فهرست مطالب

برنامه ttms دارایی

سلام به همه شما دوستان خوب و همراهان پرشین حساب. موضوعی که امروز به دنبال پاسخی برای آن هستیم این سوال است که ارسال اطلاعات در برنامه ttms دارایی چه زمانی ممکن خواهد شد؟ این روزها همه مودیان از ما در این خصوص سوال دارند که آیا فهرست صورت معاملات فصلی  موضوع ماده 169 قانون مالیات های مستقیم برای سال 96 را ارسال نماییم و یا اینکه همچنان باید صبر کرد. نگرانی مدیران و حسابداران از این جهت است که فاصله زمانی بین اعلام ارسال معاملات و انقضای مهلت به قدری کوتاه باشد که نتوان از این زمان استفاده نمود و مشمول جریمه شوند.

“از سمت سازمان امور مالیاتی برای این سوال پاسخی به شرح زیر دریافت میشود: ارسال اطلاعات در برنامه ttms دارایی تا اطلاع ثانوی مقدور نمی باشد. اطلاع رسانی در این خصوص به زودی انجام خواهد پذیرفت. “

این پاسخیست که به سوال این روزهای تمام مودیان داده شه است چراکه اکثر مدیران حسابداران را مسئول جرائم عدم ارسال معاملات فصلی خواهند دانست.
اما به نظر شما چه تغییراتی در ورژن جدید  برنامه ttms دارایی شکل خواهد گرفت ؟ آیا مواردی که در برنامه های قبلی از سوی مودی و ممیز ایراد تلقی می شد بر طرف خواهد شد یا خیر؟

از جمله مواردی که نیاز به اصلاح دارد و احتمال اینکه با شفافیت بیشتری در نرم افزار جدید اعمال شود، مورد امتناع است. امتناع که در لیست سالهای قبل وجود داشت شرایطی را فراهم می نمود تا در صورت عدم وجود اطلاعاتی از خریداران فرد فروشنده این نوع معاملات را در این سامانه وارد نماید. اما از آنجایی که حجم اطلاعات وارد شده در خصوص معاملات با شرط امتناع بسیار زیاد بود این امکان در اصلاحیه ورژن 96 حذف شد.

اما مشکلی که وجود داشت برای مواردی بود که در سال 96 اطلاعات هویتی و کد اقتصادی فرد طرف معامله را ارائه نمیکرند. این یک نمونه از مواردی هست که در ورژن جدید نرم افزار صورت معاملات فصلی قابلیت تغییر را خواهد داشت.

ارائه فهرست اطلاعات خرید و فروش و قراردادهای پیمانکاری که در سالهای قبل هم به عنوان اصلی ترین گزینه های ارسال صورت ماده 169 وجود داشت و در سال 96 به همراه مواردی چون قراردادهای حمل، گزارشات صادرات و واردات، قراردادهای اجاره و قراردادهای بیمه در لیست اطلاعاتی بود که سازمان لازم دید تا برای سهولت در رسیدگی گزارشات از سایر موارد تفکیک گردد. اما این آیتم هم نیاز به اصلاحات و تغییراتی در اجرا داشت.

برنامه ttms دارایی

نرخ ارز، نوع ارز، شماره کوتاژ و کد گمرکی از موارد خواسته شده در گزارشات صادرات و واردات بود. شماره کوتاژ شماره ای است که , سریال اظهار نامه یا شماره کوتاژ نامیده می شود که برای هر اظهاری جداگانه و منحصر به فرد است و گمرک بار و محموله های وارداتی یا صادراتی را با نام کوتاژ شناسایی می کنند.

جدای از مواردی که نیاز به اصلاح در سامانه دارد، اینکه چه افرادی مشمول ارائه صورت معاملات هستند و چه کسانی معافند و یا چه اقلامی را باید در صورت معاملات گزارش گردد.

موارد عدم شمول ماده 169 مکرر طبق بخشنامه 200/23997:

1- خرید و فروش و کارمزد اوراق بهادار.
2- خرید و فروش حق تقدم سهام یا سهام الشرکه.
3- سود و کارمزد بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی.
4- دریـافت و پـرداخت حـق عـضویت اعضاء مجامع حرفه ای، احزاب و انجـمن ها و تشکـل های غـیردولتی کـه دارای مـجوز از مـراجـع ذیـربـط هستند.
5- دریافت و پرداخت هایی که به موجب قانون و مصوبات هیئت محترم وزیران توسط دستگاه های اجرائی به تشکل های قانونی، نهادهای عمومی غیردولتی،مجامع حرفه ای، انجمن ها، انجمن های صنفی، اتحادیه ها، احزاب، اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می شود.
6- دریافت و پرداخت هائی که به موجب قانون و مصوبات هیئت محترم وزیران توسط تشکل های قانونی،نهادهای عمومی غیردولتی، مجامع حرفه ای، انجمن ها، انجمن های صنفی، اتحادیه ها، احزاب به اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می شود.
7- کمک ها، جوائز و هدایای بلاعوض.
8- مبالغی که تحت عناوین جریمه یا خسارت، انواع عوارض و مالیات (به استثناء مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده) حق ثبت، حق تمبر، حقوق گمرکی و موارد مشابه، به دستگاه های اجرائی پرداخت می گردد.
9- مال الاجاره های املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم.
10- بر اساس دستورالعمل های مذکور بنگاه های املاک و دفاتر اسناد رسمی ملزم به ارسال فهرست ثمن معاملات تنظیم شده نبوده و صرفا بابت حق الزحمه دریافتی و هزینه های مرتبط مشمول تکالیف مقرر در دستورالعمل های ماده 169 مکرر است.
11- حقوق و دستمزد پرداختی موضوع فصل سوم از باب قانون مالیاتهای مستقیم.
12- وجوه پرداختی بابت حق نگهداری (شارژ) ساختمان و آبونمان های پرداختی.
13- معاملات نقل و انتقال املاک موضوع ماده 59 قانون مالیاتهای مستقیم برای متعاملین.

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

15 پاسخ

  1. من که پیگیر مطالبتون هستم همیشه واقعا مفیده
    خوشحال میشم از سایت ما هم دیدن کنید در خدمتیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :