فهرست مطالب

CC1J0032

آیا از نحوه شکایت نسبت به مالیات قطعی خود با خبر هستید؟

آیا اصول اولیه برای ارائه شکایت به مقام عالی وزارت را می دانید ؟

به نام یکتای بی همتا و سلام به شما کاربران عزیز ، طبق ماده 251 قانون مالیاتهای مستقیم ، مودیان مالیاتی اعم از ( حقیقی و حقوقی ) می توانند نسبت به مالیات قطعی شده خود که در مرجع دیگری قابل طرح نباشد ، به ادعای غیر عادلانه بودن مالیات مستنداً با دلایل و مدارک کافی ( پس از تکمیل فرم درخواست رسیدگی ) ، عنوان مقام عالی وزارت شکایت نموده و تقاضای رسیدگی مجدد خود را به دبیرخانه هیات ماده 251 مکرر تسلیم نمایند . پس از بررسی و تهیه گزارش جهت مقام عالی وزارت ، امکان طرح شکایت در هیات 251 مکرر موکول به دستور مقام عالی وزارت خواهد بود .

thumbopen.php

مودیانی که قصد ارائه شکایت خود را به این مرکز دارند باید به نکات زیر توجه کنند :

1- شرط اوليه ارائه شكايت به مقام عالي وزارت ، قطعيت ماليات و عدم امكان طرح در ساير مراجع مالياتي ، با استناد به مدارك و ادله كافي است .

2- در صورتيكه همزمان به ديوان عدالت اداري و يا شوراي عالي مالياتي شكايت شده باشد موضوع قابل طرح در اين هيات نيست و لذا در هر مرحله كه معلوم شود مراتب بررسي متوقف خواهد شد .

3- فرم درخواست رسيدگي را به دقت تكميل نموده و همه موارد را درج كنيد . در صورت ابهام ، حضوراً يا بصورت تلفني موارد را از كارشناسان دبير خانه هيات سوال فرمائيد .

4- فرم شكوائيه الزاماً به امضاء شخص مودي رسيده باشد. امضاء فرم شكايت اشخاص حقوقي( شركتها ، موسسات ، سازمانها ، شهرداريها و … ) : امضاء صاحبان امضاء‌مجاز،‌مستند به روزنامه رسمي( و يا حكم انتصاب ، حسب مورد ) ، همراه با مهر شركت يا موسسه ( حتماً روزنامه رسمي مربوط ضميمه شود ) .

– در مورد شكايت از ناحيه وراث و يا شركاء مدني لازم است كليه وراث و يا كليه شركاء فرم را امضاء‌نمايند. در غير اينصورت شكايت كامل نبوده و قابل بررسي نمي باشد .

– در صورتيكه شكوائيه توسط وكيل ( يا قيم ) مودي امضاء و ارائه مي شود ، تصوير وكالتنامه رسمي و ساير مدارك ( حسب مورد: قيم نامه، حصر و وراثت، وصيت نامه، وقف نامه و … ) ضميمه شود .

5- تصوير برگ هاي ماليات قطعي مورد شكايت ، با شماره و تاريخ خوانا حتماً الزامي است. اوراق ديگر از جمله برگ تشخيص و يا برگ اجرائي قابل جايگزين نمي باشد .

6- تصوير كليه آراء هياتهاي حل اختلاف و مراجع قبلي از جمله هيات بدوي يا تجديد نظر ، راي شوراي عالي مالياتي، هيأت ماده 216، هيأت همعرض و … براي بررسي شكايت شما كمك بسزايي مي كند لذا ارائه تصوير همه آنها لازم است .

7- ادعاهاي مطرح شده درشكايت مي بايست مستند باشد لذا هر گونه مدارك و مستنداتي كه ادعاي مطروحه را اثبات مي كند، ضميمه نمائيد .

لازم به ذکر است دبير خانه هيات هيچ الزامي ندارد تا به شكايت ناقص ، نامفهوم و بدون مستندات رسيدگي نمايد . لذا در تدوين شكوائيه خود  دقت فرمائيد .

جهت دریافت فرم خام طرح شکایت و توضیحات مربوط به نحوه پرکردن آن می توانید اینجا کلیک کنید .

آرزوی موفقیت برای شما دارم .

میثم حاجی محمدی

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

یک پاسخ

  1. بادرود

    اگر امکان دارد یک نمونه از وکالتنامه رسمی جهت شرکت در هیات حل اختلاف یا شورای عالی مالیاتی را در سایت قرار دهید. اگر با یک موسسه حسابداری جهت شرکت در هیات قراردادی منعقد شده باشد، انعقاد قرارداد پس از ابطال تمبر مجوز حضور در هیات می باشد یا الزاما وکالت نامه رسمی که در دفترخانه ثبت شده باشد لازم است؟

    با سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :