فهرست مطالب

میثم حاجی محمدی

شاید این داستان کوتاه حاوی نکاتی مهمی برای شما باشد: تقریباً کارم رو به اتمام بود و در حال جمع کردن کیف و خاموش کردن سیستم بودم و قصد حرکت به سمت منزل را داشتم . زنگ دفتر به صدا درآمد ، همه کارکنان رفته بودند و بعد از بازکردن در، پیرمرد و دختر خانمی با چشم گریان را دیدم. دختر خانم چهره آشنایی داشت حدس زدم در یکی از کلاس هایم او را دیده بودم و خیلی تلاش میکرد عصابنیت پیرمرد  را آرام کند. پرسیدم امرتون ؟ خودشان معرفی کردند . دختر خانم از شرکت کنندگان یکی از دوره ها به نام حسابداران پولساز بود که به همراه پدرش به دفترم مراجعه کرده بودند.

پدر دختر خانم شروع به انتقاد شدید از سایت و عملکرد بنده نمود و دائماً میگفت فرزندم با گوش دادن به حرفهای شما در حال نابودی است. بالاخره برحسب احترام اول صحبتها را گوش دادم و سپس پدر را دعوت به آرامش با تعارف یک لیوان آب نمودم . دختر خانم شروع به توضیح ماجرا کرد. خلاصه اینطور بود که بنا بر مطالعه مقالات من در سایت و حضور در کلاس شروع به جابجایی محل کار به قصد فرار از یکنواختی نموده بود. به این صورت که بعد از مثلاً 3 ماه در صدد محل دیگری جهت کار حسابداری بود و در آن روز کاملا بیکار شده بود . بنده توضیحاتی را در دو محور به آنها دادم که بد انگیزه اصلی بنده از انتشار این پست شد. دو اشتباه بزرگ این خانم و برخی از کاربران

  1. در جابجایی، محل شغل را تغییر دادن بی فایده است گرایش را تغییر دهید !
  2. موقعی با محل کار خداحافظی کنید که دیگر تمام مراحل اجرای کار را در حد یک حسابدار حرفه ای مسلط هستید نه بخاطر انجام صرفا یک کار روتن !

شاید فقط حسابداران نوپا نباشند که با این شاخه و اون شاخه شدن  ، لطمه سنگینی را نسبت به کسب تجربه ، به خودشان وارد می کنند . طبق مصاحبه های حضوری که با دوستان مدیرمالی و حسابدار انجام دادم به نتایجی بدتری رسیدم  . متاسفانه  عدم ثبات کاری در مدیران مالی هم دیده شده است . بعد از این مقدمات شاید منظور من را متوجه شده باشید ، استعفا و ترک محل کار فعلی بدون هماهنگی با بازار کار و به تبع آن وارد کردن ضربات روحی و مالی ، نمی تواند شما را به هدف و موفقیت نزدیک کند .

هدف از نوشتن این مطالب ترویج کار یکنواخت و ثبات شغلی با هر شرایطی نیست ، بلکه  انجام با تدبیر در تصمیم گیری شغلی است . اشتباه در تصمیم گیری نه تنها شما را به رسیدن به موفقیت همراهی نمی کند بلکه می تواند خیلی زمان مفید را از شما گرفته و سابقه بدی را در رزومه شغلی شما رقم بزند . صحبت من با حسابداران با سابقه است که با توجه به سابقه خوب و تخصص بالا در برخی از مراحل کاری با مشکلات زیادی روبرو شده اند . مشکل از اینجا شروع می شود ، فرض کنید  شغلی که در آن مشغول بکار هستید  نتوانسته است انتظارات شما را از هر لحاظ  فراهم کند ، و شما تصمیم به مذاکره  با مدیریت  نموده اید ، نتیجه مثبتی در راستای تغییر حاصل نمی کنید ، بهترین تصمیم گیری چیست ؟ چه تصمیمی شما را به هدف نزدیک تر می کند ؟

متاسفانه بعضی از دوستان فکر می کنند رزومه خیلی خوب می تواند برای آنها شغل ایجاد کند و به راحتی شرایط انتقال آنها به شغل دیگر فراهم می شود ، در صورتی که این تفکر کاملا” اشتباه است و شما ضرر می کنید . اگر  تمامی تلاش خود را برای اثبات شایستگی های خودتان انجام داده اید و مجموعه ای که در آن حضور دارید  قدر این ویژگی شما را نمی داند ، قبل از هر اقدامی به چند نکته توجه داشته باشید :

  1. اول اینکه در هر شرایطی بر اعصاب خود مسلط باشید و هر گونه صحبت در این زمینه  با مدیریت را با آرامش توضیح دهید .
  2. اگر اقدامات خاصی را در فرآیند کاری انجام داده اید ، بصورت کتبی ارائه کنید .
  3. شرح وظایف کاری خود را بدون کم و کاست تشریح کنید .
  4. در صورت حاصل نشدن نتیجه دلخواه بدون هرگونه بحث جلسه را ترک کنید .
  5. پیگیر مذاکره در کانال شغلی دیگری شوید ، بیش از یک مورد را بررسی کنید .
  6. در صورت کسب نتیجه مثبت ، درخواست استعفا را به مدیریت اعلام کنید .
  7. اگر با استعفا موافت نشد جلسه بعدی به نفع شما  تشکیل می شود ، سعی کنید بهترین بهره برداری را از آن ببرید .
  8. اگر باز هم نتیجه حاصل نشد می توانید مجددا ” استعفای بعدی را ارائه  دهید .

کته ای که باید توجه داشته باشید این است که درروابط خود با مدیر مجموعه کمی سیاست را چاشنی کار خود کنید ، چون اگر عملکرد شما در یک مجموعه خوب و مفید باشید ، مطمئن باشید مدیران هم علاقه ای به رفتن شما و ورود نیروی تازه کار دیگر را ندارند . پس داشتن سیاست کاری می تواند همراه خوبی برای مذاکرات شما باشد . شما هم باید سعی کنید دلایل منطقی و قانع کننده ای برای تغییر شرایط کاری خود داشته باشید .

تصمیم گیری های بدون برنامه ریزی باعث جابجایی بی جهت افراد در جایگاه شغلی آنان شده و زمان ها و هزینه های فرصت زیادی در بین این جابجایی از دست خواهد رفت . حالت بدتر آن جداشدن بدون برنامه ریزی از شغلی که درآن هستید ، بوده و بعد از آن بخواهید بر کار جدید تمرکز کنید . پس سعی کنید در وهله اول شرایط کاری را با تواناییها و تلاش های خودتان سازگار کنید و اگر نتیجه نگرفتید حتما” شخصا” موارد دیگری را پیگیری کنید و فقط به سابقه و رزومه کاری خودتان اکتفا نکنید ، اینها می تواند به عنوان امتیاز مثبت برای شما محسوب شود ، ولی برای شما ایجاد کار بصورت مستقیم در بازار کار نمی کند . شما بایک سابقه کار نسبتا” خوب می توانید یک حاشیه اطمینان نسبی از نظر جذب کار برای برای خودتان ایجاد کنید .

امیدوارم همیشه با فکر و آینده نگری تصمیم گیری کنید .

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :