فهرست مطالب

مشاور مالیاتی
شما چه زمانی دقیقاً سراغ پزشک می روید؟ مطمئناً زمانی که مشکلی برای شما بوجود بیاید مراجعه خواهید کرد. حالا فرض کنید شما یک فرد چاق هستید و قبل از اینکه منتظر مشکل و بیماری باشید خودتان نزد یک مشاور تغذیه می روید و درخواست مشاوره برای کاهش وزن دارید. در ادامه این روند بازهم به خودتان بستگی دارد چقدر نکات مشاوره ای را اجرا کنید و پرخوری نکنید تا لاغر شوید. حالا برخی کسب و کارها در فعالیتهای تجاری دقیقاً مانند این فرد چاق هستند.

یا توجه نمی کنند که بعداً بیمار شوند و سراغ پزشک بروند که دیگر کار شاید خطرناک باشد و یا نزد مشاور مالیاتی می روند و انتظار دارند به یکباره مثلاً لاغر شوند و دیگر هیچ مشکلی نداشته باشند. امروز بیشتر می خواهم درباره روند مشاور مالیاتی و نحوه آن در فعالیتهای اقتصادی توضیحاتی خدمت شما عرض کنم.

چه زمانی فعالیت شما باید در اداره دارایی تثبیت گردد؟ 

شما به عنوان مدیر وقتی به فکر ارتباط با سازمان امور مالیاتی می افتید که می خواهید یک شرکت ثبت کنید، در صورتی که این اقدام دو مسئله کاملاً متمایز از هم هستند، ثبت شرکت یک فرآیند جداگانه است و تشکیل پرونده مالیاتی روند بعدی. سوال بیشتر دارندگان کسب و کار این است که چه موقعی شرکت راه اندازی کنیم و آیا اینکار مشکل مالیاتی دارد؟باید عرض کنم بستگی به خودتان دارد اینکه چقدر می خواهید بزرگ شوید و گسترده کار کنید.

از نظر امور مالیاتی فرقی نمی کند چون از ابتدای سال 1395 تمامی مشاغل اعم از کوچک و بزرگ، حقیقی و حقوقی از طریق میزان درآمد و تراکنش های بانکی طبقه بندی می شوند حالا خیلی هم فرقی ندارد که بطور شخصی در حال کار هستید یا شرکتی. یک مدیر اگر احساس می کند کسب و کارش در حال رشد ست باید بلافاصله وارد مراحل تشکیل پرونده در حوزه مالیاتی شود. مالیات پیش بینی نشده شامل مدیرانی می شود که هنوز تصمیمی برای وجهه قانونی کسب و کار خود نگرفته اند.

شما چه زمانی نیاز به یک حسابدار پیدا می کنید؟

قبل از نحوه استخدام حسابدار  ، باید ببینید چه موقعی این نیاز برای کسب و کار شما ایجاد می شود. حتماً پیش خودتان پاسخ می دهید خوب هر وقت کارها حجم بالایی پیدا کردند یک حسابدار استخدام می کنید، در صورتی که این تفکر اشتباهی است و باید بطور کامل کنار بگذارید.بازهم اشتباه بیشتر مدیران این است که حاضر نیستند حتی یک جلسه از خدمات حسابداری  دیگر کارشناسان استفاده کنند و وقتی به فکر می افتند که کارها درهم و قاطی شده است.

از همان ابتدا شما با یک حسابدار بصورت پاره وقت مثلا یک روز در هفته یا حتی ماه وارد مذاکره شوید تا کارها تل انبار نشود. مهمترین اقدامات مالی و مالیاتی که شما باید از کارشناس حسابداری انتظار داشته باشید شامل موارد زیر است:
کلیه خدمات مالی و مالیاتی که یک مدیر ممکن است به آن نیاز داشته باشد شامل موارد زیر می باشد:

• راه اندازی سیستم های حسابداری و مالی
• اصلاح سیستم های حسابداری  و بروز رسانی اسناد مالی
• ایجاد و استقرار سیستم های حسابداری، انبار، حقوق و دستمزد
• محاسبه بهای تمام شده به صورت مکانیزه و دستی.
• صدور اسناد حسابداري و تحرير دفاتر قانوني.
• انجام پرداخت های مربوط به شرکت
• حضور در شرکت و دریافت رسید پرداخت حقوق و تمامی مزایا از تک تک کارکنان
بستن حسابها در حسابداری در پایان سال مالی و تنظیم صورتهای مالی

امور مالیاتی
• تشكيل پرونده ماليات بر عملكرد
• تشكيل پرونده ماليات بر ارزش افزوده
• ارائه و اقدام راهکارهای مالیاتی
• دفاع از پرونده مالیاتی عملکرد و ارزش افزوده
• تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی.
• كاهش بدهي هاي مالياتي
• تنظیم اظهارنامه های مالياتي و دفاتر قانوني
• , کدینگ واصلاح حسابها
• تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده و گزارشات فصلی
• تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی ، ارزش افزوده , گزارش معاملات فصلی و تحریر دفاتر قانونی روزنامه و کل ، درآمد و هزینه
• پلمپ دفاتر قانوني 

 ابزار مناسب ثبت رویداد مالی خریداری کنید

بازهم به یک بی توجهی تاکید میکنم و آن هم خرید نرم افزار حسابداری است. اول به این سوال خوب فکر کنید که انتظارات شما از یک نرم افزار حسابداری چیست؟ تمامی انتظارات خود را به زبان خیلی ساده در یک کاغذ بنویسید، حالا به یکی از حالتهای زیر می رسید:
تعریف استاندارد کد حسابها جهت ثبت و صدور سند حسابداری
بروزرسانی حسابها و گزارشات مالی
کنترل دقیق بانکها و رفع مغایرت با پرینت ها
به روزبودن محاسبات مربوط به حقوق و دستمزد
منطبق بودن گزارشات سیستم با سامانه های مالیاتی
بازهم حجم فعالیت ها حائز اهمیت است ولی چارچوب کلی این موارد است حالا اگر یک نرم افزار حسابداری حتی رایگان امکان اجرای این موارد را داشته باشد برای کسب و کار شما مفید است و می توانید به خرید ان فکر کنید. متاسفانه برخی از مدیران گول مکانات جانبی نرم افزارها را می خورند بجای تاکید به موارد بالا، مجذوب دفترتلفن، نحوه پشتیبانی و ترکیب گرافیک نرم افزار حسابداری می شوند.

مشاور مالیاتی کمک رسان شما ….؟

شاید در نگاه اول کلمه مشاوره مالیاتی یک عبارت تبلیغاتی محسوب شود چرا؟ چون هنوز بسیاری از کسب و کارها به روش سنتی قبل تکالیف مالیاتی خود را اجرا می کنند و به تعیین تکلیف حوزه مالیاتی در پایان هر سال که معمولا مبلغ ناچیزی در محاسبات مالیاتی است بسنده می کنند. اما از ابتدای سال 1395 و حتی دو سه سال اخیر تغییرات فوق العاده تخصصی و سیستماتیک در قوانین مالیاتی پیاده سازی شده که باعث برهم خوردن ریتم قبلی برای دارندگان کسب و کار شده است . حرکات و شگردهای قبلی دیگر جوابگو نیست و تصمیم گیری منوال گذشته در حوزه مالیاتی کاملاً متفاوت و دقیق تر شده است.
یک مثال ملموس :
مثلا فرض کنید فردی بابت کار طراحی، مبلغ 20میلیون تومان از شرکت پاندا دریافت نموده است. شرکت پاندا طبق قوانین جدید گزارش خرید خدمات را به همین مبلغ در سامانه آنلاین سازمان امور مالیاتی از فرد بارگذاری می کند. الان اتفاقی نمی افتد تا اینکه فرد مورد نظر می خواهد برای یک حرکت قانونی در محضر انجام دهد و نیاز به مفاصاحساب اداره دارایی پیدا می کند.

حوزه مالیاتی کد ملی را در سیستم وارد می کند و با عدم گزارش همین یک مورد مواجه می شود. در اینجا فرد با پرداخت مالیات مورد قرارداد، می تواند مفاصاحساب را دریافت کند ضمن اینکه نیاز به تشکیل پرونده جهت ارائه گزارش همراه با جریمه هم پیدا می کند.
نکته مالیاتی این مثال
حالا تصور کنید این فرد قبل از انعقاد قرارداد و دریافت مبلغ مورد نظر با یک مشاور مالیاتی جلسه مشاوره ای را برگزار می کرد و از این تکنیک اطلاعات کسب می کرد، در این صورت کافی بود یک دهم جریمه را بابت حق الزحمه مشاور پرداخت کند تا دچار این نوع خسارت نمی شد.

بنابراین با آنلاین شدن و به روز شدن ارتباطات سامانه های مالیاتی باهم و دیگر سازمانهای کشور از جمله گمرک، بانکها، سازمان املاک و اداره ثبت شرکتها دیگر به ندرت می توان فرار مالیاتی موفقی انجام داد و برای اصلاح این مشکلات، شما نیاز به پشتیبانی مالی و مالیاتی یک کارشناس یا یک تیم کارشناسی خواهید بود.

مشاوره مالیاتی حضوری

یک پیشنهاد در بخش مشاوره مالیاتی دارم، اینکه موقعی سراغ مشاور مالی و مالیاتی نروید که کسب و کارتان ضربه خورده است. بیشتر مدیران منتظر مشکلات مالیاتی می مانند و بعد از بروز مشکل به فکر برطرف کردن آن می افتند که هم پرهزینه است و هم تمرکز شما را مختل می کند. حتماً قبل از هر نوع اقدام با هزینه کمتری می توانید با یک مشاور مالیاتی صحبت کنید و مسیر عملیات را بررسی کنید تا دچار مواجه شدن با جرائم نشوید. مثلا قبل از اقدامات زیر حتما با یک مشاور مالی و مالیاتی وارد مذاکره شوید :

موقع انعقاد قرارداد با یک شرکت بزرگ خصوصی یا دولتی
موقع انعقاد قرارداد با کارمندان و روند پرداخت حقوق و دستمزد
موقع واگذاری بخشی از کار خود به دیگران
موقع اجاره دادن تجهیزات یا ساختمان و یا خودرو
موقع استخدام یک مدیرمالی ، حسابدار و حتی مشاور
موقع خرید خارجی
موقع ارائه گزارش خرید و فروش در سامانه امور مالیاتی
موقع درخواست مالیات ارزش افزوده از طرف فروشنده
موقع افزایش هرگونه سرمایه
و ……

در پایان به نکته باید اشاره کنم و ان هم سرمایه گذاری برای آموزش حسابداری مدیران است. اگر می خواهید دچار مشکلات جدی در امور حسابداری و حتی مالیاتی نباشید در کنار دیگر آموزش هایی مانند بازاریابی ، پیشنهاد میکنم یک اطلاعات اولیه و پایه ای در حوزه حسابداری و مالیات کسب کنید.

از مطالب اینترنت هم می توانید استفاده کنید 

خیلی لازم نیست زمان صرف کنید و بهتراست از فایل های و مطالب رایگان در اینترنت بهره ببرید. برای دریافت رایگان فیلم آموزش حسابداری از پایه، آموزش حسابداری مقدماتی، آموزش حسابداری مالیات بر ارزش افزوده، آموزش تحریر دفاتر قانونی می توانید از اینترنت کمک بگیرید سایتهای قوی در این حوزه خیلی زیاد هستند که برخی از انها را برای شما فهرست می کنم :

Persianhesab.com /
Accpress.com
Intamedia.ir
Tax.gov.ir
Evat.ir
Shada.ir
Tamin.ir

مشاور مالیاتی

آشنایی بیشتر با میثم حاجی محمدی – مشاور نمونه مالیاتی در کشور

• مدیر سایت پرشین حساب به نشانی persianhesab.com
• نویسنده کتاب پرطرفدار صفرتا صد مالیات
• بنیانگذار دوره های آموزشی و جامع امورمالیاتی در ایران
• مشاور مالی و مالیاتی چندین شرکت و برند تجاری در کشور
• همایش مالیاتی اظهارنامه عملکرد 94 در کانون اسلامی انصار – تهران ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• همایش مالیاتی اظهارنامه عملکرد 94 در دانشگاه سراسری قم ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• همایش مالیاتی ارزش افزوده در دانشگاه آزاد اسلامی قم ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• همایش مالیاتی تکنیک های مالیاتی در اصلاحیه 95 در هتل ونوس قم ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• همایش مالیاتی ویژه دندانپزشکان در هتل زهره اصفهان ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• همایش موفقیت در حسابداری در هتل پیروزی اصفهان ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• همایش بازاریابی در کسب و کار در تالار بزرگ شهروند شهر اصفهان ( سخنران : میثم حاجی محمدی )
• برگزاری دوره صفر تا صد مالیات در دانشگاه صنعتی شریف تهران ( مدرس : میثم حاجی محمدی)
• برگزاری دوره صفر تا صد مالیات در جهاد دانشگاه شهید بهشتی ( مدرس : میثم حاجی محمدی)
• برگزاری دوره صفر تا صد مالیات در جهاد دانشگاه اصفهان ( مدرس : میثم حاجی محمدی)
• برگزاری همایش مالیاتی ویژه مناطق آزاد در استانداری بندرعباس ( سخنران : میثم حاجی محمدی)
• برگزاری همایش مالیاتی و حسابداری در دانشگاه شیراز ( سخنران : میثم حاجی محمدی)
• مشاور مالیاتی پروژه آزادراه همت غرب کرج
• آموزش حسابداری به بیش از از 3580 نفر از فارغ التحصیلان رشته حسابداری

اگر این مطلب رضایت شما را در آگاهی نکات مالی و مالیاتی فراهم نموده است لطفا نسبت به انتشار آن نزد دوستان خود همکاری فرمایید.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :