فهرست مطالب

آیا قراردادهای حمل و نقل مشمول کسر حق بیمه هستند؟

مطابق اعلام مدیر کل درآمد حق بیمه، قراردادهای منعقده فی ما بین پیمانکاران و واگذارندگان کار صرفنظر از نوع و موضوع عملیات پیمان مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی هستند

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل چگونه تعیین میشود؟

مرجع صلاحیت دار برای تعیین ضرایب حق بیمه قراردادهای پیمانکاری، واحد درآمد سازمان تامین اجتماعی است

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل انفرادی چگونه محاسبه میشود؟

مطابق بخشنامه سازمان تامین اجتماعی قراردادهای حمل و نقل انفرادی با رعایت شرایط مندرج در مطلب مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی نیستند

تعیین حق بیمه قراردادهای حمل و نقل یکی از مباحث پرچالش حسابداران است. عده‌ای قراردادهای حمل و نقل را مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی می‌دانند اما برخی معتقدند قراردادهای حمل و نقل در زمره قراردادهای مقاطعه کاری قرار نمی‌گیرد. این مسئله ما را بر آن داشت تا در این مقاله آموزش حسابداری به قوانین محاسبه حق بیمه قراردادهای حمل و نقل بپردازیم. همراه ما بمانید.

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل از چند بخش تشکیل شده است؟

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل، به دو بخش حق بیمه رانندگان و حق بیمه قرارداد تقسیم می‌شود.

حق بیمه برای رانندگان بر اساس رابطه راننده با کارفرما به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • حق بیمه اجباری؛ وجود رابطه کارگری و کارفرمایی بین راننده و کارفرما (استخدام رانندگان)
  • حق بیمه اختیاری؛ وجود رابطه پیمانکاری بین راننده و کارفرما (عقد قرارداد مقاطعه کاری)

از آنجا که حق بیمه رانندگان و نحوه ثبت نام و بیمه پردازی این قشر مبحث بسیار گسترده‌ای است، در مطلب مجزایی به این موضوع می‌پردازیم. موضوع اصلی صحبت ما در این مطلب، نحوه تعیین حق بیمه و بیمه پردازی برای قراردادهای حمل و نقل است.

کدام قراردادهای حمل و نقل مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی هستند؟

قبل از هر چیز باید بدانیم آیا قراردادهای حمل و نقل مشمول ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی هستند یا خیر؟ قراردادهای حمل و نقل با توجه به مجری اجرای پیمان به دو دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • قراردادهای حمل و نقل انفرادی
  • قراردادهای حمل و نقل گروهی (غیرانفرادی)

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل انفرادی

مطابق بند 62 بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه کاران، قراردادهای مقاطعه کاری تک نفره، که در آن میان کارفرما و مجری رابطه کارفرمایی وجود ندارد و موضوع عملیات منحصرا توسط شخص مقاطعه کار به تنهایی انجام شده باشد، از شمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی خارج است.

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل گروهی

بر اساس اعلام مدیر کل واحد درآمد بیمه تامین اجتماعی، قراردادهای منعقده فی ما بین پیمانکاران و واگذارندگان کار صرف نظر از نوع و موضوع عملیات پیمان مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی بوده و واگذارندگان کار مکلفند از هر صورت وضعیت پیمانکار 5 درصد به عنوان سپرده و ودیعه پرداخت حق بیمه کسر و نگهداری و پرداخت سپرده مذکور و مطالبات نهایی (آخرین قسط) پیمانکاران را موکول به ارائه مفاصاحساب از این صندوق نماید. بدیهی است در صورتی که مطالبات پیمانکار بدون اخذ مفاصاحساب مزبور به پیمانکار پرداخت شود واگذارنده کار مسئول پرداخت مطالبات سازمان خواهد بود. (مستند به دادنامه شماره 219 مورخ 1396/10/9 دیوان عدالت اداری)

بر این اساس قراردادهای حمل و نقل بار و کالای بین شهری و جابه‌جایی مسافر بین شهری و درون شهری، در زمره قراردادهای مقاطعه کاری غیرعمرانی و مشمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی محسوب می‌شوند.

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل
نحوه محاسبه حق بیمه قراردادهای حمل و نقل

مرجع تعیین حق بیمه قراردادهای مقاطعه کاری

سازمان تامین اجتماعی در بخشنامه‌های مختلف از جمله بخشنامه حق بیمه قراردادهای پیمانکاری به شماره 1000/99/12101 مورخ 1399/12/20، ضرایبی برای حق بیمه قراردادهای پیمانکاری ذکر کرده است. اما از آنجا که گاهی تشخیص نوع قرارداد پیمانکاری به سادگی میسر نیست، بهتر است قبل از اجرای عملیات نسبت به مشورت با مرجع صلاحیت‌دار برای تعیین ضرایب حق بیمه اقدام نمایید.

مرجع صلاحیت دار برای تعیین ضرایب حق بیمه قراردادهای مقاطعه کاری، واحد درآمد سازمان تامین اجتماعی است. به این ترتیب کارفرمایان و مقاطعه کاران می‌توانند به همراه اسناد و مدارک مربوط به قرارداد خود به این واحد مراجعه نموده و نسبت به تعیین ضرایب حق بیمه مربوط به قرارداد خود اقدام نمایند.

نحوه تعیین ضرایب حق بیمه قراردادهای حمل و نقل

بر اساس بخشنامه شماره 1000/99/12101 مورخ 1399/12/20، ضرایب حق بیمه قراردادهای حمل و نقل متناسب با نوع بار و شیوه حمل و نقل تعیین می‌شود. به این ترتیب برای آشنایی با نحوه تعیین ضرایب بیمه قراردادهای حمل و نقل، قراردادها را به صورت زیر تقسیم بندی می‌کنیم:

  • حمل و نقل بار و کالای بین شهری و جابه‌جایی مسافر بین شهری و درون شهری
  • قراردادهای حمل و نقل مواد نفتی
  • قراردادهای حمل و نقل ریلی
  • قراردادهای خدمات دریایی

حمل و نقل بار و کالای بین شهری و جابه‌جایی مسافر بین شهری و درون شهری

بر اساس بند 1-44 بخشنامه شماره 1000/99/12101 مورخ 1399/12/20، حق بیمه قراردادهای حمل و نقل بر اساس نحوه اجرا به صورت زیر طبقه بندی می‌شود:

  • حق بیمه قراردادهای منحصرا حمل ‌و‌ نقل بار و کالای بین‌ شهری بدون لحاظ کارکرد (بارگیری‏‏، انبارداری، جابه‌جایی و سایر اموری که در حمل ‌و ‌نقل مدخلیت ندارد) برای آن بخش از کارکرد پیمانکاران که در آن رانندگان خودمالک بخشی از عملیات موضوع قرارداد را انجام داده و حق بیمه خود را راسا بر اساس قانون بیمه‌های اجتماعی حمل و نقل بار و مسافر پرداخت می‌نمایند، به ماخذ 4 درصد ناخالص کارکرد به علاوه حق‌ بیمه ‌بیکاری معادل هفت سی و ششم حق بیمه تعیین می‌شود

نکته: حق بیمه آن بخش از کارکرد که مربوط به بارگیری، انبارداری، جابه‌جایی و سایر اموری که در حمل و نقل بار و کالای بین شهری موضوعیت ندارد، مطابق مصوبه 1370/1/24 شورای عالی تامین اجتماعی محاسبه می‌شود.

  • حق بیمه کلیه قراردادهای جابه‌جایی مسافر درون شهری و بین شهری به ماخذ 5 درصد ناخالص کارکرد به علاوه حق ‌بیمه ‌بیکاری معادل هفت چهل و پنجم حق بیمه تعیین می‌شود

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل مواد نفتی

بر اساس بند 43 بخشنامه 1000/99/12101 سازمان تامین اجتماعی، حق بیمه قرارداد حمل و نقل مواد نفتی که موضوع قرارداد به صورت کامل توسط رانندگانی صورت می‌گیرد که حق بیمه خود را طبق قانون بیمه‌های اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر (مصوب 1379/2/18) راسا پرداخت می‌نمایند، به میزان 4 درصد میزان ناخالص کارکرد به علاوه بیمه بیکاری متعلقه معادل هفت سی و ششم حق بیمه تعیین شده است.

همچنین حق بیمه آن بخش از کارکرد مقاطعه کاران حمل و نقل مواد نفتی که توسط رانندگان در استخدام انجام می‌گیرد، برابر ماده 2 مصوبه 1370/1/24 شورای عالی تامین اجتماعی با اعمال ماخذ 7 درصد محاسبه می‌گیرد.

! نکته:

لازم است بدانید در قراردادهای منعقده فی مابین شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با رانندگان خود مالک که صرفا شخص راننده به تنهایی و بدون استفاده از بیمه شده، مجری عملیات پیمان بوده و مورد تایید کارفرما و احراز سازمان واقع و راننده، راسا براساس قانون بیمه‌های اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر مصوبه 1379/2/18 نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام نموده باشد قرارداد مزبور از شمول ماده 38 قانون تامین اجتماعی خارج و از اعمال ضریب ماده 41 قانون تامین اجتماعی معاف خواهد بود.

حق بیمه قرارداد حمل و نقل نفتی
تعیین ضریب حق بیمه قرارداد حمل و نقل نفتی

حق بیمه قراردادهای حمل و نقل ریلی

در قراردادهای حمل و نقل ریلی که مقاطعه کاران با واگذارندگان کار منعقد می‌نمایند، با توجه به اینکه 60 الی 80 درصد از دریافتی توسط مقاطعه کار بابت استفاده از امکانات ریلی و نیروی کششی به شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران پرداخت می‌گردد، با تایید راه آهن و پس از کسر سهم مذکور، حق بیمه کارکنان شاغل در قرارداد نسبت به سهم پیمانکار با اعمال ماخذ 7 درصد محاسبه می‌گردد. بدیهی است صدور مفاصا حساب به میزان ناخالص کل کارکرد خواهد بود.

همچنین لازم است بدانید در قراردادهای منعقده بین شرکت راه آهن به عنوان واگذارنده کار با سایر پیمانکاران، محاسبه حق بیمه باید نسبت به کل ناخالص کارکرد با رعایت مفاد بخشنامه 1000/99/12101 انجام شود.

حق بیمه قراردادهای خدمات دریایی

قراردادهای خدمات دریایی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • قراردادهایی که کشتی متعلق به واگذارنده کار است
  • قراردادهایی که موضوع آن صرفا تامین نیروی انسانی است
  • قراردادهایی که موضوع آن واگذاری کشتی با خدمه است

حق بیمه قراردادهایی که کشتی متعلق به واگذارنده کار است

در قراردادهای خدمات دریایی که کشتی متعلق به واگذارنده کار است و موضوع عملیات آنها راهبری به همراه نگهداری و تعمیرات کشتی بوده و تهیه تجهیزات، مصالح مصرفی، سوخت، روغن و … به عهده و هزینه پیمانکار باشد، معادل 70% ناخالص کارکرد مکانیکی محسوب و حق بیمه با اعمال ماخذ 7 درصد و 30 درصد باقیمانده کارکرد به عنوان کارکرد دستمزدی تلقی و حق بیمه آن با اعمال ماخذ 15 درصد محاسبه می‌گردد.

حق بیمه قراردادهایی که موضوع آن تامین نیروی انسانی است

در قراردادهایی که موضوع آن صرفا تامین نیروی انسانی باشد، حق بیمه کارکنان شاغل، با اعمال ماخذ 15 درصد نسبت به کل ناخالص کارکرد محاسبه می‌شود.

حق بیمه قراردادهایی که موضوع آن واگذاری کشتی با خدمه است

در قراردادهای خدمات دریایی با موضوع واگذاری کشتی به همراه خدمه، با ملاحظه هزینه تامین کشتی و اشتغال اتباع بیگانه در اجرای عملیات و برخورداری آنان از تعهدات پیش بینی شده در ماده 3 قانون تامین اجتماعی در کشور خود یا کشورهای دیگر در مدت اشتغال در قرارداد، 80 درصد ناخالص کل کارکرد قطعی از شمول حق بیمه معاف و حق بیمه کارکنان شاغل در اجرای قرارداد نسبت به 20 درصد مانده کارکرد وفق ماده اول مصوبه شماره 240 مورخ 1370/1/24 شورای عالی تامین اجتماعی به ماخذ 15 درصد به انضمام حق بیمه بیکاری محاسبه و پس از وصول مطالبات، مفاصاحساب موضوع ماده 38 قانون به میزان ناخالص کل کارکرد قطعی صادر می‌گردد.

حق بیمه قرارداد حمل و نقل دریایی
محاسبه حق بیمه قرارداد حمل و نقل دریایی

4 سوال مهم در مورد حق بیمه قراردادهای حمل و نقل

1- قراردادهای معاف از بیمه چه مواردی هستند؟

مطابق بخشنامه شماره 1000/99/12101 مورخ 1399/12/20 و همچنین رای شماره 186 مورخ 1401/2/6 دیوان عدالت اداری، قراردادهای پیمانکاری منعقده مابین رانندگان خود مالک و کارفرمای پیمان از مصادیق قراردادهای پیمانی تک نفره بوده که بر اساس آرای متعدد هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، این نوع قراردادها از شمول مفاد ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی و از پرداخت حق بیمه معاف خواهند بود. در واقع این قراردادها در گروه قراردادهایی که مشمول بیمه نیستند (موضوع ماده 38 قانون تامین اجتماعی) جای می‌گیرند.

2- آیا هزینه حمل مشمول بیمه است؟

مطابق بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه کاران به شماره 1000/99/12101 مورخ 1399/12/20، قراردادهای حمل و نقل (به استثنای قراردادهای تک نفره) مشمول پرداخت حق بیمه هستند.

همچنین لازم است بدانید به استناد بخشنامه شماره 5020/99/13891 مورخ 1399/11/13، بازرسان دفاتر قانونی موظفند اسناد هزینه کرایه حمل در وجه اشخاص حقیقی یا بارنامه رسمی (در صورت مطابقت مندرجات بارنامه با شرح و پیوست سند) و همچنین اسناد هزینه کرایه حمل در وجه بنگاههای باربری یا اشخاص حقوقی، بدون ماهیت قرارداد مقاطعه کاری با صورتحساب و بارنامه رسمی را در ستون غیر مشمول کاربرگ مربوطه طبقه بندی نمایند.

به عبارت دیگر، صرفا هزینه حمل بدون ماهیت قرارداد مقاطعه کاری و با صورتحساب و بارنامه رسمی از پرداخت حق بیمه باربری تامین اجتماعی معاف است.

3- آیا بارنامه مالیات دارد؟

بارنامه سندی برای وجود یک رویداد مالی و کسب درآمد است؛ به استناد ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند برای درآمدهای کسب شده خود در ایران و از ایران، مالیات پرداخت نمایند. بر این اساس به استناد بارنامه، درآمدی برای دریافت کننده وجوه مربوط به قرارداد حمل و نقل شناسایی می‌شود. این درآمد مشمول مالیات است.

4- آیا قرارداد حمل و نقل مشمول ارزش افزوده است؟

خیر – مطابق جزء 13 بند ب (خدمات) ماده 9 قانون دائمی ارزش افزوده مورخ 1400/3/2، خدمات حمل و نقل اعم از بار و مسافر، درون و برون شهری و بین المللی جاده‌ای، ریلی و دریایی، معاف از ارزش افزوده است.

کلام آخر

تعیین حق بیمه قراردادهای حمل و نقل و انجام تکالیف مربوط به ماده 38 قانون تامین اجتماعی یکی از وظایف پرچالش حسابداران است. از این رو کسب مهارت در انجام تکالیف و آشنایی با تهیه صورت وضعیتهای مربوط به مقاطعه کاران و حق بیمه قراردادها از جمله حق بیمه قراردادهای حمل و نقل از اهمیت زیادی برخوردار است.

از این رو پیشنهاد ما کسب آموزش حسابداری پیمانکاری جهت آشنایی با فرآیندهای اجرایی پیمانکاری است.

این فرصت را از دست ندهید.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

28 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      این مسئله وابسته به نوع بیمه حمل کننده و نوع قرارداد مابین طرفین است. به طور کلی واحد تصمیم گیری در خصوص حق بیمه در قراردادهای پیمانکاری، واحد درآمدهای سازمان تامین اجتماعی است. برای اطلاع از مشمولیت حق بیمه و ضریب آن با اسناد و مدارک خود به واحد درآمدهای سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایید.

  1. طبق نامه13891مورخ 13/11/1399مدیرکل وصول حق بیمه درپاسخ به نامه مدیر عامل موسسه حسابرسی تامین اجتماعی
    اعلام گردیده که هزینه حمل ونقل به استناد صورتحساب رسیمی وبارنامه مرتبط جز شمول کسر حق بیمه موضوع ماده 38نمی باشد.
    نظر شما رالطفا اعلام بفرمایید مستند.
    سپاسگزارم.
    این مورد بخصوص در مورد کرایه حمل ونقل بین اللملی دریایی بسیار حایز اهمیت است.

    1. سلام دوست عزیز
      از آنجا که مرجع صلاحیت دار جهت تعیین شمول یا عدم شمول حق بیمه و همچنین ضریب حق بیمه قراردادهای پیمانکاری، واحد درآمدهای سازمان تامین اجتماعی است، لازم است پیمانکاران برای تعیین تکلیف قراردادهای پیمانکاری خود همراه با متن قرارداد تنظیم شده به واحد درآمدهای بیمه تامین اجتماعی مراجعه نمایند.

  2. با سلام.
    اگر یک شرکت حقوقی (دولتی) برای ارسال بارهای خود با یک شرکت هواپیمایی خارجی یا داخلی ( هواپیمایی امارات یا ایران ایر) قرارداد همکاری داشته باشد و فقط بارهای خود را به آن شرکت هواپیمایی (پیمانکار) تحویل میدهدکه به مقاصد برساند. ( فقط بار تحویل هوایپمایی میشود). آیا در زمان پرداخت و تسویه صورتحساب های مربوط به حمل بار کسر کند؟

    1. سلام دوست عزیز
      در صورتی که شرکت با موسسه هواپیمایی قرارداد پیمانکاری منعقد نموده باشد، متناسب با موضوع قرارداد، موظف به رعایت مفاد ماده 38 قانون تامین اجتماعی است.

      1. با سلام
        ضمن تشکر از پاسخ شما

        مسئله این هست که آن شرکت هواپیمایی خارجی هست و فقط بار از شرکت ما دریافت میکند.
        خلبان و کارکنان آن هواپیمایی اصلاً در اختیار ما نیستند که.

        1. سلام دوست عزیز
          از آنجا که موضوع صحبت شما تخصصی است، لطفا جهت دریافت مشاوره دقیقتر شماره تماس خود را ثبت نمایید؛ یا با شماره 09207112980 تماس حاصل نمایید.

  3. سلام و عرض ادب آیا قرارداد سرویس ایاب و ذهاب کارکنان (خودرو با راننده ) مشمول کسر بیمه میشود؟ چند درصد؟

    1. در پاسخ به سعید سبزخانی در مورد قرارداد سرویس کارکنان:
      سلام دوست عزیز
      مطابق ماده 38 قانون تامین اجتماعی و بخشنامه 14 جدید درآمد قراردادهای پیمانکاری مشمول کسر حق بیمه هستند. نرخ حق بیمه قراردادهای پیمانکاری بر اساس نوع قرارداد، متفاوت است. برای تعیین ضریب حق بیمه پرداختی لازم است قرارداد خود را به شعبه بیمه محل فعالیت خود ارائه نمایید تا در این زمینه شما را راهنمایی نمایند.
      در این خصوص مطالعه مقاله ” حق بیمه قراردادهای غیر عمرانی چگونه محاسبه می شود؟” را به شما توصیه می‌کنیم.

  4. سلام آیا قراردادهای باربری دریایی جهت واردات کالا که از طریق شناور انجام میشوند مشمول کسر حق بیمه میشوند لازم به ذکر است تمام اشخاص به صورت فاکتور رسمی کار میکنند نه قراردادی

    1. سلام
      قراردادهای حمل و نقل طبق رای دیوان عدالت اداری مشمول حق بیمه موضوع ماده۳۸ تامین اجتماعی می باشد و لازم است تا طبق قانون به اخذ مفاصا حساب اقدام شود

  5. چنانچه باربری چند مورد بوده و قراردادی نیز وجود نداشته باشد و در ازای بارنامه پرداخت صورت گرفته، آیا مشمول ماده 38 می باشد؟

  6. سلام
    اگر در قرارداد حمل و نقل پیمانکار ادعا کند که کامیون و راننده ملکی ندارد و از کامیون ها و رانندگان گذری جهت اجرای حمل استفاده میکند و از آنجایی که کامیون ها و راننده ها در اختیار پیمانکار نیستن و فقط گذری بار رو برمیدارن و بارنامه رو پیمانکار صادر کرده و هزینه رو بعد از تحویل بار به مشتری به حساب راننده واریز میکنه در این صورت قرارداد شامل کسورات بیمه ای طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی میشود؟

    1. سلام

      پاسخ سئوال شما نیاز به بررسی کارشناسان ما دارد لذا خواهشمند است سئوال یا درخواست مشاوره خود را در تلگرام یا واتس آپ ۰۹۲۰۷۱۱۲۹۸۰ مطرح نمائید.

  7. سلام شرکت یک کامیون حمل بار در اختیار راننده قرار داده و با ایشان قرارداد پیمانکاری دارد همچنین از پرداختی های انجام شده سپرده نگهداری نموده با توجه به اتمام قرارداد آیا راننده جهت دریافت سپرده باید مفاصا دریافت کند . ممنون از پاسختون

    1. سلام

      بله قراردادهای حمل و نقل طبق رای دیوان عدالت اداری مشمول حق بیمه موضوع ماده ۳۸ تامین اجتماعی می باشد و لازم است تا طبق قانون به اخذ مفاصا حساب اقدام شود

  8. سلام وقت بخیر
    شرکتی که صادرات انجام می دهد و معاف از مالیات است در صورت حمل کالا تا بندر مربوطه هزینه حمل مشمول بیمه و مالیات است؟

    1. سلام
      حمل و نقل کالا با توجه به قرارداد مشمول بیمه و مالیات است.
      معافيت بند 12 ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده خدمات حمل و نقل صرفاً در خصوص خدمات حمل و نقل مسافري موضوعيت دارد و معافيت ياد شده قابل تسري به خدمات حمل و نقل بار و كالا نمیباشد.

  9. با سلام و وقت بخیر
    یه سوالی داشتم اگر پیمانکار خود راننده باشه و مستقیما با کارفرما قرارداد بسته باشه بابت حمل بار در اون صورت بیمه پیمانکار رو باید چه کسی پرداخت کنه؟؟در ضمن راننده(پیمانکار) خودش بیمه هستش؟؟

    1. سلام دوست عزیز این مورد قرارداد شخص حقیقی می شود و مطابق قراردادهای پیمانی اشخاص حقیقی باید نرخ را محاسبه نمود که در ماده 38 قید شده است.

      1. بسمه تعالی
        با سلام
        احتراماً،با عنایت به فرمایشات جبابعالی میخواستم نظرتان را در خصوص موارد زیر بدانم
        ۱- حق بیمه چیست؟
        ۲-ضرایب حق بیمه چیست و متعلق به کیست؟
        ۳- آیا حق بیمه موضوع ماده ۴۱(ضریب) همان حق بیمه کارکنان شاغل در قراردادهای پیمانکاری و از بابت تکلیف ماده ۳۸ توسط سازمان تعیین میشود؟ و آیا باید مزد متناسب ضرایب حق بیمه در سوابق کارکنان مقاطعه کاران درج شود؟ یا اینکه حق بیمه قراردادهای پیمانکاری(ضرایب) خارج از تعریف قانونی عبارت حق بیمه بوده و سهم جداگانه سازمان از درآمد پیمانکاران است و سازمان تعهدی نسبت به مزایای قانونی این وجوه ندارد؟
        ۴- رای ۱۸۶ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مشتمل بر چند حکم است؟ از نظر بنده ۲، شما چطور؟
        با تشکر

        1. سلام دوست عزیز
          سایت پرشین حساب پاسخگوی سوالات شما در حوزه حسابداری و مالیاتی است. برای دریافت پاسخ سوال خود، با سامانه ارتباط مردمی سازمان تامین اجتماعی با شماره 1420 تماس حاصل نموده از کارشناسان این سازمان کسب تکلیف نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :