش می دهیم و با حضور در بازار کار خواهند توانست دیگر آموزش های کاربردی را استفاده کنند.

اما زمانی که کارفرما تصمیم به استخدام نیرویی داشته باشد معیار انتخاب را بر تجربه و سابقه کار قرار می دهد. یعنی اگر شما برای مصاحبه  استخدامی در بخش مالی هتل دعوت شوید هیچ وقت از حسابداری آهن فروشی از شما سوال نمیشود بلکه در همان زمینه حسابداری هتل ها مورد آزمون قرار خواهید گرفت. این تضاد در آموزش و عمل را چگونه می توان پوشش داد؟

حسابداری هتل ها نوعی از حسابداری کاربردی در بازار کار است که امروز با مروری بر آن پیش زمینه آشنایی را برای علاقه مندان فراهم می آوریم تا در صورت مواجه شدن با آن بتوانند به خوبی ان را استفاده کنند.

نحوه حسابداری در هتل ها 

حسابهای مورد استفاده در سیستم حسابداری هتل ها به شرح زیر است:

  • دارایی های جاری: 1.موجودیھای نقد (بانک و صندوق )2.پیش پرداختھا و سپرده ھای کوتاه مدت3.اسناد دریافتنی4.حساب جاری شرکا5.بدھکاران6.موجودیھای جنسی7.کالای در راه (سفارشات )8.سایر داراییھا
  • دارایی های ثابت  1.زمین2.ساختمان3.تاسیسات4.ماشین آلات5.وسایط نقلیه6.اثاثیه7.ابزارآلات8.سایر داراییھای ثابت
  • بدهکاران : که ناشی از بدهی های دو گروه زیر به هتل می باشد:1.مسافران2.انواع تورھا ، آژانسھای مسافرتی
  • حساب درآمد: که ناشی از درآمد هایی از قبیل :1.فروش اتاق2.رستوران3.تریا4.ضیافتھا – جشنھا5.لباسشویی6.تلفن
  • انبار
  • ھزینه مصرف مواد غذایی
  • خسارات
  • کسر و اضافات صندوق
  • درآمدھای متفرقه که ناشی از کرایه سالنھا و یا  سایر درآمدھا می باشد.
  • حقوق و سایر ھزینه کارگران شامل :1. محاسبه حقوق و دستمزد 2. حق مسکن 3. حق خواربار 4. حق اولاد 5. اضافه کاری 6. لباس 7. غذای روزانه 8. عیدی و پاداش 9. حق بیمه سھم کارفرما 10. سایر ھزینه ھا
  • ھزینه ھای اداری شامل :

1.اجاره
2.ھزینه ھای سوخت (گازوییل ، گاز )

3.پست ،تلفن ، تلکس ،فکس
4.آب ، برق
5.ایاب و ذھاب و  مسافرت
6.تعمیر و نگھداری ماشین آلات
7.تعمیر و نگھداری تاسیسات
8.تعمیر و نگھداری ساختمان
9.تعمیر و نگھداری وسایل نقلیه
10.تعمیر و نگھداری تزیینات ،تشریفات
11.مصارف و ملزومات اداری
12.مطبوعات و تبلیغات
13.کمکھای بلاعوض و امور خیریه
14.سایر ھزینه ھا

  • ھزینه ھای مالی 1.سود تضمین شده
    2.ھزینه ھای حسابرسی
    3.مشاوره حقوقی
    4.خرید اوراق بھادار
    5.حق الزحمه بازرسان
    6.سایر ھزینه ها
    • سرمایه گذاری ها:
      1. مشارکت در سایر موسسات2.سایر سرمایه گذاریھا
    • بدهی ها1.اسناد پرداختنی2.پیش دریافتھا3.بستانکاران متفرقه4.وامھا5.اسناد پرداختنی درازمدت6 .وامھای دریافتیسرمایه 1.سرمایه2.اندوخته قانونی3.سود و زیان سالھای قبل4.سود و زیان عملکرد

حسابداری هتل ها

دفاتر حسابداری در هتل ها

1.دفاتر معین 2 )دفتر صندوق3) دفتر روزنامه 4 )دفتر كل 5 )دفتر پانسیون 6 )دفتر انبار  ، از جمله دفاتریست که در هتل ها از آن استفاده می شود. مسافر به ھر یك از قسمتھاي ھتل اعم از رستوران یا تریا كه مراجعه مي كند ، اگر پول مواد مصرفي خود را نقداً بپردازد ، در فیشي كه در دو نسخه صادر مي شود منعكس مي گردد و حسابدار در آخر وقت آن را با دفتر صندوق تطبیق مي نماید و چنانچه مسافر چیزي مصرف كند ولي پول آن را نپردازد در صورت حسابش ثبت مي شود .

دفتر پانسیون چیست؟

دفتریی است که در آن حسابی به نام مسافر نوشته می شود.و به ترتیب شماره اتاق تهیه می شود. مثلًا  چنانچه مسافري اتاق 130 را گرفت، پس از آن كه مهماندار كارت ورود را به حسابداري داد، حسابي به نام آن مسافر در دفتر پانسیون باز مي شود و كلیه مخارج او در آن حساب ثبت مي شود، ضمناً  در صورت حساب وي ھم جداگانه منعكس مي گردد، پانسیون موظف است یك صورتحساب ھم براي خود پانسیون داشته باشد، بنابراین عملیات مربوط به مخارج مسافر در سه قسمت ثبت مي شود:

1. صورت حساب خود مسافركه دردو نسخھ است و یك نسخھ آن در ھتل نگھداري مي شود؛

2.صورتحساب بزرگ ھتل

3.دفتر پانسیون

روزي كه مسافر قصد خروج را داشته باشد ، ھنگامي كھ ورقه خروج از رسپشن به حسابداري رسید، متصدي حسابداري صورت حساب مسافر را جمع مي زند و به قسمت رسپشن مي فرستد تا وجه را دریافت نماید و پس از دریافت وجه، آن را تحویل صندوق دار مي دھد تا در ستون درآمد روزانه صندوق ثبت نماید.

نرم افزارهای حسابداری که می توان برای حسابداری هتل ها مورد استفاده قرار داد مثل :میزبان که اکثر هتل ها استفاده می کنند، نرم افزار طلوع، نرم افزار آساو…

امیدوارم با داشتن این اطلاعات بتوانید در مصاحبه های خود موفق تر حاضر شوید. با آرزوی سربلندی برای شما.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. با سلام و تشکر از مطالب مفید شما مجموعه محترم پرشین حساب این مطالب راجع به حسابداری هتلها خیلی خوب بود.
    فقط من قبلاً 1 سوال در خصوص دارائی ثابت پرسیدم که فکر کنم بخاطر مشغله زیاد هنوز جواب من رو نفرستادید. اگر فرصت شد ممنون میشم جوابم را بفرستید و من را راهنمائی نمائید.

    1. با عرض سلام و وقت بخیر. سپاس از همراهی شما با تیم پرشین حساب. خرسندیم که مطالب مورد رضایت شما قرار میگیرد. لطفا سوالی که می فرمایید را مجدد برای ما ارسال فرمایید در اولین فرصت مورد رسیدگی و پاسخگویی قرار خواهد گرفت. persianhesab.com/soal
      سربلند باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :