فهرست مطالب

حساب بانکی

دسته بندی خیلی جالب حساب بانکی اینترنت بانک ملت حاوی یک نکته آموزشی و ظریف است. من قصد تبلیغ این واحد پولی را ندارم ولی بقدری ایده جالبی بکار بسته اند که حیفم امد یک پست مهم از این ایده طرح و منتشر نکنم.بانک ملت اگر در تصویر دقت کنید حساب بانکی را به ۳ بخش اشخاص حقیقی – اشخاص حقیقی صاحب کسب و کار و اشخاص حقوقی طبقه بندی کرده است. نکته اینجاست که این بانک با این اقدام بصورت نامحسوس می خواهد این نکته را گوشزد کند که مشتری دارنده حساب شخصی تجاری حسابش را با حساب شخصی خود ننماید. من به نکته مهمتری میخواهم اشاره کنم و آن هم مراقبت مالیاتی در خصوص حساب بانکی است!

حساب بانکی هسته مرکزی فعالیت شماست یعنی حساب بانکی .شما هر فعالیتی حتی کوچک داشته باشید انعکاس آن دربانک قرارداده می شود. بصورت پیش فرض برداشت حوزه های مالیاتی از حساب بانکی افراد این است که تراکنش ها نشان دهنده فعل و انفعالات افراد در جامعه است. حالا در این میان فردی حقوق بگیر است،شغل آزاد دارد و یا بازنشسته است.مدیر یک کسب و کار درآمدها، قرض ها، پیش دریافت ها، تسهیلات را وارد بانک می کند و برداشت ها بایت هزینه ها، ادای دین،بازپرداخت سرمایه گذاری و تسهیلات را از آن خارج می کند. این یک نگاه کلی است که خدمت شما عرض کردم. از منظر دقیق تر حلالا باید گزارش ششود که حساب بانکی کسب و کار کدام است و احیاناً چرا دیگر حسابها گردش و تراکنش دارد. حالا برای ارائه گزارشات باید پرونده مالیاتی داشته باشید و هر سال میزان پرداختی خودتان از عملکرد یک سال را برای حوزه مالیاتی مشخص کنید چون اگر نتوانید توضیحی ارائه کنید درآمد اتفاقی دارید و باید مالیات آن را یکجا همراه با جرائم پرداخت کنید.

نکات مهم مالیاتی ویژه مدیران فقط به حساب بانکی اختصاص ندارد و چند نکته مهم دیگر را خدمت شما عرض میکنم. یک مدیر، یک دارنده کسب و کار محسوب می شود که هدف اصلیش درآمدزایی و پیشرفت نام خود و یا مجموعه ای که تشکیل داده می باشد.مطمئناً در این راه باید از کانال های مهمی همچون رقابت، روند تبلیغات، روابط عمومی،کار تخصصی عبور کند تا بتواند در این بازار پر ترافیک حرفی برای گفتن داشته باشد.مخاطب اصلی من در این نوشته مدیران مستقل هستند یعنی فردی که خودش بصورت مستقل کسب و کاری دارد نه فردی که مدیر بخش، پروژه و یا مدیر داخلی می باشد.

مجددا تاکید دارم که من از دیدگاه تخصصی خودم یعنی مالیات می خواهم مواردی را در قالب مراقبت ارائه کنم که اگر یک مدیر در طول مسیر موفقیت به آن توجه کند و یا آگاهی داشته باشد به نوعی سرمایه گذاری خوبی را آغاز کرده و شاید هیچگاه دچار استرس خطرات جرائم مالیاتی نشود.

توجه ویژه به مکانیزم قراردادها

اولین و مهمترین مراقبت، انجام کارهای برون سپاری است. معمولاً مدیران برای صرفه جویی در زمان و هزینه بخشی از کارهای خود را به افراد یا موسسات دیگر واگذار می کنند که این کار، برونسپاری نام دارد.قبل از سال 95 شما می بایست در هر قرارداد مبلغ کسورات قانونی شامل بیمه و مالیات را مشخص میشد که طبق این روال 3% مبلغ هر قرارداد مالیات و 16.67 درصد مبلغ قرارداد حق بیمه تلقی میشد. ولی در سال 95 روش تغییر کرده و بسیاری از مدیران اگاهی کافی ندارند و ممکن است از هر دو طرف ضربه بخورند یعنی هم از حوزه مالیات و هم از شعب بیمه ای. در روش جدید شما باید نام مشاور و یا فردی که برای شما خدمات انجام می دهد را در لیست بیمه ای خود قرارداده و میزان مالیات را 10 درصد طبق ماده 86 اصلاحی قانون مالیاتها در نظر بگیرید.

قضایای حقوق و پرداخت آن

مدیرانی که شرکتها و موسسات متوسط و بزرگتری دارند حتما می بایست لیست حقوق و دستمزد داشته باشند.چون این سخن برای حوزه مالیاتی کاملاً بی پایه و اساس است. شما تراکنش بانکی دارید، شرکتی هم ثبت کرده اید، قرارداد برون سپاری هم دارید، حالا می خواهید ادعا کنید عدم فعال هستید و بازار خراب است و خوب کار نمی کنید.چون سلسله مراتب عدم فعالیت یعنی اینکه حساب بانکی خاک خورده و تار عنکبوت گرفته، نه فقط صحبت شفاهی و نامه ای. حالا نکته اینجاست که برخی از مدیران دقت نمی کنند مثلا لیست حقوق نسبتاً زیادی دارند مثلا حدوداً 5 میلیون تومان و گزارش درآمدی انها 7 میلیون تومان. این در نگاه مالیاتی با احتساب مالیاتی یعنی زیان!در صورتی که حوزه مالیاتی تصور دیگری دارد می گوید مثلا 6 میلیون لیست حقوق در ماه نشان دهنده حداقل 15 میلیون تومان درامد در ماه است. پس مدیران باید بیشتر مراقب این نکات باشند.

فعالیت در قالب شرکت داری یا انفرادی

خیلی از مدیران این سوال را دارند که آیا ما شرکت ثبت کنیم بهتر است یا شخصی فعالیت کار کنیم. قطعاً از بابت ایمن سازی مستائل مالیاتی این سوال مطرح می شود.باید عرض کنم ثبت شرکت یا عدم ثبت ان مراقبت محسوب نمی شود بلکه رفتارهای تجاری شما برای حوزه مالیاتی مهم است. یعنی اینکه شما یک فعالیت در جامعه انجام می دهید و طرف مقابلی که معامله ای با شما انجام داده در سامانه خرید و فروش به حوزه مالیاتی خودش گزارش می کند. حالا برای حوزه مالیاتی گزارش متقابل شما و پرداخت مالیات متعلق آن مهم است حالا خیلی فرقی نمی کند شما در قالب شرکت فعالیت کنید و یا در قالب شخص حقیقی. من در جلسات مشاوره بارها عرض کردم اگر یک مدیر احساس می کند برای شرکت در مناقصات و حرکتهای بزرگ نیاز به تاسیس شرکت دارد پس دیگر نگرانی برای تکالیف مالیاتی نداشته باشد. اگر هم نیازی ندارد در فرمت شخصی باید به فکر مالیات عملکرد و مالیات ارزش افزوده خود باشد.

استفاده از نیروی های با ارزش درامور مالی

یک مراقبت مهم این است که مدیر مدیریت کند و حسابدار حسابداری. چون الان همانند گذشته نیست که تمام فعالیتها در دفتری نوشته شود و آخر شب با ماشین حساب سود و زیان مشخص شود در حال حاضر لازم است بخشی از درآمد به کارهای مالی اختصاص پیدا کند. به غیر از سخت افزار و نرم افزار حالا باید یک کارشناس خبره بصورت پاره وقت یا تمام وقت بر عملکرد مالی و مالیاتی شما نظارت کند. حالا من خیلی اصرار ندارم مدل چگونه باشد.برخی از مدیران علاقمندند از یک اپراتور بصورت دائم استفاده کمند که ثبت سند انجام دهد و یک مدیر مالی پاره وقت ماهیانه بر او نظارت کندو برخی دیگر هم کل کار را به یک فرد خبره بصورت پاره وقت واگذار می کنند.

photo_2016-06-27_01-42-13

میثم حاجی محمدی – کارشناس مالیاتی 

رزومه میثم حاجی محمدی

دیگر مطالب مرتبط که می تواند در این موضع به شما کمک کند:

چرا مدیران به دنبال محاسبه نقطه سربه سر هستند؟؟؟؟؟

۷ اشتباه فاحش در استخدام نیروی حسابداری (ویژه مدیران)

اصلی ترین سوال مدیران در مصاحبه از حسابداران چیست؟

حسابدار خلاق را در روسری فروشی پیدا کنید!(ویژه مدیران)

حسابدار عالی ، copy-paste نمی شود ! ( ویژه مدیران )

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

6 پاسخ

    1. ممنون خوشحالیم که رضایت دارید
      بله در این رابطه می توانید با کارشناسان ما مذاکره نمایید : ۰۹۲۱۷۱۱۲۹۸۰ خانم براتی

  1. با سلام آقای حاج محمدی ممنون بابت زحمتهایی که برای جامعه حسابداران میکشید .ولی چیزی که الان خیلی در حسابداران رایج است و خودم هم شامل میشود ترس از تغییر محیط است در این شرایط تورمی جامعه است که مثلا کسی که در حال حاضر به عنوان حسابدار در شرکتی هست و به عنوان حسابدار کار میکنه وحقوق ماهیانه میگیرد استعفا بدهد و مثلا به عنوان مدیر مالی یک شرکت پیمانکاری متوسط کار کند و چندین ماه ممکن است حقوقی دریافت نکند و یا کسب و کاری بزند و پروژه نداشته باشد که در این شراط برای شخص مشکلات زیادی پیش می آید خواستم در چنین شرایط حسابداران را راهنمایی بفرمایید!

    1. سلام و ممنون بابت توجه شما من همیشه یک پاسخ برای اینگونه سوالات و انتقادات دارم
      اگر شرایط جامعه تورمی است چرا هر روز شاهد آگهی های رنگارنگ استخدام حسابدار در نیازمندی ها هستیم؟ نیاز به یک حسابدار کار بلد بشدت در جامعه حس میشود و متاسفانه همه حسابداران هواسشان به به روز شدن و متوحول شدن خودشان نیست. ترس که عادی است وقتی هدف و برنامه ریزی باشد کم رنگ و جهت دار تر میشود

  2. باسلام خسته نباشید عالییییییییییییییییی بود تشکر اگر بشه فایلهای صوتی اینچنینی بیشتر بشه بهتر چون میشه هر لحظه و در هر مکانی گوش داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :