فهرست مطالب

میثم حاجی محمدی کارشناس  مالیاتی 

یکی از مشکلاتی که شاغلین حسابداری در بازار کار با آن روبرو هستند عدم اطلاعات کافی درباره قوانین کاربردی مالیاتی و بطور کلی مطالعه کتاب قانون مالیاتهای مستقیم می باشد. این دور بودن باعث می شود فاصله با حسابداری مالیاتی دور تر شود.تا چند سال پیش خیلی مهم نبود که یک حسابدار چقدر اطلاعات از کتاب قوانین مالیاتی داشته باشد ولی با راه اندازی طرح جامع مالیاتی و سامانه های عملیاتی ، بروزرسانی با مطالعه مواد قانونی می بایست در دستور کار حسابداران قرار بگیرد.

شاید این مطلب  را که باید زودتر برای شما می نوشتم ، چون احساس می کنم خیلی به درد کسانی که دوست دارند قانونی کارها را انجام بدهند ، می خورد . شعار من همین است : اول یادگیری بعد تمرین.شاید شما درطول دوران تحصیل خیلی با این موضوع برخورد داشته باشید که برای یادگیری و جا افتادن درس باید تمرین زیادی داشته باشید. اما اینجا تفاوت دارد و کاملا” بر عکس است .

به عنوان مثال بیشتر موادی که تکرار شده اند و شما هم زیاد شنیده اید باعث شده تلاش خود را برای یادگیری آن بیشتر کنید. مانند ماده 169 مکرر که وقتی اسم آن به گوش می رسد به دنبال آن تکلیف صورت معاملات فصلی (خرید و فروش فصلی) تداعی می گردد. پس یکی از راه های تمرین کردن تکرار است.

شما با تکرار مداوم می توانید برای بیشتر مواد قانونی مسلط شوید. یکی از ابتکارات جالب ما که در کلاس صفر تا صد مالیات اجرا می شود ساخت کلمات کلیدی است. طبق گروه بندی افراد کلاس هر فرد موظف به تهیه کلماتی از مواد است که ضمن مرتبط بودن امکان یادآوری را بوجود آورد مثلاً

ماده 169= گزارشات فصلی

ماده 54= مالیات اجاره

ماده 152= قرائن مالیاتی

ماده 131= درصد مالیات اشخاص حقیقی

شما هم می توانید انفرادی این تمرین را انجام دهید و در پایان با فایل جامع کلمات کلیدی که انتهای این مطلب قرار گرفته است مقایسه کنید. پیشنهاد میکنم قبل از بازکردن فایل خودتان اقدام به جمع آوری کلمات کنید.

شما برای استفاده کاربردی از کتاب قانون مالیاتهای مستقیم باید خیلی خوب آن را یاد بگیرید و سپس با نحوه اجرای قوانین در اجرای کارهایتان تمرین کنید تا به همه مواد قانونی تسلط پیدا کنید.

سبک خواندن و مطالعه این کتاب با کتابهای آموزشی و درسی یا دیگر کتابها تفاوت خاصی دارد. به این صورت که اگر شما قصد مطالعه این کتاب را همانند کتاب حسابداری مالیاتی که جنبه آموزشی دارد ، کاملا” گیج می شوید. این سوالی است که هم خودم داشتم و هم اکثر دانشجویان این رشته با آن برخورد دارند.

ولی اگر روش مطالعه را پیدا کنید ، خواندن این کتاب برای شما  جذاب شده و می توانید به خوبی از مطالب آن استفاده لازم را ببرید. این نکته شامل دانشجویان و عزیزانی می شود که شاید به تازگی وارد بازار کار رشته حسابداری شده و یا شاید برخورد جدی با کتاب قانون مالیاتهای مستقیم نداشته باشند:

یادگیری و تسلط بر کتاب قانون مالیاتهای مستقیم جزء لاینفک شغل حسابداری است و همه حسابداران موظف به نحوه اجرای مواد قانونی مرتبط در ثبت و تنظیم اسناد حسابداری می باشند.

به نظر من حسابداری که  آشنایی نسبی به این منبع قانونی نداشته باشد ، زیاد با اپراتوری حسابداری فاصله ای ندارد . اگر قادر به اجرای بخشنامه ها و آیین نامه ها نیست حداقل  باید از نحوه متن قانونی مطلع و آگاه باشد.

بعد از همه این صحبتها ، لازم است عرض کنم که بهترین و حرفه ای ترین حسابدار ها هم نمی توانند کل مواد قانونی این کتاب را حفظ کنند و اگر هم این کار را بکنند ، نمی توانند از آنها بصورت کاربردی استفاده کنند. شما باید فقط به این کتاب مسلط باشید ، بهترین راه رسیدن به این موفقیت رعایت کردن و توجه کردن به چند مورد زیر است :

  • از کلیات به جزئیات برسید .
  • ارتباط بین مواد قانونی را پیدا کنید.
  • از سایت سازمان امور مالیاتی به آدرس www.intamedia.ir کمک بگیرید .
  • یک دفترچه یاداشت در کنار خود برای لیست کردن مواد قانونی اختصاص دهید.
  • برای پیداکردن مواد قانونی آدرسی به سبک خودتان پیداکنید.
  • از نرم افزارهای قانون مالیاتهای مستقیم استفاده کنید.
  • از خلاصه نویسی کتاب پرهیز کنید.
  • ساعات مشخصی را در روز یا هفته به مطالعه کتاب قانون مالیاتها اختصاص دهید.

امید است با یادگیری بخشهای این کتاب و پیداکردن ارتباط بین آنها به جذابیتهای این منبع کاربردی پی ببرید.

آرزوی موفقیت و پیروزی برای همه شما کاربران محترم را از خداوند متعال خواستارم .

اگر ایده و یا پیشنهادی در خصوص نحوه یادگیری قوانین مالیاتی به ذهن شما می رسد حتما برای ما ارسال کنید.

دریافت فایل کلمات کلیدی قانون مالیاتهای مستقیم (رایگان )

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

یک پاسخ

  1. با عرض سلام و خسته نباشید
    ببخشید می توانم خواهش کنم راجع به آزمون ها و مدارک بین المللی حسابداری مثل ACCA,CIMA مطلبی قرار دهید و اینکه مزایا و معایب آنها برای کار در ایران چیست؟اصلا ارزش دارد که این مدارک را بگیریم؟
    تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :