فهرست مطالب

  1. برای اظهارنامه اشخاص حقوقی و حقیقی کد رهگیری پیش ثبت نام شماره اقتصادی الزامی است ولی برای اظهارنامه املاک نیازی به کد رهگیری پیش ثبت نام نمی باشد.در ضمن تاکید می گردد در ویرایش های جدید نرم افزار برای اشخاص حقوقی نیاز به نام کاربری نمی باشد.
  2. اشخاص حقوقی برای گرفتن کد رهگیری پیش ثبت نام شماره اقتصادی، نیاز به کد اقتصادی قبلی (پیشین) خود دارند در صورتی که از آن اطلاع ندارند و یا هنوز تشکیل پرونده نداده اند با مراجعه به واحدهای ثبت و شناسایی ادارات امور مالیاتی  جهت دریافت آن اقدام نمایند.
  3. برای اشخاص حقیقی فاقد جواز کسب می توان نسبت به تکمیل پیش ثبت نام شماره اقتصادی اقدام نمایید.در قسمت شماره مجوز(پروانه) عبارت “فاقد جواز کسب” درج گردد و در قسمت تاریخ مجوز تاریخ ” همان روز” درج گردد و برای اتحادیه گزینه “فاقد اتحادیه” انتخاب گردد و بقیه مشخصات بطور کامل وارد گردد.
  4. چنانچه در پیش ثبت نام کد اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاعات به اشتباه وارد شده باشد و یا بعد از اعتبار سنجی به قسمتی از اطلاعات ایراد گرفته شده باشد با همان کد رهگیری پیش ثبت نام نسبت به تکمیل اظهارنامه افدام نمایید.(ضمنا می توان بعد از اعتبار سنجی و یا در زمان ثبت نام اصلی شماره اقتصادی اطلاعات اصلاح گردد.)
  5. در خصوص اشخاصی که چند شغل دارند برای مشاغل وابسته به مکان می بایست برای هر پرونده یک پیش ثبت نام شماره اقتصادی جداگانه(با کدپستی متفاوت) انجام شود ولی برای مشاغل وابسته به شخص یک پیش ثبت نام کفایت می کند یعنی شخصی که چند مجوز(با محل های فعالیت مجزا) دارد می بایست چند پیش ثبت نام انجام دهد.مثلا برای مهندسی که کارشناس رسمی دادگستری نیز می باشد یک پیش ثبت نام کفایت می کند.
  6. چنانچه شخصی بخشی از سال 93 فعالیت داشته است لازم است در صفحه اول اظهارنامه از تاریخ و تا تاریخ منطبق با زمان فعالیت تکمیل گردد مثلا برای فردی که از سه ماه آخر سال فعالیت خود را شروع کرده است از تاریخ 01/10/93 و تا تاریخ 29/12/93 وارد گردد.ضمنا چنانچه مودی بخشی از سال(بین تاریخ های مذکور) فعالیتی نداشته طی نامه ای کتبا به واحد مالیاتی اعلام نماید.
  7. برای اشخاص حقیقی که شریک دارند به ازای هر شریک یک اظهارنامه جداگانه(به نسبت سهم خود از درآمد،هزینه و سود و زیان) می بایست تکمیل و ارسال گردد اما دقت نمایید که کد رهگیری پیش ثبت نام شماره اقتصادی را فقط صاحب مجوز(پروانه کسب) انجام دهد و شرکا از کد رهگیری نفر اصلی استفاده نمایند.
  8. در خصوص املاکی که بیش از یک مالک دارند هر مالک می بایست به اندازه سهم مالکیت از ملک و به همان میزان اجاره نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه اقدام نمایند و هیچ جا اطلاعات مربوط به مالکین نباید وارد گردد.
  9. چنانچه برای اظهارنامه املاک بیش از چند ملک داشتیم و متعلق به یک واحد مالیاتی و با یک کلاسه پرونده بود برای کلیه املاک یک اظهارنامه و چنانچه در واحدهای مالیاتی مختلف و یا کلاسه پرونده های متفاوت بود برای هر کدام یک اظهارنامه جدا تکمیل گردد.
  10. چنانچه برای یک اظهارنامه املاک بیش از 5 ملک و مستاجر داشتید ، مشخصات 4 ملک و مستاجر را وارد نمایید و در ملک و مستاجر پنجم جمع اجاره دریافتی مابقی املاک را درج نمایید سپس برای مابقی املاک و مستاجرها اطلاعات جداول صفحات 4 و5 بصورت دستی را به اظهارنامه الکترونیکی پیوست نمایید.
  11. چنانچه برای یک اظهارنامه املاک صاحب ملک هیچ درآمدی به جز دریافت اجاره نداشت و به سوال اول در صفحه دوم (آیا اجاره دریافتی از این ملک تنها منبع درآمد شما است؟)جواب بلی داده شده باشد مبلغ معافیت بطور خودکار درج نمی گردد و برای حل این مشکل می بایست در صفحه سوم نرم افزار ، جدول معافیت ها(جدول شماره یک) ردیف سوم (معافیت ها تا میزان معافیت حقوق موضوع ماده 84 ق .م.م ….) مبلغ معافیت سالانه درج گردد.
  12. منظور از نوع اجاره دست دوم برای املاکی است که پس از دو دست اجاره داده می شوند مثلا A ملکی را به B اجاره می دهد و B این ملک را به C اجاره می دهد.در تکمیل اظهارنامه نوع اجاره برای A دست اول وبرای B دست دوم است.
  13. برای اشخاص حقیقی که شریک دارند مشخصات شرکا کامل وارد گردد در صورتی که اطلاعات مربوط به شرکا ناقص باشد معافیت ماده 101(معافیت سالانه) به درستی محاسبه نمی شود.
  14. دقت نمایید کلیه اطلاعات اظهارنامه صحیح وارد گردد و درصورت داشتن هر گونه اشتباه در اظهارنامه فقط یکبار قادر به ارسال اظهارنامه اصلاحی می باشید پس قبل از ارسال اطلاعات اظهارنامه اصلاحی نهایت دقت را به عمل آورید
  15. چنانچه به جای یک نوع اظهارنامه نوع دیگری از اظهارنامه تکمیل گردد نمی توان اظهارنامه اصلاحی ارسال نمایید.نسبت به تکمیل و ارسال یک اظهارنامه جدید و صحیح اقدام نمایید.مثلا اگر به جای اظهارنامه حقوقی یک اظهارنامه حقیقی ارسال گردد یا به جای اظهارنامه بند ب یک اظهارنامه بند ج ارسال انجام شده باشد.

در صورتی که در زمان ارسال اظهارنامه با خطا مواجه شدید به نکات ذیل دقت فرمایید:
1) کد خطای 98 : اطلاعات ارسال شده ثبت نگردید…….لطفا با شماره تلفن های پشتیبانی تماس بگیرید.
دلیل: کاربرانی که به جای کد رهگیری پیش ثبت نام ارقام غیر قابل قبول و نا معتبر(مثل صفر) وارد نمودند بدلیل تخلف سیستم آنها بسته شده است.
راه حل: لطفا از سیستم دیگری استفاده نمایید یا می بایست از یک کارت شبکه جدید بر روی سیستم تان استفاده نمایید.
2) کد خطای 2: به علت مغایرت در اطلاعات ارسال شده به سازمان دریافت کد رهگیری امکانپذیر نمی باشد.
دلیل : اطلاعات اظهارنامه می بایست مطابق با اطلاعات پیش ثبت نام کد اقتصادی تکمیل گردد در ضمن در بعضی مواقع در صورت ارسال و عدم دریافت کد رهگیری ، چنانچه قبل از ارسال مجدد اطلاعات را ویرایش نمایید و سپس مجددا ارسال را انجام دهید با این خطا مواجه می شوید.
راه حل: لطفا سعی کنید اطلاعات (مثل کد پستی و …) حتی الامکان مطابق با اطلاعات درج شده در پیش ثبت نام کد اقتصادی انجام شود ضمنا سعی کنید قبل از ارسال اطلاعات کلیه ویرایش های لازم را انجام دهید سپس نسبت به ارسال اقدام نمایید.در صورتی که بعد از ارسال اطلاعات کد رهگیری دریافت نکردید بدون ویرایش اطلاعات مجددا جهت ارسال تلاش نمایید.
3) در زمان ارسال اظهارنامه برای اشخاص حقوقی چنانچه پیغامی مبنی بر اینکه “شناسه ملی با کد رهگیری مطابقت ندارد” داده شود می بایست ابتدا اطلاعات هویتی شخص حقوقی (از جمله نام شخص حقوقی ، شماره ثبت ، تاریخ ثبت و …) در پیش ثبت نام شماره اقتصادی اصلاح گردد.

منبع : سازمان امور مالیاتی

ابزارهای پرکاربرد مهارت مالیاتی

پر بحث ترین مقالات مرتبط

دیگر مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع نامنویسی دوره حضوری آنلاین ۳۳ ام صفرتاصدمالیات ۱۴۰۲

آخرین بروزرسانی ها :

بروز ترین دوره ها :