فهرست مطالب

اصلاح اظهارنامه مالیاتی به چه معناست؟

عملیات تصحیح خطاهای اظهارنامه عملکرد ارسال شده، که با کمک ارسال اظهارنامه جایگزین و یا اظهارنامه اصلاحی انجام میشود.

مهلت ارسال اظهارنامه جایگزین و اصلاحی تا چه زمانی است؟

مهلت ارسال اظهارنامه جایگزین تا قبل از پایان مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد و مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی تا یک ماه پس از انقضای مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی است.

شرایط پذیرش اظهارنامه اصلاحی چیست؟

1- ارسال اظهارنامه حداکثر تا یک ماه پس از مهلت انقضای اظهارنامه مالیاتی 2- تغییر در اظهارنامه به دلیل ثبت سند حسابداری اصلاحی یا رویداد مالی پس از تسلیم اظهارنامه اصلی در دفاتر قانونی نباشد

اصلاح اظهارنامه مالیاتی یکی از امتیازاتی است که سازمان مالیاتی در راستای گسترش فرهنگ خوداظهاری برای مودیان در نظر گرفته است. به این منظور قانون مالیاتها به مودیان اجازه داده تا در صورت بروز اشتباه در اظهارنامه مالیاتی، در مهلت معینی نسبت به ویرایش اطلاعات و اصلاح اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نمایند. در این نوشته آموزش مالیات قصد داریم شما را با نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی، مهلت ارسال اظهارنامه اصلاح شده و شرایط پذیرش اظهارنامه اصلاحی آشنا نماییم. همراه ما بمانید.

روی لینک زیر کلیک کن تا در بسته آموزش مالیات پرشین حساب، با صفر تا صد تکمیل اظهارنامه مالیاتی، اظهارنامه اصلاحی و کلی اطلاعات مالیاتی دیگه آشنا بشی.

آموزش صفر تا صد مالیات

انواع اظهارنامه عملکرد در سامانه اظهارنامه الکترونیک

مودیان هنگام تکمیل اظهارنامه عملکرد با سه نوع اظهارنامه روبه‌رو می‌شوند:

  • اظهارنامه (اصلی)
  • اظهارنامه جایگزین
  • اظهارنامه اصلاحی

اظهارنامه اصلی

اظهارنامه اصلی همان اظهارنامه عملکرد مودی است که به صورت کارنامه عملکرد سال گذشته مودی، بر اساس قانون مالیاتها تنظیم و به سازمان مالیاتی ارسال می‌شود. این اظهارنامه زمانی که هیچ اظهارنامه‌ای برای سال گذشته اشخاص (حقیقی یا حقوقی) تنظیم و ارسال نشده، انتخاب می‌شود.

اظهارنامه جایگزین

در مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پس از “ارسال موفق” اظهارنامه اصلی، امکان فعال نمودن یک اظهارنامه دیگر نیز برای مودی وجود دارد؛ این اظهارنامه، اظهارنامه جایگزین نامیده می‌شود. اگر مودی در مهلت قانونی تسلیم اظهارنامه مالیاتی، متوجه درج ارقام اشتباه در اظهارنامه ارسال شده خود شود، با کمک اظهارنامه جایگزین می‌تواند اشتباه خود را برطرف نماید.

اظهارنامه اصلاحی

پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه، دیگر اظهارنامه اصلی و جایگزین فعال نبوده و امکان ویرایش آنها وجود ندارد. حال اگر مودی نیاز به اصلاح اظهارنامه داشته باشد، بر اساس تبصره ماده 226 ق.م.م، امکان ویرایش و اصلاح اطلاعات ارسال شده با کمک اظهارنامه اصلاحی وجود دارد؛ مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی حداکثر یک ماه پس از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه (اصلی و جایگزین) خواهد بود.

تفاوت اظهارنامه جایگزین و اصلاحی

اظهارنامه جایگزین و اظهارنامه اصلاحی دو روش مختلف برای اصلاح اطلاعات اظهارنامه مالیاتی هستند. تفاوتهای این دو اظهارنامه به شرح زیر هستند:

مهلت ارسال

مهم‌ترین تفاوت اظهارنامه جایگزین و اصلاحی و عامل تعیین کننده در نوع اظهارنامه قابل استفاده، “زمان انجام ویرایش” است. به عبارت دیگر، اصلاح اظهارنامه مالیاتی بر اساس زمان انجام ویرایش اطلاعات به صورت زیر انجام می‌شود:

  • قبل از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه: ویرایش با کمک اظهارنامه جایگزین
  • حداکثر یک ماه بعد از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه: ویرایش با کمک اظهارنامه اصلاحی

حساسیت سازمان مالیاتی

دومین تفاوت اظهارنامه جایگزین و اصلاحی، میزان حساسیت این دو اظهارنامه از دیدگاه سازمان مالیاتی است. علیرغم اجازه قانونی برای ویرایش اظهارنامه، این کار از دیدگاه سازمان مالیاتی چندان مطلوب نیست؛ مگر اینکه عدم ویرایش اشتباه صورت گرفته، پیامدهای خطرناک‌تری برای مجموعه به دنبال داشته باشد. با این وجود، حساسیت سازمان بر روی اظهارنامه خارج از موعد (اظهارنامه اصلاحی) شدیدتر از اظهارنامه جایگزین است.

میزان تغییرات قابل اعمال

شاید بتوان اصلی‌ترین تفاوت‌ اظهارنامه جایگزین و اصلاحی، میزان اعمال تغییرات در آنها دانست. در اظهارنامه جایگزین مودی امکان ایجاد تغییرات و اصلاحات گسترده در اظهارنامه اصلی را دارد؛ به عبارت دیگر، اظهارنامه جایگزین همانند یک سند جدید برای مودی در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که در اظهارنامه اصلاحی مودی تنها قادر به اصلاح اشتباهات محاسباتی و یا تغییر طبقه‌بندی حساب‌ها است؛ همچنین اظهارنامه اصلاحی نباید تغییرات زیاد و اساسی نسبت به اظهارنامه اصلی داشته باشد.

تفاوت اظهارنامه اصلاحی با جایگزین
یک تفاوت مهم اظهارنامه اصلاحی با جایگزین در زمان ارسال اظهارنامه‌ها است

نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی

همان گونه که گفته شد، اصلاح اظهارنامه مالیاتی با کمک ارسال اظهارنامه اصلاحی و یا اظهارنامه جایگزین انجام می‌شود. در ادامه با نحوه اصلاح اظهارنامه مالیاتی با کمک هر دو روش آشنا می‌شویم.

ویرایش اظهارنامه مالیاتی با ارسال اظهارنامه اصلاحی

در صورتی که مودی قصد انجام تغییرات در اظهارنامه مالیاتی ارسال شده خود را پس از پایان موعد تسلیم اظهارنامه داشته باشد، در صورتی که بیش از یک ماه از مهلت انقضای ارسال اظهارنامه مالیاتی نگذشته باشد، می‌تواند با ثبت اظهارنامه اصلاحی نسبت به اصلاح اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نماید.

به منظور اصلاح اظهارنامه مالیاتی، باید در مهلت مقرر به سامانه مایتکس مراجعه نمایید. با انتخاب گزینه “ویرایش” برای اظهارنامه عملکرد خود، پیغامی به صورت زیر نمایش داده می‌شود؛ در صورت تایید اظهارنامه اصلاحی ایجاد و پس از تایید نهایی به عنوان اظهارنامه اصلاحی نهایی در نظر گرفته می‌شود.

اصلاح اظهارنامه مالیاتی
در موارد غیرضروری اظهارنامه اصلاحی ثبت ننمایید

! نکته:

لازم است بدانید با ثبت اظهارنامه اصلاحی، اظهارنامه اصلی حذف نمی‌شود و در صورت لزوم اطلاعات ثبت شده در اظهارنامه اصلی نیز ملاک محاسبه مالیات خواهد بود. از این رو توصیه می‌شود تا حد امکان از ایجاد تغییرات زیاد در اظهارنامه اصلاحی خودداری نمایید.

مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی

سازمان مالیاتی بر اساس تبصره ماده ۲۲۶ ق.م.م، به مودیان اجازه داده است در صورتی که بیش از یک ماه از پایان مهلت انقضای ارسال اظهارنامه عملکرد نگذشته باشد، نسبت به رفع اشتباهات محاسباتی آن اقدام نمایند؛ سپس اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاح شده خود را همراه با ارائه مدارک لازم مجددا ارسال نمایند. به این ترتیب، مهلت اصلاح اظهارنامه عملکرد، حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه خواهد بود.

خوب است بدانید:

در مواردی که مودی اظهارنامه اصلاحی تنظیم و ارسال می‌نماید، تاریخ تسلیم اظهارنامه، تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی است و تاریخ ارسال اظهارنامه اصلاحی ملاک عمل نخواهد بود. به عبارت دیگر، ارسال اظهارنامه اصلاحی ظرف مدت یک ماه پس از تسلیم اظهارنامه اصلی، موجب تعلق جرایم عدم تسلیم اظهارنامه برای مودی نخواهد بود.

مهلت اصلاح اظهارنامه مالیات بر عملکرد 1401

مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی به مدت 10 روز و تا 10 تیر ماه 1402 تمدید شد؛ اما مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی تاکنون تغییری نداشته است. بنابراین مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی برای عملکرد سال 1401مودیان به شرح جدول زیر است:

ماهیت اشخاصمهلت ارسال اظهارنامه عملکردمهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی
حقیقی10 تیر 1402 (با احتساب 10 روز تمدید)10 مرداد 1402
حقوقی31 تیر 140231 مرداد 1402
جدول مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1402 (عملکرد 1401)

تعداد دفعات اصلاح اظهارنامه عملکرد

سازمان مالیاتی در ماده ۲۲۶ ق.م.م، محدودیتی برای تعداد دفعات ارسال اظهارنامه اصلاحی معین نکرده است. به این ترتیب ممکن است امکان ثبت چندین اظهارنامه اصلاحی در مهلت اعلام شده وجود داشته باشد. اما با اصلاح مکرر اظهارنامه مالیاتی و یا ثبت چندین اظهارنامه، سازمان مالیاتی شما را به عنوان مودی پرریسک شناسایی می‌کند؛ دیدگاه منفی سازمان نسبت به شما موجب افزایش حساسیت و قرار گرفتن در اولویت رسیدگی اسناد و مدارک خواهد شد.

از آنجا که کلیه اظهارنامه‌های ثبت شده شما در سامانه باقی می‌ماند، سعی کنید در تنظیم اظهارنامه عملکرد خود، نهایت دقت را به عمل آورید و تا حد امکان از اصلاح اظهارنامه مالیاتی خودداری نمایید. در صورتی که نیاز به اصلاح اظهارنامه مالیاتی ضروری بود، حداکثر برای یک بار نسبت به ارسال اظهارنامه اصلاحی اقدام نمایید.

شرایط پذیرش اظهارنامه اصلاحی

برخی از مودیان تصور می‌کنند امکان اصلاح اظهارنامه به این معناست که هر نوع اشتباهی را با ارسال اظهارنامه اصلاحی می‌توانند برطرف نمایند؛ یا حتی از این هم بدتر! برخی خیال می‌کنند با ارسال اظهارنامه اصلاحی، اظهارنامه اصلی فاقد اعتبار است. این تصورات کاملا اشتباه است. اظهارنامه اصلاحی به معنای پاک کردن مندرجات اظهارنامه اصلی و تکمیل مجدد اطلاعات در اظهارنامه نیست.

ارسال اظهارنامه اصلاحی استفاده از یک چاقوی دو لبه است؛ اصلاح اشتباهات محاسباتی ممکن است موجب کاهش مالیات مودی شود اما در صورتی که به درستی از آن استفاده نشود، منجر به تعلق جرائم سنگین برای مودی و سوءظن سازمان مالیاتی نسبت به او خواهد شد. از این رو توصیه ما به شما آن است که جز در مورد اشتباهات محاسباتی، از اصلاح اظهارنامه مالیاتی خودداری نمایید.

سازمان مالیاتی در ماده 226 ق.م.م، شرایط پذیرش اظهارنامه اصلاحی را به صورت زیر عنوان کرده است:

  • مودی اسناد و مدارک معتبری برای اشتباه صورت گرفته، داشته باشد
  • مودی صرفا نسبت به اصلاح اشتباهات محاسباتی اقدام نماید
  • اصلاح اظهارنامه به منظور تغییر در طبقه بندی حساب‌ها انجام شود

عدم پذیرش اظهارنامه اصلاحی

همچنین بر اساس بخشنامه 200/12319/ص مورخ 1392/7/7، در صورتی که پس از اصلاح اظهارنامه مالیاتی، مغایرت ارقام اظهارنامه اصلاحی در مقایسه با آخرین اظهارنامه تسلیمی مودی در مهلت مقرر، به یکی از دلایل زیر باشد، اظهارنامه اصلاحی مورد پذیرش سازمان نخواهد بود:

  • ثبت سند حسابداری اصلاحی
  • ثبت رویداد مالی پس از تسلیم اظهارنامه اصلی در دفاتر قانونی

لازم به ذکر است که سامانه ثبت اظهارنامه، اظهارنامه اصلاحی شما را حتی با وجود تغییرات کلی و یا زیاد ثبت می‌کند؛ ولی هنگام رسیدگی مالیاتی، شما یکی از مهم‌ترین اسناد خود را مخدوش کرده‌اید. به بیان خیلی ساده اظهارات شما با دو مدل متناقض و متفاوت به اداره مالیاتی ارسال شده است.

ارسال اظهارنامه اصلاحی
اصلاح اظهارنامه مالیاتی به معنای تغییر همه اطلاعات اظهارنامه نیست

اصلاح اظهارنامه مالیاتی با ارسال اظهارنامه جایگزین

در صورتی که مودی قبل از پایان موعد تسلیم اظهارنامه مالیاتی، نسبت به ویرایش اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نماید، می‌تواند با ثبت اظهارنامه جایگزین اطلاعات ارسالی خود را تصحیح کند.

نحوه ویرایش اظهارنامه مالیاتی به این صورت است که مودی می‌تواند با انتخاب گزینه “ویرایش” وارد اظهارنامه ثبت شده خود شود و اطلاعات ثبت شده قبلی خود را تصحیح نماید؛ همچنین او می‌تواند نسبت به حذف اظهارنامه مالیاتی ثبت شده و ایجاد اظهارنامه جدید اقدام نماید.

! نکته:

در صورت فعال نمودن عملیات “ویرایش”، آخرین اظهارنامه‌ای که مودی آن را “تایید نهایی” نموده است، ملاک عمل سازمان مالیاتی است.

مهلت ارسال اظهارنامه جایگزین

ویرایش اظهارنامه مالیاتی تا قبل از پایان آخرین روز مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی اصلی امکان‌پذیر است.

تعداد دفعات مجاز برای ارسال اظهارنامه جایگزین

بهتر است قبل از تنظیم اظهارنامه عملکرد کلیه اسناد و مدارک خود را آماده نمایید تا نیاز به ویرایش و ثبت مکرر اظهارنامه نداشته باشید. در صورتی که ویرایش اطلاعات قبل از پایان مهلت تسلیم اظهارنامه انجام شود، تعداد دفعات ویرایش مهم نیست.

خوب است بدانید:

پس از ثبت اظهارنامه جایگزین، این اظهارنامه به عنوان اظهارنامه اصلی در نظر گرفته می‌شود؛ اظهارنامه قبلی فاقد اعتبار خواهد بود. بدون دریافت کد رهگیری ثبت اظهارنامه مالیاتی فاقد اعتبار است.

سوالات متداول در مورد اصلاح اظهارنامه مالیاتی→ کلیک کنید

1) اگر صاحبان مشاغل یا شرکتها در ثبت اطلاعات اظهارنامه مالیاتی مرتکب اشتباه شوند، آیا می توانند برای سازمان اصلاحیه ارسال نمایند؟

بله – اصلاح اطلاعات اظهارنامه مالیاتی در دو حالت امکان پذیر است:

  • قبل از پایان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی با ارسال اظهارنامه جایگزین
  • تا یک ماه پس از پایان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی با ارسال اظهارنامه اصلاحی

در غیر این صورت امکان اصلاح و یا حذف اظهارنامه مالیاتی وجود ندارد.

2) آیا اظهارنامه اصلاحی ملاک تعیین مالیات است؟

در صورتی که اصلاح اظهارنامه مالیاتی به درستی ثبت شود و مودی کد رهگیری دریافت نماید، اظهارنامه اصلاحی در کنار اظهارنامه اصلی ملاک تعیین مالیات است.

3) برای ارسال اظهارنامه اصلاحی به کجا باید مراجعه نماییم؟

ارسال اظهارنامه اصلاحی همانند سایر انواع اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. با راه‌اندازی سامانه مایتکس، تکمیل و ارسال انواع اظهارنامه مالیاتی و همچنین ویرایش و یا حذف اظهارنامه‌ها از طریق این سامانه انجام می‌شود.

4) نحوه اصلاح گروه مالیاتی و یا اینتاکد فعالیت شغلی در اظهارنامه چگونه است؟

برای انجام اصلاحاتی مانند تغییر گروه شغلی و یا تغییر اینتاکد فعالیت اقتصادی در مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی، باید به اداره مالیاتی حوزه فعالیت خود مراجعه نمایید.

5) نحوه ویرایش اظهارنامه مالیاتی اشخاص فوت شده چگونه است؟

برای اظهارنامه مالیاتی اشخاص فوت شده چند حالت می‌توان در نظر گرفت؛ در اینجا به حالتی که شخص متوفی، پرونده انفرادی داشته باشد، می‌پردازیم.

1- اگر مودی قبل از آغاز سال عملکرد (طی دو سال قبل) فوت شده باشد؛ امکان ثبت و یا ویرایش اظهارنامه برای وی وجود ندارد؛ در صورت ثبت اظهارنامه، سامانه پیغام خطا می‌دهد.

2- اگر مودی طی سال عملکرد (ابتدای فروردین تا پایان اسفند سال قبل) فوت شده باشد، برای اصلاح اظهارنامه مالیاتی او بدین ترتیب اقدام می‌شود:

  • نماینده وراث موظف است از ابتدای سال تا تاریخ فوت مودی متوفی اظهارنامه‌ای انفرادی به نام متوفی تسلیم نماید
  • وراث باید برای بقیه سال، ثبت نام الکترونیکی مشارکتی انجام دهند؛ سپس اظهارنامه مشارکتی اختیاری (بدون وجود نام مودی متوفی در لیست شرکا) تسلیم نمایند

3- اگر مودی در سال جاری (پس از پایان سال عملکرد قبل از مهلت اظهارنامه یا طی آن) فوت شده باشد؛ نماینده وراث باید طبق سال‌های گذشته، از ابتدا تا انتهای سال برای مودی متوفی اظهارنامه تسلیم نماید. شرایط ثبت و ویرایش اطلاعات این اظهارنامه با سایر اظهارنامه‌ها یکسان است.

برای اطلاع از حالتی که شخص متوفی پرونده مشارکتی داشته باشد، مطلب “اظهارنامه مشارکتی چیست؟” را ببینید.

کلام آخر

اصلاح اظهارنامه مالیاتی امکانی است که سازمان مالیاتی برای اصلاح اشتباهات محاسباتی در اظهارنامه مالیاتی ظرف مدت یک ماه پس از اتمام مهلت ارائه اظهارنامه در اختیار مودیان قرار داده است. اما نحوه تکمیل اظهارنامه اصلاحی و درج اطلاعات مناسب چالش دیگری پیش روی مودیان قرار می‌دهد. همه آنچه شما برای تهیه و تنظیم اظهارنامه اصلاحی قابل قبول نیازمند آن هستید، آموزش مالیات و اطلاع از به روزترین قوانین و بخشنامه‌های مالیاتی است. با دریافت یک آموزش اصولی و حرفه‌ای برای همیشه درآمد خود را بیمه کنید.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

37 پاسخ

  1. الان ما اومدیم یه درگاه بگیریم گفتن کد مالیاتی میخوای رفتم ثبت نام کردم ولی الان میخوام برم داخل سایت میگه نام کاربری و رمز عبور اشتباه است و باید دوباره وارد مراحل ثبت نام بشید
    من اصلا نمیدونستم این چیه رفتم ثبت نام کردم برام پیام اومده اگه تا 15 دی ماه تسلیم مالیاتی این چیزا … نکنید طبق ماده فلان برخورد میشه الان من میخوام لغو کنم همه چیو باید چیکار کنم :)) لطفا یه راهنمایی درست بکنید ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      مطابق ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم شما موظف به پرداخت مالیات برای کلیه درآمدهای خود هستید. یعنی تشکیل پرونده و انجام تکالیف مالیاتی یکی از وظایف فعالان اقتصادی است و در صورت خودداری از انجام تکالیف علاوه‌بر از دست دادن مزایایی مانند درگاه بانکی، با جرایم مالیاتی سنگینی نیز مواجه خواهید شد.
      توصیه می‌کنیم در این زمینه از مشاوره مالیاتی افراد متخصص استفاده نمایید.

    1. سلام دوست عزیز
      بر اساس تبصره ماده 226 ق.م.م، به مودیان مالیاتی اجازه داده می‌شود در صورتی که به نحوی از انحاء در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی از نظر‌ محاسبه اشتباهی شده باشد، با ارائه مدارک لازم ظرف یک ماه از تاریخ انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه نسبت به رفع اشتباه اقدام و اظهارنامه یا ترازنامه‌ یا حساب و زیان اصلاحی را حسب مورد تسلیم نماید.
      پذیرش اظهارنامه اصلاحی شرایط خاصی دارد و برای اصلاح اظهارنامه مالیاتی، نباید ثبت اسناد حسابداری را تغییر دهید و صرفا اشتباهات محاسباتی در هنگام تکمیل مورد پذیرش حوزه مالیاتی است.

      لازم به ذکر است آخرین مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی برای عملکرد 1400، پایان روز 1 شهریور 1401 است.

  2. با سلام
    ما یه شرکت خدماتی هستیم که با یک شرکت دولتی قرارداد تامین نیرو و تنظیف راداریم طی دو پرداختی شرکت مذکور مستقیما حقوق کارکنان ما را از محل مطالبات ما برداشته و به حسابشون ریخته و ما بعد از پایان مهلت ارسال اظهارنامه متوجه شدیم که شرکت از محل مطالبات ما لیست حقوق کارکنان مون را پرداخت کرده با توجه به اینکه قبلاً ما حقوق کارکنان مون را به حساب حقوق پرداختنی منظور کردیم آیا میشه الان سند بزنیم و حساب های دریافتنی مون را بستانکار و حقوق پرداختنی مون را بدهکار کنیم و اظهار نامه اصلاحی بزنیم ؟ممنون از پاسخ‌گویی تون

    1. سلام دوست عزیز
      بر اساس بخشنامه 200/12319/ص مورخ 1392/7/7، یکی از شرایط عدم پذیرش اظهارنامه اصلاحی، ثبت سند حسابداری اصلاحی است. بر این اساس اصلاح اظهارنامه توصیه نمیشود.
      پیشنهاد میشود سند اصلاحی را در ابتدای سال 1401 ثبت نمایید.

  3. با درود
    پرونده پیش ثبت نام تکمیل است و هیچگونه خطایی ندارد.اما وقتی وارد سامانه اظهارنامه می شوی پیغامی مبنی بر اینکه حساب شما در سامانه ثبت الکترونیک ثبت نگردیده مواجه می شوی درحالی که ثبت شده و مشکلی نیست چرا این پیغام رو دریافت می کنم؟؟؟!!!

    1. سلام کاربر گرامی، حسابهای بانکی که قبلا در سامانه ثبت شده به طور خودکار حذف شده است. لازم است وارد سامانه https://tax.gov.ir شده و حساب بانکی خود را با مشخص کردن شماره شبا وارد کنید پس از تایید در سامانه نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام کنید.

  4. سلام وقت بخیر
    شرکت تازه تاسیس بوده و در اولین اظهارنامه عملکرد خود (حقوقی که تا تاریخ مقرر اظهار نامه ارائه شده است برای سال 98 ) دارایی زمین که از جاری شرکا خریداری شده است – فراموش شده و در ترازنامه اعمال نشده – امکان اصلاح وجود دارد؟؟؟

    1. سلام

      پاسخ سئوال شما نیاز به بررسی توسط کارشناس ما دارد لذا خواهشمند است در تلگرام یا واتس آپ شماره 09207112980 سئوال و درخواست خود را ثبت نمائید.

  5. با سلام و خسته نباشید
    اگر در سند حقوق و دستمزد هزینه حقوق اسفند ثبت نشده باشد و چون شرکت تتمه حقوق اسفند را سال بعد پرداخت میکند بجای هزینه حقوق اسفند جاری کارکنان بدهکار شده است. در اظهار نامه اصلاحی میتوان هزینه حقوق اسفند را به هزینه ها اضافه کرد.

    1. با سلام
      شما تنها می توانیید ایراد محاسباتی را اصلاح نمایید یعنی جمع عدد تراز نامه شما نبایید تغییر نمایید
      برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانیید ماده 226 را مطالعه نمایید

  6. سلام
    یادش بخیر 6 سال با کلی استرس کار حسابداری توی اظهارنامه و معاملات فصلی و تهش اخر ماه حقوق کمتر از یک کارگر ساده رو میگرفتم
    الان وارد دامپزشکی شدم و توی سال اول کاری هیچی نشده به درامد 8 تومن رسیدم
    الان فقط کل حسترتم به اون 6 سالیه که پای حسابداری گذاشتم اخرش هم نه تنها پس انداز نکردم خیلی جاها هم بدهی بالا اوردم

    1. با سلام
      خیلی از شغل ها میباشد که درامد بالای دارد مثل دلالی و ….
      اما شما از رشته تحصیلیتون چه به دست اورده اید شما اگر به استاندار 26 تسلط پیدا میکردین میتوانستین درامد 18 میلیونی داشته باشین مثل شرکت فکا

  7. سلام میخواستم بدونم که بعد از ارسال اظهارنامه متوجه بشیم موجودی بانکها اشتباه وارد کردیم چه کاری باید انجام بدهیم که اصلاح شود باتشکر

    1. با سلام
      شما میتوانیید تا یک ماه بعد از ارسال اظهار نامه در موعد مقرر اصلاحی بزنیید بر اساس ماده 226 مالیات های مستقیم اما فقط میتوانیید اشتباه های محاسباتی را اصلاح نمایید

  8. سلام میخواستم بدونم که بعد از ارسال اظهارنامه متوجه بشیم موجودی بانکها اشتباه وارد کردیم چه کاری باید انجام بدهیم که اصلاح شود و عواقب نداشته یاشد

    1. با سلام
      شما میتوانیید تا یک ماه بعد از ارسال اظهار نامه در موعد مقرر اصلاحی بزنیید بر اساس ماده ۲۲۶ مالیات های مستقیم اما فقط میتوانیید اشتباه های محاسباتی را اصلاح نمایید

  9. سلام
    اگه سایر درآمد بجای سایر هزینه ها لحاظ گردد .آیا امکان اصلاح اظهارنامه هست ؟ و اداره داریی این اشباه سهوی رو در اظهارنامه اصلاحی میپذیره ؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.

    1. ا سلام
      شما میتوانیید تا یک ماه بعد از ارسال اظهار نامه در موعد مقرر اصلاحی بزنیید بر اساس ماده ۲۲۶ مالیات های مستقیم اما فقط میتوانیید اشتباه های محاسباتی را اصلاح نمایید و برای دفاع از این اشتباه در صورت انجام درست گزارشات فصلی به ان اتکا نمایید

  10. آیا اشتباه در قسمت سوالات اظهارنامه باشد مثلا پرسیده (مالیات سال قبل شما در چه مرحله ای است) ما بجای اینکه بنویسیم در حال تشخیص است بنویسیم قطعی شده احتیاج هست اصلاحی بزنیم یا در این موارد احتیاج به اصلاحات نیست؟

      1. با تشکر از جواب جنابعالی حسابدار اعلام می کنند به دلیل چنین اشکالی احتیاج نیست اظهارنامه جایگزین بزنیم چون خود اظهارنامه جایگزین در اداره دارایی خود شبه برانگیز است با این شرایط آیا نظر شما بر همین اصلاح و جایگزینی می باشد؟

          1. سلام دوست عزیز
            خوشحالیم از اینکه راهنمایی ها و آموزش های سایت پرشین حساب برای شما مفید واقع شده. میتونید از سایر مطالب این سایت هم استفاده کنید.

  11. سلام.لطفا ساینو جواب بدید
    اگه قسمتی از فروش رو فراموش کرده باشیم ثبت کنیم.الان میشه اظهارنامه رو تغییر داد و فروش ها رو اضافه کرد؟

      1. سلام من یکی از بانکهای شرکت رو فراموش کردم تو اظهارنامه بیارم میتونم اظهارنامه اصلاحی بزنم؟

        1. با درود
          بله شما میتوانیید تا پایان مرداد ماه برای اظهار نامه حقوقی اصلاحی بزنید اما اصلاحی باید ایراد محاثباتی باشد نه ایراد ثبت مالی اما شما میتوانیید بانک رو معرفی نمایید

          1. با سلام
            ایراد ثبتی خیر در زمان رسیدگی دچار مشگل میگردد ماده 226 مالیات مستقیم را کامل مطالعه نمایید

          2. با سلام
            شما تنها یک ماه بعد از ارسال اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر میتوانید ویراش اظهار نامه انجام دهید اما این ایراد تنها میبایست اشتباه مخاسباتی باشد نه ایراد ثبتی برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانیید ماده 226 مالیات مستقیم رو مطالعه نمایید .

        2. با سلام و خسته نباشید اگر بعد از فرصت یک ماهه متوجه ثبت اشتباه مالیات ارزش افزوده خرید شویم آیا اصلاح اظهارنامه مورد قبوله ؟ برای حل این مشکل چه راهکاری دارید.؟

          1. سلام

            باید اظهارنامه اصلاحی تهیه و ارسال کنید البته ملاک اصلی ممیز اظهارنامه ای هست که در مهلت قانونی ارسال شده و اظهارنامه اصلاحی برای اصلاح ساختار اظهارنامه های بعدی تهیه و ارسال میشود و موقع رسیدگی ممیز هم به تغییرات اظهارنامه اصلاحی حتما نیم نگاهی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :