فهرست مطالب

ماده 169 مکرر

شاید قبلا خبرهایی در خصوص افشای اطلاعات مالی مودیان در نظام مالیاتی کشور به گوش شما رسیده باشد. در سالهای قبل و به دنبال تصویب ماده 169 مکرر ق.م.م با همکاری سازمان امور مالیاتی و دیگر ارگان های مربوطه در خصوص جمع آوری اطلاعات مودیان، فعالیت های متعددی انجام میگرفت که از سمت مودیان زیاد جدی گرفته نمیشد. ولی از ابتدای سال 96 این هدف جدی تر دنبال خواهد شد و دیگر هشدار دهنده نخواهد بود.
به بیان ساده تر میتوان اینگونه مطرح کرد که اتمام حجت سازمان امور مالیاتی با مودیان در همین ابتدای سال انجام شده است و هیچ بهانه و توجیهی قابل قبول نخواهد بود.
قبلا همه در تلاش برای پاک سازی تراکنش های بانکی خود بودند و سعی بر آن داشتند که در سیستم بانکی خود تخلفی انجام ندهند ولی امروز باید به این توجه کنند که نه تنها اطلاعات بانکی بلکه حتی اطلاعات هویتی مودیان هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

ماده 169 مکرر

طبق ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم و به منظور شفافیت فعالیت های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی، پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد میشود.
براساس این ماده، همه وزارتخانه ها، شرکت ها و موسسات دولتی، شهرداری ها، موسسات وابسته به دولت و شهرداری ها، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، بیمه مرکزی و سایر شرکت های بیمه، بانک مرکزی، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظفند اطلاعات مورد نیاز این پایگاه اطلاعاتی را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند.

این اطلاعات شامل موارد زیر می باشد:

  • اطلاعات هویتی ( شامل اطلاعات هویتی و مکانی و مجوزهای فعالیت اقتصادی و معاملات اشخاص حقیقی و حقوقی )
  • اطلاعات معاملاتی اشخاص ( شامل معاملات، تجارت خارجی، قراردادهای انجام معاملات و فعالیت های تجاری و عملیات پیمانکاری و دیگر خدمات، فعالیت های مربوط به خرید و فروش ارز و سکه، اطلاعات مربوط به بیمه نامه ها و بارنامه ها و موارد مشابه دیگر
  • اطلاعات مالی، پولی و اعتباری و سرمایه ای اشخاص ( شامل اطلاعات بانکی سپرده ها، سود سپرده ها  و تسهیلات بانکی و نقل و انتقال سهام و سایر اوراق و موارد مشابه )
  • اطلاعات دارایی ها، اموال و املاک و نقل و انتقال آن ها
  • سایر اطلاعات اقتصادی که بسته به تصمیم وزارت امور اقتصاد و دارایی و تصویب هیات وزیران اضافه خواهد شد.

 

ماده 169 مکرر

با توجه به ماده 169 مکرر و بخشنامه های سازمان در سالهای گذشته اقداماتی که در خصوص شماره پرونده و کد اقتصادی مودیان بوده در راستای این هدف پایه گذاری شده تا اطلاعات مودیان همگی  به طور یکپارچه در اختیار سازمان قرار گیرد.

بهر حال با توجه به عزم جدی سازمان امور مالیاتی در این خصوص همه موسسات دولتی و غیر دولتی از سال 96 به صورت کاملا جدی ملزم شده اند تا اطلاعات مورد نیاز سازمان امور مالیاتی کشور را برای این پایگاه اطلاعاتی که هدفش برقراری عدالت مالیاتی است تهیه و ارسال نمایند و طبق خبر منتشر شده توسط سازمان امور مالیاتی در چهاردهمین روز از فروردین 96 این مورد لازم الاجرا شده و اطلاع رسانی های لازم جهت تنویر افکار عمومی از طرق مختلف اطلاع رسانی سازمان امور مالیاتی، منتشر شده است.

زمانی که مدیران قصد انجام فعالیت اقتصادی دارند باید دقت کنند که معاملات خود را با افرادی انجام دهند که دارای پرونده مالیاتی در اداره دارایی نباشد. برای مثال در بازی دومینو اگر مهره ایی اصولی چیده نشده باشد حرکت دیگر مهره ها به مشکل میخورد. پس بهتر است تا در انجام امور به صورت قانونی با افرادی مشارکت داشته باشیم که به ما در این مسیر کمک کنند نه اینکه مشکل ساز شوند و دیواری برای رسیدن به اهدافمان باشند.

این ماده به همراه تبصره هایش شاید برای عده ایی نگران کننده باشد ولی باید گفت که اینطور نیست و نه تنها مانعی برای فعالیت های اقتصادی در یک چهارچوب قانونی، برای مودیان، ایجاد نمیکند بلکه بستری برای پیشرفت در تولیدات و فعالیت های اقتصادی هم خواهد بود. باید گفت که این مورد نیازمند افزایش اطلاعات مالیاتی مودیان است.
مدیران و حسابداران عزیز باید به سطحی از اطلاعات مالیاتی برسند تا بدون هیچ مشکلی فعالیت های خود را با توجه به قانون انجام دهند و درگیر جرائم مالیاتی نشوند. داشتن اطلاعاتی همچون:

  •  تشکیل پرونده اشخاص حقیقی
  • تشکیل پرونده اشخاص حقوقی
  • اقدامات کد اقتصادی
  • جرم مالیاتی و جرایم مالیاتی
  • طبقه بندی مشاغل در قوانین مالیاتی
  • انواع استرداد مالیاتی
  • اظهارنامه مالیاتی و نکات آن
  • انواع دفاعیات مالیاتی
  • مالیات بر ارزش افزوده
  • نحوه ارائه گزارش خرید و فروش

عناوین فوق برگرفته از کتاب صفر تا صد مالیات “نوشته میثم حاجی محمدی”  است.

تیم پرشین حساب تلاش میکند تا شما را در کلیه امور مالیاتی و حسابداری یاری کند و برای تحقق این هدف از تمام ظرفیت های خود استفاده خواهد کرذ.

اگر هنوز مصمم به یادگیری و اجرای مستقل تکالیف مالیاتی هستید می توانید از فیلم های دوره غیرحضوری زیر استفاده کنید.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :