فهرست مطالب

d73fd25ed2ecdbf52e56d6af3c257c7d_XL

به نام پروردگار و عرض سلام به همه دوستان عزیز ، در این بخش سعی می کنم بدون مقدمه برسم به اصل مطلب ، 7 سوال مهم به همراه پاسخ های قانونی در مورد مالیات بر ارزش افزوده . شما به عنوان مدیر یک کسب و کار و یا مدیر یک شرکت با اطلاع از این سوالات و مشکلات ، خیلی راحت تر می توانید در جریان جزئیات بیشتر قوانین مالیات بر ارزش افزوده قرار بگیرید .

سوال 1 : اگر سازمان امور مالياتي کشور استرداد ناشي از صادرات و يا ناشي از خريد يکجاي ماشين الات، تجهيزات و يا مواد اوليه را به موقع انجام ندهد، چه روي خواهد داد؟

بر اساس قانون ماليات بر ارزش افزوده چنانچه سازمان امور مالياتي کشور استرداد ماليات بر ارزش افزوده را در مهلت مقرر قانوني (سه ماه) به انجام نرساند، مبالغ ماليات بر ارزش افزوده مشمول استرداد مشمول جريمه اي معادل 2 درصد در ماه خواهد گرديد که بايستي توسط اين سازمان به همراه مالياتهاي مشمول استرداد به موديان پرداخت گردد. در قانون ماليات بر ارزش افزوده نرخ جريمه تاخير براي موديان و سازمان امور مالياتي کشور به صورت يکسان در نظر گرفته شده است.

سوال 2 : آیا ماشين آلات خطوط توليد کارخانجات و به طور کلي تجهيزات مورد استفاده در امر کسب و کار مشمول ماليات بر ارزش افزوده مي‌گردد؟

خیر ، اساسا” ماليات پرداختي توسط مؤديان ثبت نام شده بابت انواع نهاده ها از جمله ماشين آلات خطوط توليد کارخانجات و ساير تجهيزات که براي فعاليت اقتصادي مورد استفاده قرار گرفته اند، از مالياتهاي وصول شده توسط آنها در اولين دوره مالياتي با تسليم اظهارنامه و درخواست موديان قابل استرداد است.

سوال 3 :  آيا قراردادهاي خدمات نيروي انساني مشمول ماليات و عوارض اين قانون مي‌گردد؟

قراردادهای تامين نيروي انساني از مصاديق ارائه خدمت بوده و مشمول ماليات و عوارض اين قانون خواهد بود.
شايان ذكر است در خصوص قراردادهاي پيمان‌هاي مديريت، كه هزينه حقوق و دستمزد پرسنل كلاٌ توسط كارفرما به طور مستقيم پرداخت مي‌گردد (و در دفاتر كارفرما ثبت مي‌شود) ماليات و عوارض اين قانون صرفاً نسبت به مبلغ ريالي خدمات مديريت ارائه شده وضع مي‌گردد.

سوال 4 : آیا در اين نظام مالياتي خريدهاي يكجاي يك بنگاه توليدي يا توزيعي و يا فرايند طولاني توليد در برخي از صنايع، موجب تحمل طولاني مدت بار مالياتي ناشي از اين ماليات تا زمان فروش كالاها يا خدمات توليد يا عرضه شده نخواهد گرديد؟

خير،موديان اين نظام مالياتي حتي در صورت انجام يكجاي خريدهاي خود و يا فرايند طولاني توليد، بار مالياتي اين نوع ماليات را تا زمان توليد و فروش محصول مربوطه تحمل نخواهند نمود، بلكه درزمان تسليم اولين اظهارنامه ماليات بر ارزش افزوده (كه دوره هاي كوتاه فصلي براي آن تصويب گرديده است)، اضافه پرداختي ماليات بر ارزش افزوده را از دولت بازپس خواهند گرفت.

سوال 5 : وضعیت مبادلات در مناطق ويژه اقتصادي و مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي چگونه است؟

شرکت هایی که در مناطق ويژه اقتصادي و مناطق آَزاد تجاري ـ صنعتي فعاليت مي‌نمايند، در محدوده مناطق ياد شده و همچنين از بابت انجام واردات و صادرات با خارج از كشور مشمول پرداخت ماليات و عوارض موضوع اين قانون نمي‌گردند. ليكن مبادلات و نقل و انتقال كالا بين مناطق مذكور با داخل كشور مشمول پرداخت ماليات و عوارض موضوع قانون صدر الاشاره مي‌گردد.
شايان ذكر است به استناد ماده )13( قانون موصوف ماليات‌ها و عوارض پرداخت شده بابت صادرات كالا و خدمت به خارج از كشور كه از طريق مبادي خروجي رسمي صورت مي‌گيرد، با ارائه برگه خروجي صادره توسط گمرك (در مورد كالا) و اسناد و مدارك مثبته مسترد مي‌گردد.

سوال 6 : آیا چند مرحله‌اي بودن ماليات بر ارزش افزوده و وصول آن در هر يك از مراحل واردات ـ توليد ـ توزيع موجب اخذ مضاعف ماليات نخواهد شد؟

خیر ، مکانیزم اجرايي اين ماليات به گونه‌اي است كه ماليات بر ارزش افزوده پرداختي در هنگام خريد به عنوان اعتبار (طلب) مالياتي ايشان محسوب شده و به صورت دوره‌اي تسويه مي‌گردد. به همين دليل هيچ ماليات مضاعفي بر فعالان اقتصادي تحميل نمي‌شود. اين مهم از ويژگي‌هاي بارز ماليات مورد بحث است كه منجر به جايگزيني آن با ديگر انواع ماليات‌هاي فروش در ساير كشورهاي جهان شده است.

سوال 7 : آیا با اجراي اين نظام مالياتي، هيچ ‌يك از مالياتهاي قبلي حذف يا تعديل خواهند گرديد؟

بلی ،  از آنجا كه ماليات بر ارزش افزوده بر پايه مصرف وضع مي‌گردد جايگزين ماليات‌ها و عوارض موضوع قانون موسوم به تجميع عوارض خواهد گرديد.

من در همیجا تشکر می کنم از دوست خوبم که در خارج کشور متذکر شدند ، با توجه ترجمه سایت به زبان دیگر کلمه ایران را بعد از قوانین مالیات بر ارزش افزوده بنویسم . البته سعی شده لینک منبع گذاشته شود.

منبع : www.evat.ir

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

7 پاسخ

  1. سلام خسته نباشید.ما در سال 89 و 90 و 91 خرید داشتیم ( پیمانکار برق هستیم ) از فروشگاهایی خرید کردیم که هم ثبت شرکت بوده و کد اقتصادی و گواهی ثبت نام ارزش افزوده داشته. اقلام خریداری شده در پروژه ها استفاده شده که از نظر دارایی مورد تایید است و نامه قطعی سال 90 را هم گرفتیم. حال فاکتو رهای ما در ارزش افزوده رد شده و غیر واقعی محسوب گردیده.حتی برخی از فاکتورهای سال 89 تا روز بررسی مورد تایید بوده و بعد از رفتن بازرس (بعد از 10 روز توی بلک لیست ) رفته.از این رو مارا جریمه ای سنگین کرده اند. چه راهکاری وجود دارد.واقعا چرا ما باید جریمه شویم.

    1. سلام
      یکی از مواردی که اداره ارزش افزوده در مورد فاکتور ها مد نظر قرار می دهد ، شکل صحیح فاکتورهاست . احتمالاً اصالت فاکتور طبق نمونه سازمان محرز نشده و فعلاً تنها کاری که میشه کرد اصلاح شکل فاکتورهای خرید طبق نمونه مورد تایید است . و نوشتن نامه کتبی به حوزه مالیاتی.

      اگر تمایل به جزئیات بیشتر نحوه اجرا و دفاع جریمه را داشتید به بخش مشاوره سایت به آدرس زیر
      https://www.persianhesab.com/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C/ مراجعه کنید.
      موفق باشید.

  2. جناب آقایان حاجی محمدی و پور کاویان
    از راهنمایی شما بسیار تشکر میکنم . همانطور که جناب پور کاویان نیز اشاره فرموده اند دفاتر قانونی سال مالی 90 ما توسط حوزه عملکرد علی الراس شده است . جالب اینجاست که خودشان به صداقت گفتار و درستی ادعای ما اذعان دارند اما نه حوزه عملکرد و نه هیات بند 3 هیچکدام شهامت قبولی اشتباه انجام شده از طرف فروشنده را ندارند . و هر دو حوزه مالیات عملکرد و ارزش افزوده مراتب قبولی را منوط به حذف این رویداد توسط واحد دریافت اطلاعات فصلی خرید و فروش نموده اند . در هر صورت از سعه صدر شما و صرف وقت شما کمال سپاسگذاری را دارم
    با تقدیر و احترام – محمود ایمانی

  3. باسلام
    مشکلی برای شرکت ما پیش آمده که شاید مشکل خیلی از شرکتهای کارگزاری باشد . لطفا ” در صورت امکان راهنمایی فرمائید .
    در راستای قرارداد کارگزاری خرید آهن آلات ، شرکت ما در سال 1390 اقدام به خرید میلگرد جهت شرکت طرف قرارداد نمود . شرکت فروشنده اشتباها” نام شرکت ما را به عنوان خریدار در گزارشات فصلی خود اعلام نموده است . در صورتی که از این معامله فقط مبلغی به عنوان حق کارگزاری خرید عاید ما شده است . پس از اطلاع از اشتباه پیش آمده ، شرکت فروشنده طی نامه ای به اداره دارایی اشتباه خود را اعلام نموده است .اما اداره دارایی زیر بار نرفته و این خرید را بعنوان خرید شرکت ما منظور کرده و مالیات ارزش افزوده آن را به مبلغی حدود چهارصد میلیون تومان مطالبه کرده است . حال با توجه به اینکه قرارداد کارگزاری خرید ، نامه اصلاحی شرکت فروشنده و سایر مدارک گواه صحت ادعای ما بوده ، آیا اداره دارایی حق مطالبه چنین مالیاتی را دارد ؟
    همچنین با توجه به اینکه این خرید مربوط به شرکت دیگری بوده و در دفاتر ما ثبت نشده است آیا اداره دارایی می تواند مالیات بر ارزش افزوده فروش از ما مطالبه کند . زیرا وقتی ما خرید آن را ثبت نکرده ایم پس طلب پرداخت ارزش افزوده خرید نیز در دفاتر ما ثبت نشده است .
    با احترام و تشکر
    ایمانی – حسابدار

    1. سلام محمود ایمانی عزیز
      شما می توانید به معاونت دایره اطلاعات مالیاتی ، حوزه مالیاتی خود مراجعه کنید و مراتب را طی یک نامه و مدارک و مستندات فروشنده همراه خود داشته باشید . جدیدا” بخشنامه های برای آنها ابلاغ شده که با استناد به آن ، انشاء الله مشکل برطرف خواهد شد .

      1. جناب آقای ایمانی
        با سلام
        با کسب رخصت از استاد محترم آقای حاجی محمدی
        مشکل مشابه شما را بنده در مالیات عملکرد دچار شدم و خوشبختانه با نامه نگاریهای فراوان و پیگیری های مکرر مسآله را حل نمودم. بهتر از این مشکل را با جدیت پیگیری نمایید چون دفاتر سال مالی شما هم با این روش علی الراس میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :