فهرست مطالب

قانون تجارت در نگاه اول برای حسابداران کاربرد خیلی بالایی ندارد ولی اهمیت و کارایی آن برای حسابداران ثروت آفرین یعنی حسابدارانی که استخدام جایی نیستند و خودشان به تنهایی یا در قالب شرکت خدمات مالی  پروژه جذب می کنند، بسیار زیاد است. قانون تجارت دارای امکانات و اطلاعات مهمی است.ساده ترین قابلیت آن دسته بندی شرکتها و ساختار آنهاست. فرض کنید شما یک حسابدار ثروت آفرین هستید و تصمیم دارید امور مالی چند شرکت در حوزه صرافی ها را جذب و اجرا کنید. برای این منظور یک اقدام مهم قبل از مذاکره نیاز دارید، اینکه بدانید صرافی ها چه نوع شرکت هایی را تشکیل می دهند و ساختار و چارچوب آن چگونه است؟ به عنوان مثال عمده ترین نوع فعالیتها در صرافی ها بصورت شرکت تضامنی است. پس یک حسابدار ثروت آفرین که تصمیم دارد وارد این نوع پروژه ها شود باید در قانون تجارت ساختار و نحوه تاسیس و دیگر موارد مربوط به شرکتهای تضامنی را بدست آورد.

برای اینکه بیشتر در جریان کارایی قانون تجارت در اجرای امور مالی و مالیاتی قرار بگیرید نکاتی از بخش های مهم و مرتبط آن را در ادامه خدمتتان ارایه می کنیم تا بتوانید در مسیر جذب پروژه های خدمات حسابداری از آن استفاده کنید.

سلسله مراتب جدایی شرکا در شرکتها

مهمترین انتظاراتی که برخی از کارفرمایان در واگذاری امور مالی خود به حسابداران دارند محاسبات و تصمیم گیری هنگام خروج یکی از اعضا هیات مدیره و شرکا از مجموعه است.انتظار مهم بعدی اقدامات مهم در زمان انحلال شرکت می باشد. در حالت کلی طبق حقوق تجارت انحلال شرکت به منزله پایان عمر آن است و لازمه پایان عمر شرکت دارایی جمعی شرکاء از حالت مشاع بیرون آورده شود و میان آنان تقسیم گردد. تقسیم دارایی بین شرکاء در صورتی میسر است که طلبکاران شرکت طلب خود را از شرکت دریافت کرده باشند .

یکی از موارد انحلال شرکت اراده شرکاست ، یعنی همانطور که تشکیل شرکت ناشی از اراده شرکاست ، انحلال آن نیز با اراده آنان امکان پذیر است ، البته ممکن است عوامل دیگری نیز در انحلال نقش داشته باشند که مهمترین آنها عبارتند از :

• انحلال به سبب از بین رفتن یک از عناصر شرکت
• انحلال مبتنی بر دلایل موجه
• انحلال به سبب وضعیت یکی از شرکاء

بخش اول : انحلال مبتنی بر اراده شرکا

قانون تجارت

انحلال مبتنی بر اراده شرکاء با توجه به تعداد آنها به دوصورت اجرا می شود :

انحلال مبتنی رضایت تمامی شرکاء

اگر شرکت دارای مدت بوده و مدت آن نیز به پایان رسیده باشد به خودی خود منحل می شود ، بدون اینکه نیازی به اراده شرکاء باشد ، بحث رضایت وقتی مطرح میشود که برای مدت نامحدود تشکیل شده است و قبل از اتمام مدت مشخص شده می باشد . به هر حال انحلال شرکت با رضایت همه شرکاء می تواند در قالب تغییر اساسنامه باشد ، بطوری که مدت شرکت تقلیل داده شود و باید به ثبت رسیده و به اطلاع عموم برسد .

انحلال مبتنی بر اراده یکی از شرکا

هرگاه یکی از شرکاء قرارداد شرکت را فسخ کند ، شرکت منحل اعلام می گردد به شرط اینکه برای مدت معین تشکیل نشده باشد . طبق ماده 137 قانون تجارت شریک در صورتی می تواند این حق را داشته باشد که اساسنامه این حق را از او سلب نکرده باشد

  • فسخ شریک نباید به قصد ضرر زدن به دیگر شرکاء باشد و تشخیص آن با دادگاه است .
  • تقاضای فسخ باید 6 ماه قبل از آن بصورت کتبی به شرکاء اعلام شده باشد .
  •  فسخ باید پس از رسیدگی سالیانه اساسنامه انجام شود تا حقوق اشخاص ثالث هم حفظ شود .
  • فسخ شرکت در صورت قانونی بودن ، منجر به انحلال شرکت می شود و اگر شرکاء دیگر بخواهند فعالیت شرکت را ادامه دهند باید شرکت جدیدی ایجاد کنند .

اگر تصمیم تان برای حسابدار ثروت آفرین شدن جدی است حتما برای آشنایی با قانون تجارت بیشتر وقت اختصاص دهید و از نکات آن استفاده کنید.

حسابداران ثروت آفرین در چه مسیری حرکت می کنند که نسبت به بقیه حسابداران پولدارتر هستند؟

 

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

10 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :