فهرست مطالب

حسابدار نباید دانش خود را به کدهای نرم افزار حسابداری منوط کند و خودش باید در مواردی که شاید نرم افزار به دستی حساب را ثبت کند وارد عمل شود یعنی از تخص خود برای پیشبرد اسناد حسابداری استفاده کند. یکی از ضربات حسابداران در توسعه دانش خود عدم پیاده سازی خلاقیت متناسب با علم رشته حسابداری است

یکی از حسابهای تعدیلی در این رشته حساب بیمه است . بیمه نوعی هزینه است ، ولی با توجه به اینکه تاریخ بیمه نامه ملاک ثبت شما است ، باید موقعی آن را در حساب هزینه وارد کنید که تاریخ آن بطور کامل منقضی شده باشد . برای همین منظور تاریخی که مابین سال مالی و موعد انقضا قرار میگیرد پس از لحاظ شدن در مبلغ اصلی بیمه نامه قبل از ارزش افزوده ، بعنوان پیش پرداخت ثبت گردد.

یکی از روش های ثبت اسناد که شما باید به آن توجه دقیقی کنید همین ثبت بیمه نامه هاست . با کمی هوشمندی و ظرافت خیلی راحت می توانید این سند را ثبت کنید ، اما قبل از آن لازم است چند اقدام مهم را انجام دهید :
• در حساب بستانکاران ، کارت حساب بیمه کننده را ایجاد کنید ، بیمه دانا ، پاسارگاد و …
• در حساب پیش پرداخت هم حسابی با همین عنوان ایجاد کنید .
• مبلغ ارزش افزوده خرید را در سند ، اختصاص دهید .
• درصد مالیات تکلیفی را از حساب بستانکاران کسر کنید .
• در موقع انقضا ثبت حساب هزینه را فراموش نکنید .

این روش یکی از بهترین روشهای ثبت این سند بوده و در پایان سال بخوبی شما را نسبت به تاریخ بیمه نامه آگاه می کند . ثبت این سند را می توانید با یک مثال راحت تر یاد بگیرید . فرض کنید در تاریخ یکم خرداد نود ویک ، قرارداد بیمه نامه مسولیت مدنی توسط شرکت بیمه کارآفرین برای شرکت شما صادرشده است و اطلاعات زیر از برگه بیمه شامل این موارد است :

ظرافت خیلی خاص در ثبت سند بیمه اول دقت در کسر کردن مبلغ مالیات تکلیفی از اصل مبلغ بیمه نامه است و دوم لیست کردن مبلغ مالیات تکلیفی و پرداخت در مهلت مقرر به اداره دارایی می باشد . ثبت کدینگ این سند در حالت کلی به شرح زیر است :

پیش پرداخت / پیش پرداخت بیمه دانا ( بدهکار )
ارزش افزوده خرید ( بدهکار )
بستانکاران غیرتجاری / شرکت بیمه دانا ( بستانکار )
اداره دارایی 3%مالیات تکلیفی ( بستانکار )

در صورت واریز مبلغ بحساب شرکت بیمه هم می توانید این ثبت را بزنید :

بستانکاران غیر تجاری / شرکت بیمه دانا ( بدهکار )
موجودی بانک /بانک ملی شعبه آزادی ( بستانکار )
در پایان سال هم مبلغ را بصورت روزانه تا پایان سال که منقضی شده است را از اصل مبلغ بیمه کسر کرده و در هزینه ثبت کنید ،
هزینه اداری / بیمه مسولیت مدنی ( بدهکار )
پیش پرداخت / پیش بیمه دانا ( بستانکار )

امید است با تمرین و تکرار ثبت در چند نوع بیمه نامه این تکنیک را براحتی اجرا نمایید .

در صورت تمایل نظرات خود را در مورد این مطلب ارسال کنید .

موفق باشید .

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

24 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    زمانی که مثلا بیمه تکمیلی با کم و زیاد شدن نیروی کار شرکت، الحاقیه ارسال می‌کنند، این مورد باید چه سندی ثبت شود و در این حالت در پایان سال چگونه مانده حساب پیش‌پرداخت و حساب بستانکاران غیرتجاری صفر خواهد شد؟

    1. سلام دوست عزیز
      در زمان ثبت نام (الحاق) اشخاص جدید برای بیمه، ثبتها به صورت زیر خواهند بود:
      1- پیش پرداخت بیمه (بدهکار) به بانک (بستانکار) برای پرداخت مبلغ بیمه ثبت می‌شود.
      2- در پایان سال با تعدیل حساب پیش پرداخت، میزانی از پیش پرداخت بیمه که مستهلک شده، به هزینه تبدیل می‌شود و باقیمانده پس از اتمام قرارداد، به صورت هزینه بیمه تکمیلی، مستهلک می‌گردد.

  2. سلام از خدماتی که در زمینه حسابداری ارائه می دهید خیلی تشکر می کنم من فلاحی هستم فوق لیسانس حسابداری از آشناییتون خوشحالم

    1. سلام دوست عزیز
      از اینکه مطالب ارائه شده توسط سایت پرشین حساب رضایت خاطر شما را فراهم نموده است، بسیار خرسندیم.
      توصیه ما به شما برای اینکه یک حسابدار مالیاتی موفق و پولساز باشید، استفاده از آموزش های مالیاتی پرشین حساب نیز هست. بدین ترتیب می‌توانید با راه‌اندازی کسب و کار مستقل برای خود درآمدهای بی‌نظیری کسب نمایید.

  3. باسلام خدمت دوستان عزیز پرشین حسابی
    طبق روشی که فرمودید جهت شناسایی بیمه نامه و قبل از پرداخت وجه حساب پیش پرداخت و ارزش افزوده را بدهکار و بستانکاران غیرتجاری را بستانکار میکنیم که با مفاهیم عملی همخوانی ندارد زیرا نمیتوان حساب پیش پرداخت را بدون پرداخت هیچگونه وجهی بدهکار کرد ، چون پرداختی صورت نگرفته و در صورت جریان وجوه نقد به مغایرت برخواهید خورد.
    لذا شما ناگزیر هستید به اینکه یا سند اول را ثبت نکنید و منتظر بمانید پس از پرداخت وجه به شرکت بیمه ، آنرا به حساب پیش پرداخت منظور نمایید و در پایان دوره به هزینه تبدیل کنید. یا اینکه هنگام شناسایی بیمه نامه تمام مبلغ را مستقیما به حساب هزینه منظور کنید و از حساب پیش پرداخت استفاده ننمایید (که در اینصورت اصل تطابق محقق نشده است)
    ممنون میشوم توضیح تکمیلی بفرمایید

    1. سلام کاربر گرامی،
      صحبت شما صحیح است.
      این مورد با فرض اینکه پیش پرداخت و پرداخت در یک روز انجام شده ثبت شده است.
      در غیر این صورت استفاده از پیش پرداخت با حساب بستانکاران صحیح نیست.

  4. با سلام و خسته نباشید. آیا میشود بیمه ماشین ک ب نام شرکت است و هزینه آن کلی پرداخت شده و یک ساله است را مستقیما به حساب هزینه ببرم؟ یعنی هزینه بیمه(بد) بانک(بس) ؟

  5. سلام وقت بخیر
    امکانش هست ثبت سند درخصوص بیمه ماشین که 6 ماهه قسط بندی شده رو بفرمایید به چه نحوی میشه و هنگام پرداخت هم به چه صورت باید سند زد
    تشکر از شما و مطالب مفیدتون

    1. سلام کاربر گرامی،
      تا قبل از وقوع هزینه از حساب پیش پرداخت بیمه استفاده میشود که در صورت قسطی بودن حساب پیش پرداخت بیمه و ارزش افزوده بدهکار و حساب پرداختنی/ شرکت بیمه بستانکار میشود.
      اگر قبل از وقوع هزینه، مبلغ بیمه پرداخت شد حسابهای پرداختنی بدهکار و حساب وجه نقد (صندوق/بانک) بستانکار میشود و سپس در زمان وقوع هزینه، حساب پیش پرداخت به هزینه تبدیل میشود و اگر وقوع هزینه زودتر از موعد اقساط باشد ابتدا حساب پیش پرداخت به هزینه بیمه بسته شده و سپس ثبت سند پرداخت انجام میشود.

    1. سلام کاربر گرامی،
      ثبت سند حسابداری پیش پرداخت ها در مورد هزینه ها برای گروهی از داراییهای مختلف است که در آینده ای نزدیک مصرف شده و یا منقضی می شوند. اگر به طور کامل هزینه یا منقضی شود مستقیما در حساب هزینه ثبت میشود.

  6. سلام خسته نباشید جهت ثبت بیمه مسئولیت کارکنان شرکت در کدام سرفصل و معین ثبت رو انجام بدم و اینکه بخوام حسابهای پرداختنی اون شرکتی که بیمه ما رو انجام داده در ابتدا توی پیش پرداخت ببرم یا مستقیم میتونم هزینه کنم ؟ چون پرداختش انجام شده ، میتونم هزینه بد بانک بس رو بزنم ، فقط هزینه اش رو نمیدونم در چه هزینه ای ببرم ؟
    و ارزش افزوده اش رو هم طبق مثالی که در بلا اشاره کردید بزنم ؟
    الان مگر مالیات تکلیفی حذف نشده ؟

    1. با سلام و درود
      شما چون مبلغ بیمه تکمیلی رو برای یکسال جلوتر پرداخت کرده اید باید بر اساس استاندارد حسابداری پیش پرداخت شناسایی نمایید چون تعریف هزینه به این صورت میباشد که باید وقوع و شناسایی گردد نمیتوان یکجا هزینه شناسایی نمود لذا چون با قوانین مالیاتی هم مغایرت دارد ماده 147 م.م شما میتوانیید ثبت زیر را بزنیید
      دارایی های جاری/ پیش پرداخت بیمه تکمیلی ……..
      دارایی های جاری / بانک ………
      ثبت در پایان هرماه به شرح زیر
      سایر حساب های پرداختی / حقوق و دستمزد پرداختنی ……..
      دارایی های جاری/ پیش پرداخت بیمه تکمیلی ……..

  7. سلام وقت شما بخیر.از کمک ومساعدت شما سپاسگزارم .غرض از مزاحمت این هست که باتوجه به مطالب با ارزش شما نظر شما تقریبا براین هست که حسابداران در کلاسها وکارگاههای آموزشی شرکت نمایند تا هم انگیزه کافی و هم مشکلاتشان رفع گردد.استاد عزیز حضور در کلاسها برای همه بدلایل مختلف مانند بیکاری -طول راه -نداشتن هزینه رفت وآمد-واز همه مهمتر آینده نامعلوم و……..متاسفانه مانع حضور در کلاس میشوند .این را هم همه ماها میدانیم صرف مدرک تحصیلی ودانشگاه نمیتواند یک حسابدار تحویل دهد .چون همه ماها این دوره کارشناسی وارشد را گذرانده ایم و به نظر بنده این دوره تحصیلات به اندازه یک دوره 6ماهه کلاسهای آموزشی فنی وحرفه ای کارساز نیستند .فقط مدرک هست که دانشگاه رو باارزش کرده است .خواهش حقیر از اساتید گرانقدر وارزشمند این هست که اگر امکان داره جزوه کلی از صفر تا 100 ثبت وصدور سند از دولتی گرفته تا صنعتی وبازرگانی و….تهیه گردد وبا دریافت هزینه آن از حسابداران تازه کار در اختیارشون قرار بگیره .تا انشاالله همه بتوانند از این موهبت الهی استفاده کنند .این مطالب را که عرض نمودم برای خودم نیست چون خودم بیش از 25 سال سابقه کار حسابداری ومدرک هم ارشد حسابرسی هستم . باور بفرمایید تنها دغدغه حقیر بلد نبودن بعضی از فارغ التحصلان حسابداری از قوانین واطلاعات اولیه مالی و بی اطلاعی آنهاست وحتی ثبتهای اولیه حسابداری را بلد نیستند. که انشاالله با درایت و زحمات شما عزیزان این مشکل نیز مرتفع گردد .

    1. سلام جناب موسوی
      از پیشنهاد ارزنده شما سپاسگزارم
      با شما موافقم بله مشکلات می تواند شامل این موارد باشد
      در حال حاضر ما فایل گنجینه را در اختیار دوستان قرار دادیم که بطور رایگان است و تمامی ثبتهای مهم را در خود جا داده است . خیلی خوشحال خواهم شد از نظرات ارزشمند اساتید بزرگواری مانند جنابعالی در پیشبرد راهکارهای کاربردی بهره ببریم بازهم تشکر و ممنون خواهم شد مشخصات کامل را به ایمیل بنده ارسال فرمایید hajimohamadi5@gmail.com

  8. با درود خدمت شما بزرگوار جناب آقاي ميثم حاجي محمدي يا اجازه شما دو سوال را مي خواهم مطرح كنم و منتظر پاسخ و نظر ارزشمند شما هستم
    99 درصد كارهاي مالي كه ما با انها درگير هستيم غير از پيمانكاران و كسانيكه طرف حسابشان دولتي است ، اصرار دارند درآمد و فروش خود را كمتر از واقع در دفاتر و اظهارنامه ها ي عملكرد و ارزش افزوده و گزارشات فصلي نشان داده شود
    و خيلي مواقع به خاطر اين موضوع امكان همكاري و ادامه كار با اين شركتها ميسر نمي شود و در كوتاه مدت به مشكل قطع همكاري يا تصور اينكه اين حسابدار توانايي انجام كار را ندارد را بوجود مي اورد .
    و سوال بعدي اينكه خيلي مواقع بخصوص شركتهاي دولتي گزارشات فصلي خريد هاي خود را در زمان پرداخت و زماني كه سند ذيحسابي تاييد و چك صادر شد ارسال مي نمايند و شركتهاي فروشنده زمان صدور فاكتور فروش و خيلي اتفاق افتاده اطلاعيه واصله به مميز مالياتي حاكي از آن است كه رقم همان رقم است ولي چون مثلا در اسفند 93 در گزارش فصلي فروشنده با توجه به تاريخ فاكتور فروش اعلام شده و كارفرما در تابستان 94 وجه فاكتور را پرداخت نموده دارايي اين موضوع را قبول نمي كند و به استناد اطلاعيه بعنوان درآمد كتمان شده تلقي مي نمايد هياتهاي حل اختلاف هم تنها زماني به رفع تعرض راي مي دهند كه از اطلاعيه حذف شود و حتي با نامه نگاري با كارفرما امكان اصلاح و حدف از گزارشات فصلي طرف مقابل نيست
    لطفا از نظرات كارشناسي ارزشمند خود، ما را مستفيد فرمائيد
    قدسي با بيش از 20 سال تجربه حسابداري و مشاور مالياتي در انواع شركتهاي خصوصي
    موفق و پيروز باشيد

    1. سلام دوست عزیز قدسی : درخصوص مشکل مطرح شده در سوال اول شما : در هرصورت بدلایل شرایط بد اقتصادی و نداشتن امنیت کافی در سرمایه گذاری و خصوصا عدم وجود فرهنگ لازم برای پرداخت مالیات و ازطرفی ضعف اساسی در سیستم مالیاتی کشور و ناعدالتی مالیاتی کارفرمایان انگیزه زیادی جهت فرار از مالیات را دارند. علیهذا با استقرار طرح جامع مالیاتی و بهبود روشهای وصول مالیات و نیز جرایم سنگین مالیاتی این معضل کم کم برطرف میگردد از شما بعنوان یک حسابدار قسم خورده انتظار رفتار حرفه ای میرود .
      در خصوص سوال دوم شما :در سازمانهای دولتی بدلیل استفاده از روش حسابداری نقدی این مشکلات وجود دارد لذا چاره کار در پیگیری های مجدانه و حذف اطلاعات نادرست از سامانه مالیاتی می باشد بدیهی است با توجه به فرصت های قانونی کافی و آمار ارایه شده به ارزش افزوده و سامانه 169 و صورتحسابهای صادره و دیگر مدارک مثبته امکان احقاق حقوق شما میسر است . لطفا مجدانه پیگیری نمایید . امیدوارم قانع شده باشید . متشکرم . رصاف /

  9. دو نکته وجو دارد
    1 – طبق بخشنامه جدید اداره دارایی کلیه خدمات بیمه ای از از لیست ماده 104 قمم حذف گردیده پس دیگر نیازی به کسر مالیات 3 %نمیباشد(با عنایت به نظریه شماره ۳۵۷۶۰/۱۶۰۷۵ مورخ ۲۷/۰۲/۱۳۹۱ امور هماهنگی و رفع اختلافات حقوقی دستگاه های اجرایی معاونت حقوقی رئیس جمهور در اجرای مقررات تبصره (۵) ماده ۱۰۴ قانون مالیاتهای مستقیم از ابتدای سال ۱۳۹۲، خدمات بیمه ای (اعم از درمانی و بهداشتی) از فهرست مصادیق اضافه شده در اجرای تبصره مذکور موضوع بخشنامه شماره ۶۵۲۰۰/۳۸۰۸-۲۱۱ مورخ ۲۹/۱۱/۱۳۸۵ حذف می گردد.)
    2-ثبت های که گفته شد به دوروش ثبت میگردد
    الف )در همان موقع هزینه و پیش پرداخت ثبت گردد و پرونده بیمه بسته شود ونیازی به اصلاح در پایان سال وجود ندارد.
    ب) و یکی هم همان روشی که توضیح داده شده است

  10. سلام وخسته نباشید به همه دوست داران حساب وحسابداری من سنجری هستم فوق لیسانس مدیریت مالی امیدورام بتوانم در این زمینه همیاری ومساعدت با همکاران گرامی داشته باشم برای رسیدن به بهترین ها فقط بخواهید خواستن ،توانستن است

    1. سلام کاربر محترم ، سرکار خانم سنجری
      خوشحالیم از اینکه می توانیم در پیشبرد اهداف دوستان حسابدار ، از تجربیات شما استفاده کنیم ، از اظهار نظر شما سپاسگزاریم .
      شما می توانید با عضویت در خبرنامه از جدیدترین مقالات این وبسایت با خبر شوید .
      موفق و پیروز باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :