فهرست مطالب

اظهارنامه مالیاتی

به نام خدا و سلام، شاید هنوز شک داشته باشید که بالاخره اظهارنامه های 94 را خردادماه ارائه کنید و یا تیرماه و شاید هم هنوز بنرهای ارائه اظهارنامه در پایان خردادماه را در برخی از ادارات امور مالیاتی مشاهده کرده باشید. آخرین اخبار هم که از منابع معتبر شنیده اید این است : مشاغل فقط تا خرداد95 باید اظهارنامه 94 خود را ارسال کنند.

امروز از نگاه مالیاتی و تخصصی قصد دارم این موضوع را برای شما تشریح کنم. یک حسابدار مالیاتی نباید خود را در اخبار درست ویا نادرست سردرگم کند. مهمترین ابزار کار کتاب قانون مالیاتها و بخشنامه های مرتبط می باشد. شما برای پی بردن به جزئیات بیشتر با دو ماده در اصلاحیه جدید قانون مالیاتها سرو کار دارید : ماده 100 و ماده 110

در ماده 100 که در فصل چهارم قانون مالیاتهای مستقیم مطرح شده است اختصاص به مشاغل دارد و ماده 110 هم اگر دقت بیشتری کنید مربوط به اشخاص حقوقی است. در اصلاحیه جدید ماده 110 هیچگونه تغییری صورت نگرفته است و تکلیف کاملا مشخص است : تمامی موسسات و شرکتهایی که اشخاص حقوقی محسوب می شوند می بایست در همان تیرماه اظهارنامه خود را ارائه کنند. ولی در مورد مشاغل متن قانون تغییری پیدا نکرده به جز یک کلمه : بجای تیرماه نوشته شده خردادماه و در اینجا هم تکلیف مشخص شده است. تمامی مشاغل موظف هستند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت شغلی خود را در 1 سال برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق نمونه سازمان امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را به نرخ مذکور در ماده 131 این قانون پرداخت نمایند.

چند نکته بسیار مهم در ماده 100 است که باید توجه ظریف تری به آن داشته باشید :

  1. مالیات جداگانه هرذ محل به نام یک شخص
  2. ارائه اظهارنامه در خردادماه : تمامی مشاغلی که مالکان آنها اشخاص حقیقی هستند می بایست بجای تیرماه در خردادماه اقدام به ارائه اظهارنامه کنند.
  3. محاسبه مالیات بر اساس ماده 131 که دراصلاحیه جدید این ماده تغییرات زیادی پیدا کرده است و شما باید بر  همین اساس محاسبه نمایید.

ماده 131 در اصلاحیه جدید قانون مالیاتها به صورت زیر اجرا میشود

نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد به شرح زیر است:

۱ـ تا میزان پانصد میلیون (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (۱۵%)

۲ـ نسبت به مازاد پانصد میلیون (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا میزان یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (۲۰%)

۳ـ نسبت به مازاد یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%)

یک تبصره بسیار مهم : در ماده 100 یک تبصره هم الحاق شده که خیلی قابل ملاحظه است: سازمان امور مالیاتی کشور می تواند برخی از مشاغل یا گروه هایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده 84 این قانون باشد از انجام بخشی از تمالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را بصورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می شود.

خیلی مهم : حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود. 

پیروزی شما را آرزومندم – میثم حاجی محمدی

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :