فهرست مطالب

تیم حسابداری بهترین نوع کارکنان برای دورکاری در بحران کرونا هستند برای اینکه این روزها برگزاری جلسه با مشتری از طریق اینترنت به‌آسانی ممکن است و شرکت‌های خدمات مالی هم به موقعیت مکانی وابستگی ندارند؛ اما مدیران حسابداری چگونه دورکاری حسابداری تیمشان را در شرایط بحران کرونا مدیریت می‌کنند؟ در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم تا پاسخ این سوال را پیدا کنید و ارتباط قوی تیمی را روی صفحه‌نمایش هم ایجاد کنید.

چالش دورکاری در بحران کرونا

بسیاری از کارکنان در سراسر دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که کار کردن از خانه برایشان بهتر است باوجودی که شاید شرایط بحران کرونا در حسابداری را پشت سر گذاشته‌ایم و قرنطینه و محدودیت‌های رفت‌وآمد راحت‌تر شده‌اند اما بسیاری از شرکت‌ها که نیازی به تعامل مستقیم با مشتری ندارند، دور کاری را هدف قرار داده‌اند تا در آینده نزدیک به‌صورت بلندمدت اجرایش کنند؛ مثلا Twitter و Square تا جایی پیش رفتند که اعلام کردند که کارکنانشان می‌توانند برای همیشه از خانه کار کنند!

شرکت‌های حسابداری دقیقا نوع کسب‌وکاری هستند که انتقال کامل به کار از خانه برایشان ممکن است اما لزوما آسان یا دلخواه نیست برای اینکه ایجاد و حفظ یک تیم که از راه دور هم به اندازه حضور در شرکت، عملکرد خوب و پربازده داشته باشد یک چالش جدید برای مدیران حسابداری است که با قرنطینه بحران کرونا شروع شده است.

هنگامی‌که بیماری همه‌گیر کرونا شروع شد و پاسخ جهانی به آن شکل گرفت، بیشتر صاحبان کسب‌وکار به‌درستی روی بازگشایی کسب‌وکارشان تمرکز کردند. احتمالا شما هم ساعت‌های زیادی را صرف خرید نرم‌افزارهای تکنولوژی کردید و کارکرد ابتدایی نرم‌افزارهای کنفرانس ویدئویی را هم یاد گرفتید! پس از گذشت چند ماه که همه یاد گرفتند چگونه کسب‌وکارشان را از راه دور مدیریت کنند یا کارشان را از خانه انجام دهند، مدیران حسابداری باید یک سوال سخت‌تر را پاسخ دهند: چگونه «با هم» کار کنیم وقتی از هم دور هستیم؟

در ادامه مقاله، 4 راه‌حل مفید را پیشنهاد می‌کنیم تا از این چالش هم با موفقیت عبور کنید:

برگزاری جلسات هفتگی مجازی

هنگامی‌که همه کارکنان در شرکت کار می‌کنند، خیلی راحت می‌توانند با مدیر خود صحبت کنند و در مورد مسائلشان راهنمایی بگیرند. این مکالمات غیررسمی به‌سختی از راه دور اجرا می‌شوند برای اینکه ساختار قابل پیش‌بینی ندارند. بسیاری از مدیران حسابداری یک سیاست «در باز» دارند تا همه اعضای تیم بتوانند در صورت نیاز با آن‌ها گفتگو کنند اما در دنیای مجازی این امکان وجود ندارد. در دسترس قرار دادن خودتان به‌صورت شبانه‌روزی ممکن نیست و دلخواه هم نیست فرقی هم نمی‌کند که راه ارتباطی واقعی یا مجازی است!

در عوض، باید یکی دو ساعت در هفته به‌عنوان جلسه تیمی کنار بگذارید تا اعضای تیم بتوانند آنلاین شوند و به ترتیب حضور، مشکلاتشان را با شما مطرح کنند. ایجاد یک فضای مناسب برای چت‌های غیرمستقیم کمک می‌کند تا باوجود پراکنده بودن اعضای تیم، یک تیم قوی بسازید.

باز گذاشتن راه‌های کمک و پشتیبانی

هنگامی‌که همه اعضای تیم را زیر یک سقف داشتید و روی یک پروژه کار می‌کردند، بسیاری از آن‌ها یک مشکلی در کار و زندگی داشتند. الان که با وجود ویروس COVID-19 مشکلات مردم بیشتر شده است و باوجودی که انواع راهنمایی‌ها برای مقابله با استرس شرایط بحران ارائه می‌شود اما خیلی‌ها در اضطراب دائم هستند؛ مثلا برخی از اعضای تیم با تکنولوژی‌های جدید دورکاری مشکل دارند، سایرین با عدم وجود تعاملات اجتماعی مشکل دارند و در کل همه در شوک تغییرات زیادی هستند که اخیرا اتفاق افتاده است.

پیشنهاد میشود بخوانید: نحوه کنترل استرس در شغل حسابداری

برای همین مهم است که به اعضای تیم بگویید که داشتن مشکل نرمال است و منحصر به آن‌ها نیست! هیچ‌کس نباید به خاطر نداشتن مهارت در دورکاری با استفاده از تکنولوژی کنفرانس ویدئویی احساس بدی در مورد خودش داشته باشد یا در مورد دل‌تنگی برای رفتن به کافه و رستوان سرزنش شود! نباید اعضای تیم را مجبور کنید که در مورد مشکلاتشان صحبت کنند و یا نکنند اما می‌توانید یک گروه خصوصی اینترنتی (مثلا تلگرام) ایجاد کنید تا در صورت نیاز بتوانند مشکلاتشان را مطرح کنند و فرهنگی ایجاد کنید که درخواست کمک حتی از راه دور هم ممکن باشد.

دورکاری حسابداری

تشویق اعضای تیم به محدود کردن کار

یکی از عوارض انتقال به سبک دور کاری، کارکنانی هستند که شبانه‌روزی کار می‌کنند! برای کسانی که به دورکاری عادت ندارند سخت است که کار را کنار بگذارند و خودشان را از کارشان جدا کنند. البته شاید فکر کنید که این مشکل بزرگی نیست و برخی‌ها دوست دارند بیشتر کار کنند! باوجودی که این جمله منطق دارد اما منطقش درست نیست! همه می‌دانیم که ساعات کاری زیاد بازده را کم می‌کند و رضایت کارکنان را از بین می‌برد. علاوه بر اینکه کارکنانی که مدام کار می‌کنند درواقع به حریم همکاران احترام نمی‌گذارند و در تیم استرس ایجاد می‌کنند.

طراحی یک سیستم که در آن اعضای تیم ساعات مشخصی از کار دور باشند، لازم است البته نباید ساعت قطع ارتباط تعیین کنید اما باید به اعضای تیم به صورت مستمر یادآوری کنید که نباید شبانه‌روزی کار کنند.

پیشنهاد میشود بخوانید: تقویت مهارت‌های درونی برای حسابدارها در بحران کرونا

تقویت ارتباط تیمی

تقویت روابط تیمی از راه دور معمولا نادیده گرفته می‌شود درحالی‌که باید اندکی زمان برای وقت‌گذرانی با هم صرف کنید و سرگرمی داشته باشید. فعالیت‌های تیمی زیادی در دنیای آنلاین وجود دارد و بازی‌های زیادی هم هستند که می‌توانید با هم انجام دهید.

ساعت خوش مجازی در شرایط قرنطینه ظاهرا فرهنگ جدیدی است و پلتفرم‌های تکنولوژی هم علاوه بر ایجاد امکان دورکاری می‌توانند سرگرمی هم ایجاد کنند و اعضای تیم شرکت‌های خدمات مالی را به هم نزدیک کنند. پس به‌عنوان یکی از مدیران حسابداری باید راهی پیدا کنید تا ارتباط تیمتان تقویت شود و از بحران کرونا در شرکت‌های خدمات مالی با موفقیت عبور کنید.

تیم حسابداری شما چگونه شرایط دورکاری در بحران کرونا را پشت سر گذاشته‌ است؟ آیا ارتباط تیمی را تقویت کرده‌اید؟

منبع: accountingtoday.com

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :