فهرست مطالب

خدمات حسابداری و مالیاتی

خدمات حسابداری و مالیاتی

سابقه کار زیاد و کهولت سن، پارامترهای اجرای خدمات حسابداری و مالیاتی محسوب نمی شود

جلسه ای با مزه زرشک پلو با مرغ 

خدمات حسابداری و مالیاتی

در جلسه ای که با یکی از متقاضیان مشاوره شغلی داشتم به نکته مهمی برخورد کردم که باعث شد تا امروز این پست را برای شما منتشر کنم. موضوع مشاوره : زمان اجرای خدمات حسابداری و مالیاتی بود؟ یعنی متقاضی این سوال را با خود به جلسه آورده بود: چه زمانی با این همه سابقه قادر هستم خدمات حسابداری و مالیاتی را انفرادی انجام دهم و دیگر کارمند نباشم. اولین سوال بنده از ایشان این بود، آیا تا بحال چند پروژه مستقل را انجام داده اید؟ گفتند بله و بعد از توضیحات متوجه این نکته شدم. ایشان با 46 سال سن تجربه فعالیت در امور مالی یک شرکت خدمات مکانیکی را داشتند که به نوعی خدمات پس از فروش بود. در کنار آن بصورت پاره وقت، خدمات حسابداری و مالیاتی چند مجموعه همکار را انجام می دادند.حالا سوال من از شما این است: به نظرتون ایشان می توانند چند پروژه در حوزه بازرگانی و پیمانکاری را انجام دهند؟ شما فرض کنید وارد یک رستوران شیک و با کلاس می شوید و انتظار مدل های متنوع سرو غذا را دارید ولی در عین ناباوری تابلوی بزرگی را می بینید که بر روی آن نوشته فقط زرشک پلو با مرغ موجود است! چه برداشتی می کنید؟ و چه حالی به شما دست می دهد؟

مراقب باشید : حتی اجرای تک گرایشی در حسابداری، نمی تواند شما را برای اجرای مستقل خدمات حسابداری و مالیاتی پرورش دهد!

منظورم از اجرای مستقل، هر نوع خدمات حسابداری و مالیاتی متناسب با نیاز کارفرماست! یکی از مدیران کارش واردات و صادرات است، فرد دیگری خدمات پیمانکاری ارائه می کند، مدیری کارش تولید یک محصول است و یا یک مدیر آموزشگاه از شما خدمات می خواهد. صحبت من این است که اگر قرار است محلی برای ارائه خدمات حسابداری و مالیاتی راه اندازی کنید باید همه خدمات را پوشش دهید در حال حاضر برخی از شاغلین حوزه مالی و مالیاتی با سابقه بیش از 10 سال به نوعی یک اپراتور حرفه ای هستند و به هیچ عنوان قدرت اجرای چند پروژه همزمان را ندارند. الیته بازهم اشتباه بعدی ممکن است بوجود بیاید که همان کار مستقل در یک گرایش خاص می باشد.

حالا در این شرایط داغ بازار کار و فروش نرم افزارهای حسابداری  یکی از گرایشهای شغلی که خیلی داغ تر شده انجام کارهای مالی بصورت یکجا و سالیانه است . فرآیند به چه صورت است ؟

بیشتر فروشگاه ها و شرکتهای نوپا و یا با سابقه فکر می کنند با داشتن یک نرم افزار پیشرفته و گذرندان دوره آموزشی می توانند از پس کار حسابداری برآیند ولی من با خیلی از آنها برخورد داشتم ، اجرای کارهای حسابداری بر پایه استانداردهای حسابداری و انجام تکالیف قانونی و مالیاتی و نوشتن دفاتر برای آنها مشکلاتی ایجاد کرده است و بلافاصله مراجعه می کنند به یک موسسه ، شرکت و یا کارشناس حسابداری برای جمع و جور کردن حسابها و وظایف قانونی .

از اینجا پیمانکاری حسابداری وارد میدان می شود . حالا شما به عنوان حسابدار با چنین پیشنهادی مواجه می شوید . حساب و کتاب نامنظم با یک نرم افزار بدون استاندارد و ثبت های اشتباه و انجام تکالیف مالیاتی نصفه و نیمه حاصل کار مشتری شماست . از شما می خواهند حسابهای سنوات قبل و ماههای قبل آنها را بررسی کنید و گزارشات استاندارد را از اطلاعات استخراج کنید.

خدمات حسابداری و مالیاتی

برای این پیشنهاد شما چند روش را پیش رو دارید :

یک از از این روش ها بستن قرارداد پیمانکاری است که در یک مدت مشخص و مبلغ مشخص و دیگر موارد قانونی قرارداد تعهد می کنید که حسابها را سندرسی کنید و گزارشات و حسابها را به روز کنید .
امروزه با این روش حسابداری پیمانکاری به عنوان یکی از مشاغل اصلی خیلی از افراد و شرکتها شده است ، حتی در ارگان های دولتی و نیمه خصوصی هم افراد زیادی مشغول کار پیمانکاری حسابداری هستند.

توجه داشته باشید حسابسازی با حسابداری پیمانکاری دو واژه کاملاً متفاوت است و هیچگونه ارتباطی باهم ندارند .

حسابداری پیمانکاری شباهت حیلی زیادی به حسابرسی داخلی و کنترل داخلی دارد و در بسیاری از موارد هم همان حسابرسی به شمار می رود ، در صورتی که حسابرسی فقط توسط حسابرس و موسسه حسابرسی انجام می شود . در بسیاری از موارد هم حسابداری پیمانکاری با یک قرار داد بلند مدت تبدیل به کنترل داخلی می شود. ارائه و اجرای خیلی خوب بسیاری از پیمانکاران رشته حسابداری ، تمایل بسیاری از شرکتها برای انعقاد قرارداد پیمانکاری مالی و حسابداری بیشتر شده است .

 

امیدوارم با تلاش برای بروزرسانی خودتان بجای افزایش بی دلیل سابقه، جایگاه خیلی خوبی در جذب پروژه های حسابداری و مالیاتی بردارید.

میثم حاجی محمدی

 

پست های پیشنهادی که می تواند مکمل این مطلب باشد : 

سوپاپ اطمینان در کار حسابداری چیست؟

راه پیشرفت در حسابداری این نیست!

دانلود رایگان ۳۵ پرسشنامه توان سنجی حسابدار

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. من يه حسابدارم كه زياد سابقه كار حسابداري ندارم
    اما از پس كارام بر ميام
    دوس دارم انقد پيشرفت كنم و انقد از زير و بم حسابداري و قوانينش سر در بيارم كه يه موسسه واسه خودم بزنم اما نميدونم از كجا و چه جوري شروع كنم
    راهنماييم ميكنين

    1. سلام کاربر محترم
      یکی از مهمترین آیتمهایی که حسابداران خیلی خوب باید بر آن مسلط باشند مطالعه دقیق استانداردهای حسابداری و به روز شده ، همچنین قانون مالیاتهای مستقیم است . و مهمتر از آن کاربرد آن در اجرای کار می باشد . مطمئناً شما نمی توانید به راحتی به چنین پیشرفتی برسید . با حرفه ای ها ارتباط برقرارکنید ، اساتید دانشگاه و مدیران مالی با تجربه ، حرفه ای های این رشته هستند ، از آنها کسب تجربه کنید و فعلاً زیاد دنبال درآمد زایی خیلی بالا نباشید و انجام کار حسابداری را حتی بصورت رایگان در دستور کار خود قرار دهید .
      در پایان لازم است عرض کنم مصاحبه دکتر دارابی را در بخش مصاحبه تخصصی پرشین حساب حتماً مطالعه کنید .
      موفق باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :